Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet tenni?
egyezzetek meg.
a közös lakásba eddig befizetett összeg felét fizesse neked ki, így az egész lakást törlessze ő, legyen övé 100%-ban - magyarán szállj ki a közösködésből minél hamarabb!
eddig egy háztartásban éltek, tehát az eddigi befizetett összeg, akárki is fizette, Közösen fizetett összegnek minősül. mert amíg pl az egyik a házat törlesztette a másiknak ugyanannyi elment kajára. a közös háztartás, az közös háőztartás.
kérd el a felét
ha volt élettársi szerződés bírói úton is behajthatod, ha nem volt, nem tudom ügyvédi perekkel el lehet e intézni, HA szóban nem tudnátok egymás között megegyezni.
de ha külön minősülő háztartásban (külön lakcímen vagy)és csak te törleszted, az már a saját egyedüli és nem közös törlesztés. tehát csak az eddig befizetett összeg a közös hivatalosan, még ha ott is alszol nála, de lakcímileg máshol vagy. a mostanival csak szívsz. minél hamarabb kell intézkedned.
ha kifizetné neked az addig befizetett összeg felét és az ő nevén futna az ingatlan, pénzt is kapnál és anyagilag sem függnél soha tőle!
és a gyűjthetsz saját magadnak saját ingatlanra, még ha csak havi 10-el is, de abból lakás lesz!
nem is értem, hogy nem olvastad az előbb is ezt írtam #4
tehát vagy felajánlod, hogy tiéd a ház, engem fizess ki (addig befizetett felét)
vagy te veszel fel hitelt, kérsz rokoni, akármilyen segítséget és te fizeted ki őt és tiéd az ingatlan, meg a törlesztője. ehhez kereshetsz akár befektetőt, pl tesod, anyud, hogy legyen a ti közös ingatlanotok, törlesszétek közösen, aki ezt vállalja, az vállalja azt is, hogy kifizeti az exed részét.
vagy van még egy rakás lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!