Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek megkaphatom a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Settlement kérdése:

Szerintetek megkaphatom a kizárólagos lakhatási jogot?

Figyelt kérdés
Most folyik a vagyonközösség megosztása. Nem egyszerű történet. A férjem bevallotta a bíróságon, hogy bántalmazott. A gyermekeim is tanúsítják(16 és 22 évesek).Látlelet nincs róla...tudom ezzel elrontottam, de nem akartam még nagyobb cirkuszt. Elköltöztem fél éve, a kisebbik gyermekkel. Már írtam többször a fórumra,mindig jó tanácsokat kaptam. Van ügyvédem, de csak júniusban lesz a következő tárgyalás. Kíváncsi lennék, mi a bírói gyakorlat ilyen esetben.Köszönöm a válaszokat.
2014. máj. 16. 09:28
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha már nem ott élsz nagyon kicsi az esélye. Lakáshasználati díjat is kellene akkor fizetned a férjednek.
2014. máj. 16. 09:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Itt van egy jó cikk a témában ügyvédtől (a változás, hogy amit még a családjogi törvényre hivatkozva ír, az bekerült azóta a Ptk.-ba)

[link]

2014. máj. 16. 09:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Még azt meg kéne osztanod velünk, jelenleg kinek milyen joga van a lakásra és hogy közösen szerzett vagy házasság előtt szerzett vagyon-e a lakás, és kinek milyen más lakhatási lehetősége és bizonyítható vagyona van még ezen kívül.
2014. máj. 16. 10:12
 4/10 A kérdező kommentje:
Most zajlik a vagyonközösség megosztása. A lakást házasságkötés után vettük 3évvel, a férjem nevére. Közös pénzből, persze most azt akarják bizonyítani, hogy anyósom adott 350ezer forintot a 750ezer forint vételárból. Mindez 23 éve történt. Ajándékozási szerződés nincs. De ez még folyamatban van. A férjemnek van hol laknia, hiszen ideiglenes lakcíme anyósomnál van.
2014. máj. 16. 10:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor az 50%-ig a Tied. Haszonélvezet van rajta?
2014. máj. 16. 10:51
 6/10 Őszödi Ferenc ***** válasza:
59%

Tehát a madárnyelvet magyarra fordítva, ki szeretnéd túrni a férjedet a saját lakásából.

Ez böszmeség.

2014. máj. 16. 11:01
 7/10 A kérdező kommentje:
Nincs rajta haszonélvezeti joga. Tévedés ne essék, nem akarom kitúrni. Többször megvert, és sajnos, alkoholbeteg. Nincs munkája és kértem a bíróságon, hogy a legkevesebb családi pótlékot állapítsák meg. A láthatást is úgy kértem, hogy amikor ők szeretnék, beszélje meg a gyerekkel. Nem haragszom rá és nem akarok bosszút állni rajta. De 23 év házasság után szeretném a ház felét.
2014. máj. 16. 11:39
 8/10 A kérdező kommentje:
Bocsi, gyermektartást....
2014. máj. 16. 12:29
 9/10 anonim ***** válasza:
De ha nem akarsz mást, mint ami a Ptk. szerint jár, akkor miről lesz tárgyalás egyáltalán?
2014. máj. 16. 13:47
 10/10 A kérdező kommentje:
Arról,hogy megkapjam a ház 50%-át. Ugyanis hiába a 23év házasság, nem az én nevemen van a ház, és jogilag ugyan az enyém, de ezt bizonyítanom kell. Mellesleg a fent leírtakból kiderül, hogy a férjem különvagyonaként akarják a házat. Mindent kitalálnak, hogy anyósom adott pénzt a vásárláshoz. Mint írtam, nincs róla papír, csak az ő szavuk az enyémmel szemben. Ezért megyünk már harmadszor a tárgyalásra.
2014. máj. 16. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!