Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a felek szétmennek, tényleg már csak a pénz számít?
Azt veszem észre, hogy miután a felek szétmennek, a kérdések már csak a ki mit fizet, gyerektartás, fizetésből levonatás és hasonló témák körül forognak.
A viszony megromlik, szivatják egymást a felek, a gyereket sok esetben a másik ellen nevelik.
Most olvastam egy olyan kérdést, hogy hirtelen apuka kitalálta, biztos nem is övé a gyerek. Ha akkor szerették egymást és örömmel várták a baba érkezését, hogyan lehet egyáltalán feltételezni X év múlva, hogy nem is az enyém. A gyereknek éveken keresztül adott szeretet hirtelen elmúlik ettől? Vagy már annyira utálom az exem, hogy a gyereket sem tudom úgy szeretni emiatt?
Annyira furcsa ez a nagy kontraszt. Amíg együtt vannak, addig a legnagyobb problémájuk éppen mit eszik a gyerek, vagy hova megy iskolába és hasonló "hétköznapi dolgok". Aztán szétmennek és a pénz, meg a másik milyen szemét és biztos nem is enyém a gyerek.
Minden tiszteletem azoknak, akik normálisan tudják a viszonyukat rendezni a szakításuk után.
nem szeretem az ilyen nőket.
a környékünkön nem egy ilyen lett abból gazdag, hogy felcsináltatta magát a pasival, mert volt pénze, majd már a kapcsolat alatt volt más szeretője is, aztán elvált úgy, hogy csak a pénzt tartotta szem előtt.
volt, aki utána nem is tagadta, hogy csak azért ment hozzá a pasihoz mert kellett neki az anyagi biztonság, de most hogy már a gyerek megvan, és pénz is van a válásból, ráér normális társat keresni.
Szerintem általában nem apuka fejéből pattan ki ilyen, hogy pl. nem is övé a gyerek, hanem az új nő beszéli teli a fejét. Persze ez nem menti fel a férfit, ha jobban ad egy új nőcske szavára.
Én se értettem soha miért nem lehet békességben elválni (leszámítva a nagyon drasztikus válásokat, pl. családon belüli erőszak), miért kell elfelejteni, hogy valaha szerették egymást. És főleg miért kell felhasználni a gyereket egymás ellen.
Én is elvált nő vagyok, de soha nem jutott eszébe egyikünknek sem, hogy egymás ellen hangoljuk a gyereket, vagy hogy a pénzen vitázzunk (és nem azért nem követelőzök, mert olyan sok gyerektartást kapok). Mi mindenketten a gyerek érdekét nézzük, akinek az a jó, ha minél több ember szereti, pont ezért nem kötekszünk egymás új párjával sem.
Ha ilyen helyzet áll elő, amit leírtál, ott mindkét fél a hibás. Egyrészt anyuka annyi pénzt húz le apukáról, amennyit csak lehet. Nem érdekli, hogy apukát kitették az albérletből, napi 1x eszik 2 zsemlét, de akkor is fizessen többet mert a gyereknek nem elég.
Az apuka pedig megvádolja anyukát, hogy nem a gyerekre költi a pénzt.
(Aminek valahol van alapja. Hisz én se hiszek olyan nőnek, aki 4 hetente körmöshöz + fodrászhoz jár, hogy a gyereknek nem tud enni adni, mert nincs pénze!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!