Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3 pici gyerekkel maradok egyedül, szerintetek van igazság?
az lenne a kérdésem, hogyha elválunk, és a férjem nem akar vagy nem annyi gyerektartást fizetni, amennyi elég lenne a 3 pici neveléséhez, akkor mit tudok tenni?
bejelentett állása tavaly nyár óta nincs, üzletrésze van egy még be nem indult vállalkozásba, ahol nem akar alkalmazott lenni, tb -je sincs vagy max. minimálbéren jelenti majd be magát.
én anno feladtam a karrieremet, állásomat, közösen vállaltunk gyerekeket, ő ugyanúgy akarta, mint én. cégemet felszámolták, segítségem nincs, munkát nem tudom, hogy milyet és 3 gyerekkel hogy találnék. amikor vállaltuk a gyerekeket, benne volt, hogy én csak részmunkaidőben tudok majd dolgozni.
most pedig itt vagyok, hogy nem tudom a hogyantovábbot....
béreljük a lakást, de ha hiteles lenne, az sem lenne jobb.
segítség semmilyen nincs, még bő fél évig max gyedet kapok, utána viszont 100 e ft-tal kevesebb lesz havonta.
mit tennétek a helyemben?
segélyek kilőve, minimálisat adnak (pár ezer ft)
Írj be valamilyen (ön)képzést. Mondjuk nyelvtanulás, pár év meg maradjon lyuk. Ha rákérdeznek személyesen, akkor tényszerűen lehet közölni, hogy szülési szabadságon voltál, pont.
HR-es barátom mesélte, hogy sokan ott rontják el, hogy bár önmagában a gyerek(ek) megléte nem lenne gond, ha szóba kerül, túl sokat beszélnek róluk/mentegetőznek miattuk, míg a munkáltatóra nem igazán tartozik ez.
Nyelvtanulást, esetleg ellenőrizhetetlen munkahelyet írj be, de ne munkahelyként, hanem tevékenységként. Pl. otthon tanítottál, stb. Egy félmosollyal el lehet ütni a felvételi beszélgetésen, hogy hááát, igen, otthon tanítottam, saját kisvállalkozást vezettem (táskát varrtam, sütit sütöttem, külföldieket kalauzoltam, akármi), de ismerjük a magyar kisvállalkozó sorát, annyira nem volt hivatalos...
Ezzel a HR-es is tisztában van és nem fog többet kérdezni, ő nem a NAV.
Nekem pl saját lustaságból a főiskolám csúszott meg elég csúnyán, több évvel. Ezeket az éveket ki kellett kozmetikázni. Dolgoztam közben (ingatlanosként, az volt az a 100%-ig bejelentett munkahely, ha akartak se tudtak volna utánanézni), de egyszerűen csak nem írtam be a kezdés időpontját, csak a végzés évét (XY Főiskola diplomája - 2010). Soha, senki nem kérdezett rá, hogy mikor kezdtem el.
Egyébként ha rákérdeznek, hogy a gyerekek miért nem szerepelnek az önéletrajzban, akkor nagyon határozottan azt lehet mondani, hogy azért, mert szakmai önéletrajz és ők a magánéletedhez tartoznak, nem a szakmai múltadhoz.
Ennek megfelelően nem szabad elcsúszni a "hogyan látja magát 5/10 év múlva?" kérdésen sem. Magánéleti vonatkozású dolgot NEM mondunk, kizárólag szakmait. "Szeretnék X képzést elvégezni, ranglétrán előrelépni, szakmailag fejlődni stb"
nagyon-nagyon jó tippeket adtál, köszönöm. ha eszedbe jut még hasonló, szívesen olvasom.
köszönöm mégegyszer és Boldog Húsvéti Ünnepeket kívánok nektek!
Akkor kérd ki az OEP-től ezeket az információkat. Még jót is tesz, amíg intézkedsz, addig sem a váláson rágódsz.
Bár tapasztalataim szerint multiknál nem szokás a gyerektémába belemélyedni, ha mégis megtörténne és nem hagyják kikerülni, akkor érdemes a kompetenciafejlesztés irányából megközelíteni. Gondolod végig, hogy miben fejlődtél a gyerekek mellett. Jobb szervezőkészség, több türelem, fejlettebb interperszonális készségek, több empátia, stb, stb - ezekből hosszú listát lehet írni, az se baj, ha egy része bullshit.
Nekem még tapasztalatlan pályakezdőként volt ott szokásos gondként, hogy a "meséljen magáról" résznél szakmai tapasztalatokról nem igazán volt mit mesélnem. Ezért a kisebb munkák személyiségfejlesztő részéről meséltem, valamint mindenre úgy reagáltam, hogy meg fogom oldani, ha más nem, improvizálok. Nagyon sokszor emiatt a hozzáállás miatt tekintettek el a szakmai tapasztalattól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!