Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy gyerek hány éves korától kivitelezhető, hogy felváltva van anyánál/apánál?
Tudom, hogy ez itthon még nem akkora gyakorlat, bár ismeretségi körben is van rá példa. Talán a gyerkőcnek is jobb, ha nem tűnik el a másik szülő.
Akinél így működik, mennyi idős a gyerek?
Nálunk 6 éves volt a lányom,amikor felvetettem,hogy felezhetnénk a hetet,mert a 85.000es hitel és 50.000es rezsi mellett majd megszakadtam a munkába,háztartásba és hogy őt is tisztességgel ellássam,de mindenki lehordott,hogy jut ekkora marhaság az eszembe.
Erős vagyok,oldjam meg,ha kell szakadjak meg,de ne osszam meg a gyerekfelügyeletet,vagy ha én ennyire nem bírom,hát nevelje apuka.
Tényleg minden voltam,csak fehér ember nem,mert nem bírtam a heti 60 óra munkát,háztartást és anyaságot.
Szóval azóta is én nevelem.
Nagyon ellenzi a nagyátlag.
Nálunk kb. 3 éves korától van így, jól mûködik. Igaz elõtte is sokat volt az apjánál, 1 évesen már ott aludt, ahogy nõtt, egyre többet volt vele napközben és éjjel is.
Én csak ajánlani tudom minden szempontból.
Most 10 éves a fiam.
Megkérdezhetem, hogy mióta vagytok külön és milyen messze laktok egymástól?
És hivatalosan váltatok és ezt engedélyezte a bíróság?
És most hetes váltás van nálatok?
A mi fiunk 2 éves és nagyon úgy tűnik, hogy nem maradunk együtt, de apa sem szeretne lemondani a gyermekről-jogosan. Erre gondoltam, hogy így mindkettőnkkel sokat lehetne.
Az én szüleim 2 éves koromban váltak és 3 éves koromtól hétvégente apámnál voltam a 6 éves testvéremmel.Engem akkor nem viselt meg érzelmileg mert mindkét szülőm jó körülményeket és programokat biztosított.Apám akkor ismerkedett meg a következő feleségével akivel szintén jó viszonyt alakítottunk ki a testvéremmel,fiatalkorunk ellenére,bár lehet pont a korunk miatt fogtuk fel gördülékenyebben az egészet.
Emellett persze volt bennem egy rossz érzés mert a szüleim mindig is nagyon rossz viszonyban voltak,de bennünket ettől függetlenül jól kezeltek,és ezt tudva bízott minket anyukánk hétvégente apukámra.
Szóval szerintem a két fél közötti viszonyt leszámítva,a szülő hozzáállása kulcs,hiszen úgy működhet felváltva a láthatás. Szerintem fontos hogy a gyerekekben mindkét helyen meglegyen a biztonságérzet és tudják hogy a szülő gyerek viszony nem változik.
A Bíróság azt engedélyezi, amiben a szülők megállapodnak. Csak akkor ítél másképpen, ha nincs egyetértés.
Az apának is ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint az anyának, és a gyereknek is az apjához.
Csak nálunk sok "anyatigris" ezt nem akarja tudomásul venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!