Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Egy gyerek hány éves korától...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy gyerek hány éves korától kivitelezhető, hogy felváltva van anyánál/apánál?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez itthon még nem akkora gyakorlat, bár ismeretségi körben is van rá példa. Talán a gyerkőcnek is jobb, ha nem tűnik el a másik szülő.

Akinél így működik, mennyi idős a gyerek?

2014. máj. 6. 14:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A párom lánya 10 éves, náluk működik a dolog, a szülők is jóban vannak, a kislány ott van, ahol szeretne.
2014. máj. 6. 14:30
 2/14 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk 6 éves volt a lányom,amikor felvetettem,hogy felezhetnénk a hetet,mert a 85.000es hitel és 50.000es rezsi mellett majd megszakadtam a munkába,háztartásba és hogy őt is tisztességgel ellássam,de mindenki lehordott,hogy jut ekkora marhaság az eszembe.

Erős vagyok,oldjam meg,ha kell szakadjak meg,de ne osszam meg a gyerekfelügyeletet,vagy ha én ennyire nem bírom,hát nevelje apuka.

Tényleg minden voltam,csak fehér ember nem,mert nem bírtam a heti 60 óra munkát,háztartást és anyaságot.

Szóval azóta is én nevelem.

Nagyon ellenzi a nagyátlag.

2014. máj. 6. 14:50
 3/14 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk kb. 3 éves korától van így, jól mûködik. Igaz elõtte is sokat volt az apjánál, 1 évesen már ott aludt, ahogy nõtt, egyre többet volt vele napközben és éjjel is.

Én csak ajánlani tudom minden szempontból.

Most 10 éves a fiam.

2014. máj. 6. 14:58
 4/14 A kérdező kommentje:

Megkérdezhetem, hogy mióta vagytok külön és milyen messze laktok egymástól?

És hivatalosan váltatok és ezt engedélyezte a bíróság?

2014. máj. 6. 15:02
 5/14 A kérdező kommentje:

És most hetes váltás van nálatok?

A mi fiunk 2 éves és nagyon úgy tűnik, hogy nem maradunk együtt, de apa sem szeretne lemondani a gyermekről-jogosan. Erre gondoltam, hogy így mindkettőnkkel sokat lehetne.

2014. máj. 6. 15:05
 6/14 anonim ***** válasza:

Az én szüleim 2 éves koromban váltak és 3 éves koromtól hétvégente apámnál voltam a 6 éves testvéremmel.Engem akkor nem viselt meg érzelmileg mert mindkét szülőm jó körülményeket és programokat biztosított.Apám akkor ismerkedett meg a következő feleségével akivel szintén jó viszonyt alakítottunk ki a testvéremmel,fiatalkorunk ellenére,bár lehet pont a korunk miatt fogtuk fel gördülékenyebben az egészet.

Emellett persze volt bennem egy rossz érzés mert a szüleim mindig is nagyon rossz viszonyban voltak,de bennünket ettől függetlenül jól kezeltek,és ezt tudva bízott minket anyukánk hétvégente apukámra.

Szóval szerintem a két fél közötti viszonyt leszámítva,a szülő hozzáállása kulcs,hiszen úgy működhet felváltva a láthatás. Szerintem fontos hogy a gyerekekben mindkét helyen meglegyen a biztonságérzet és tudják hogy a szülő gyerek viszony nem változik.

2014. máj. 6. 15:06
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A Bíróság azt engedélyezi, amiben a szülők megállapodnak. Csak akkor ítél másképpen, ha nincs egyetértés.

Az apának is ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint az anyának, és a gyereknek is az apjához.

Csak nálunk sok "anyatigris" ezt nem akarja tudomásul venni.

2014. máj. 6. 15:13
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Sehány. Ne akard, hogy egy otthontalan gyereked legyen, aki szana szét van rángatva. Irkáltak itt, hogy igy jó, úgy jó, de ha valóban a gyerek érdekeit néznék, akkor nem mennének bele. Önzőek az ilyen szülők.
2014. máj. 6. 18:42
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
Csak gondolj bele: te hogy éreznéd magad, ha hetente kéne költözködnöd. Meddig bírnád?
2014. máj. 6. 18:46
 10/14 anonim ***** válasza:
A gyereknek az a legjobb, ha rugalmasan mehet, ahova akar. Ennek jó kiindulópontja a hetes váltás. Nagyon jó, hogy nem akarod erőszakkal elszakítani az apjától.
2014. máj. 6. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!