Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elhagynád csak mert nem szereted?
Éldegélünk egymás mellett, szex is van. De már inkább a megszokás köt össze bennünket. 3 éve vagyunk házasok, gyerek még nincs.
Gondolkozik a külföldi munkán, azt szeretné, hogy menjek vele. De nem tudom, "szabad -e" úgy vele mennem, hogy már nem tudom mit érzek iránta.
Az első fél évben csak ő dolgozna, én nyelvet tanulnék...
Mit értesz azon, hogy nem szereted?
Nem vagy szerelmes vagy abszolút semmilyen érzelmek, szeretet nincs az irányában? Mert nem mindegy! Senki nem szerelmes a párjába élete végéig. Csak valakinél a szeret megvan, élnek jól, békességben, szeretik egymást, fontosak egymásnak, csak már nincsenek azok a lángoló érzelmek, ami az elején vagy abszolút érdektelenek a másik iránt minden szempontból. Mert az előbbi az összes kapcsolatban benne van egy bizonyos számú év közösen való eltöltése után. 8 éve vagyok együtt a férjemmel, 5 éve vagyunk házasok, de én sem vagyok szerelmes a férjembe és ő sem belém. Mert az elmúlt. Átalakult valami mássá. Szeretjük egymást, fontosak vagyunk a másiknak, továbbra is együtt képzeljük el a jövőnket, csak már nincs az az érzés, hogy hú, de várom már, mikor jön haza, napi szinten 100-szor gondolok rá és majd kiugrok a bőrömből, mikor hazaér vagy minden nap rajta csüngök, amikor itthon van. Ezek már nincsenek. De örülök, ha hazaér, szoktunk összebújni, van egy gyerekünk, örömmel gondoskodunk róla, szeretjük egymást, csak ez már más, mint az elején.
De ha te abszolút nem érzed azt, hogy fontos lenne neked, ha te ugyanúgy meglennél nélküle is, mint ahogy vele, akkor az más. Akkor már nem szereted, közömbös a számodra, ott valóban nincs értelme a dolgoknak.
De amúgy elég néha egy kicsit tenni a változások érdekében és máris nem olyan lapos, unalmas, hétköznapi az a kapcsolat.:)
El. Szépen megbeszélném, vele hogy ez van. Fájni fog neki, sőt neked sem lesz könnyű, de ez lenne helyes mindkettőtökkel szemben.
Vagy ne menj vele, de ne váljatok még, lássátok meg mit hoz a távollét ki belőletek.
Nem mindegy,hogy milyen értelemben nem szereted.Ha maga a szeretet,kötődés,vonzalom megvan,akkor ez valószínűleg így is van jól ennyi év után.A szerelem nyilván elmúlik.Talán csak annyi kéne,hogy feldobjátok a kapcsolatot.A külföldi lehetőség,vagy kis távollét egymástól tényleg jó ötletek lehetnek,talán érdemes lenne megpróbálni.
Viszont ha már vonzalom,kötődés sincs,idegesít a párod,vagy éppen unod,vagy abszolút nem bírsz rá féfiként/nőként tekinteni,akkor ott nagyobb baj van.Mindenképpen hozd ezt a tudomására,és végső esetben hozd fel a válás témát is.Viszzont ne hamarkodd el ezt a döntést,és jól gondold át,mit érzel és miért.Nem feltétlenül kell rögtön válni,és csapot-papot otthagyni,először mérlegelj és kommunikálj a pároddal sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!