Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Melyik szülő távozása viseli...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik szülő távozása viseli meg jobban a gyereket?

Figyelt kérdés

Én vagyok az apa, 5 és 7 évesek a lányok.

Este évek óta én olvasok nekik mesét + külön külön éneklek nekik egy rövid verset. Nagyon jó a kapcsolatuk és jóval többet vannak velem mint az édesanyjukkal és szívügyemnek tekintem őket.

Nem tippeket kérnék.

2014. ápr. 10. 21:53
 1/6 anonim ***** válasza:
A gyereknek mindkét szülő fontos. Hidd el, hiába te olvasol mesét, az édeanyjukat is pont ugyanúgy hiányolnák.
2014. ápr. 10. 22:04
 2/6 anonim ***** válasza:
Azé, akihez ők személyesen jobban ragaszkodnak. Lehet azonban némi diszkrepancia a szülő odaadása és a gyerek ragaszkodása között. Sem a felnőtt, sem a gyerek nem fog automatikusan ahhoz kötődni erősebben érzelmileg, akitől többet kap.
2014. ápr. 10. 22:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Anyukám foglalkozott velem többet, ő vitt mindenhova, ő hallgatta meg a problémáim, ő ismerte a barátnőim. Apuval csak végig veszekedtük a kamaszkorom mégis apás lánynak vallom magam (mindig fontos volt a véleménye és tőle vártam a dicséretet, hogy ügyes voltam, büszke rám), és nagyon megviselt a halála. Anyukámé is megviselne szerintem nem is kicsit (le is kopogom, szerencsére jó egészségnek örvend) így nem tudnám azt mondani, hogy melyik jobban, mert mindkét szülőmet szerettem, szeretem.

Maximum nagyszülői példánál tudnám azt mondani, hogy az a nagyszülő halála sokkal jobban megviselt akivel tartottam a kapcsolatot és aki foglalkozott velem/velünk, mint azé akivel évente max kétszer találkoztunk és akkor is érződött, hogy nem a "kedvesebbik" gyerekétől vagyunk és ráadásul még lányok is, ezért csak azért visel el minket, mert az unokái vagyunk.

De saját példámnál szülőnél nem tudnék így különbséget tenni.

24 N

2014. ápr. 11. 08:06
 4/6 A kérdező kommentje:

A távozást nem így értettem, de azért köszönöm a választ.

Elköltözésre gondoltam.

2014. ápr. 11. 08:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Az ötéves mindneképpen, mert éppen az úgynevezett Ödipusz-szakaszban van a személyiségfejlődése.

A hétévest akkor és azért, ha okos kislány, mert neki a tanulmányaihoz elsődlegesen apunak kellene megfelelnie (azaz neked kellene pozitívan visszajelezni minden iskolai teljesítményét, amenyiben az anyja lesz ebben a szerepben, a gyerek az anyának teljesít, ami a későbbi nárcizmus melegágya).

Általánosságabn elmondható: mindkét gyereket megviseli, de azt jobban, aki erősebben kötődik hozzád, vagy okos gyerek (nem az anyja szerint vagy a nagynénje szerint okos, hanem tényszerűen véve, elvonatkoztatva az előítéletektől).

Ha javasolhatom: tarts a lányokkal nagyon jó kapcsolatot, bármit is érzel az anyjuk iránt. A gyerekeidnek te leszel mindig a papa, és az apahiány rettenetes nagy csapás egy gyerek számára. Az apahiány nem azt jelenti, hogy te nem vagy ott fizikailag, hanem azt, hogy nem vagy ott LELKILEG, nem vagy érzelmileg elérhető, amikor kellene.

Ha ilyen jó a kapcsolatod a két gyerekkel, akkor tegyél meg mindent azért, hogy mindkét kislány hozzád kerüljön. Ha keresel egy profi gyermekpszichiáter-szakértőt, akkor a válóperben szakvéleménnyel is alá tudod támasztani, hogy melyik gyerek mennyire kötődik hozzád - és nem szerintem, vagy szerinted, hanem a szakember szerint. :)

Sok sikert! :)

(Bár ilyen apám lett volna!)

2014. ápr. 11. 09:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Mindenképpen az anya mellett a helyük!
2014. ápr. 11. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!