Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 3 pici gyerekkel maradok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

3 pici gyerekkel maradok egyedül, szerintetek van igazság?

Figyelt kérdés

az lenne a kérdésem, hogyha elválunk, és a férjem nem akar vagy nem annyi gyerektartást fizetni, amennyi elég lenne a 3 pici neveléséhez, akkor mit tudok tenni?

bejelentett állása tavaly nyár óta nincs, üzletrésze van egy még be nem indult vállalkozásba, ahol nem akar alkalmazott lenni, tb -je sincs vagy max. minimálbéren jelenti majd be magát.

én anno feladtam a karrieremet, állásomat, közösen vállaltunk gyerekeket, ő ugyanúgy akarta, mint én. cégemet felszámolták, segítségem nincs, munkát nem tudom, hogy milyet és 3 gyerekkel hogy találnék. amikor vállaltuk a gyerekeket, benne volt, hogy én csak részmunkaidőben tudok majd dolgozni.

most pedig itt vagyok, hogy nem tudom a hogyantovábbot....

béreljük a lakást, de ha hiteles lenne, az sem lenne jobb.

segítség semmilyen nincs, még bő fél évig max gyedet kapok, utána viszont 100 e ft-tal kevesebb lesz havonta.

mit tennétek a helyemben?

segélyek kilőve, minimálisat adnak (pár ezer ft)

2014. ápr. 18. 22:43
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/130 anonim ***** válasza:
92%

Írj be valamilyen (ön)képzést. Mondjuk nyelvtanulás, pár év meg maradjon lyuk. Ha rákérdeznek személyesen, akkor tényszerűen lehet közölni, hogy szülési szabadságon voltál, pont.

HR-es barátom mesélte, hogy sokan ott rontják el, hogy bár önmagában a gyerek(ek) megléte nem lenne gond, ha szóba kerül, túl sokat beszélnek róluk/mentegetőznek miattuk, míg a munkáltatóra nem igazán tartozik ez.

Nyelvtanulást, esetleg ellenőrizhetetlen munkahelyet írj be, de ne munkahelyként, hanem tevékenységként. Pl. otthon tanítottál, stb. Egy félmosollyal el lehet ütni a felvételi beszélgetésen, hogy hááát, igen, otthon tanítottam, saját kisvállalkozást vezettem (táskát varrtam, sütit sütöttem, külföldieket kalauzoltam, akármi), de ismerjük a magyar kisvállalkozó sorát, annyira nem volt hivatalos...

Ezzel a HR-es is tisztában van és nem fog többet kérdezni, ő nem a NAV.

Nekem pl saját lustaságból a főiskolám csúszott meg elég csúnyán, több évvel. Ezeket az éveket ki kellett kozmetikázni. Dolgoztam közben (ingatlanosként, az volt az a 100%-ig bejelentett munkahely, ha akartak se tudtak volna utánanézni), de egyszerűen csak nem írtam be a kezdés időpontját, csak a végzés évét (XY Főiskola diplomája - 2010). Soha, senki nem kérdezett rá, hogy mikor kezdtem el.

Egyébként ha rákérdeznek, hogy a gyerekek miért nem szerepelnek az önéletrajzban, akkor nagyon határozottan azt lehet mondani, hogy azért, mert szakmai önéletrajz és ők a magánéletedhez tartoznak, nem a szakmai múltadhoz.

Ennek megfelelően nem szabad elcsúszni a "hogyan látja magát 5/10 év múlva?" kérdésen sem. Magánéleti vonatkozású dolgot NEM mondunk, kizárólag szakmait. "Szeretnék X képzést elvégezni, ranglétrán előrelépni, szakmailag fejlődni stb"

2014. ápr. 20. 11:33
 112/130 anonim ***** válasza:
83%
Ja, munkahelyet pedig évszámmal írj csak, ne hónapra lebontva. Tehát ha 2008 januárjában szűnt meg a cég, akkor te 2008-ig dolgoztál ott. Hónapot ne írj.
2014. ápr. 20. 11:36
 113/130 A kérdező kommentje:

nagyon-nagyon jó tippeket adtál, köszönöm. ha eszedbe jut még hasonló, szívesen olvasom.

köszönöm mégegyszer és Boldog Húsvéti Ünnepeket kívánok nektek!

2014. ápr. 20. 12:45
 114/130 A kérdező kommentje:
azt hiszem 2010-ben kezdték felszámolni és tavaly nyáron fejeződött be. akkor munkaviszony végének 2013-at írjak? a kilépőpapírjaimon úgy tudom az van, de az oepnek kellett postázni, így nem emlékszem 100%-osan erre. szóval a papírjaim az oepnél vannak a passzív gyed miatt.
2014. ápr. 20. 12:48
 115/130 anonim ***** válasza:
74%

Akkor kérd ki az OEP-től ezeket az információkat. Még jót is tesz, amíg intézkedsz, addig sem a váláson rágódsz.

Bár tapasztalataim szerint multiknál nem szokás a gyerektémába belemélyedni, ha mégis megtörténne és nem hagyják kikerülni, akkor érdemes a kompetenciafejlesztés irányából megközelíteni. Gondolod végig, hogy miben fejlődtél a gyerekek mellett. Jobb szervezőkészség, több türelem, fejlettebb interperszonális készségek, több empátia, stb, stb - ezekből hosszú listát lehet írni, az se baj, ha egy része bullshit.

Nekem még tapasztalatlan pályakezdőként volt ott szokásos gondként, hogy a "meséljen magáról" résznél szakmai tapasztalatokról nem igazán volt mit mesélnem. Ezért a kisebb munkák személyiségfejlesztő részéről meséltem, valamint mindenre úgy reagáltam, hogy meg fogom oldani, ha más nem, improvizálok. Nagyon sokszor emiatt a hozzáállás miatt tekintettek el a szakmai tapasztalattól.

2014. ápr. 21. 07:41
 116/130 anonim ***** válasza:
0%
Igen van, igazság.
2014. ápr. 21. 10:09
 117/130 anonim ***** válasza:
74%
Már korábban mondtam, hogy próbálkozz pénzügyes vagy back-office állásokkal multiknál, mert a legtöbb multi rugalmas és családbarát.. Addig meg hajts rá az angolra.
2014. ápr. 21. 10:23
 118/130 anonim ***** válasza:
62%

Szia!

Mi újság veletek?

2014. máj. 2. 19:56
 119/130 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi újság veletek?

2014. júl. 18. 14:17
 120/130 anonim ***** válasza:
Szia, mi újság veletek?
2014. júl. 20. 12:48
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!