Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi esélyem van arra, hogy nekem (apa) ítéljék az 1 éves lányunkat?
Figyelt kérdés
Hamarosan lesz a gyermek elhelyezési perünk első tárgyalása. Mindenhol azt hallom, 3 éves korig apának nincs esélye. Nem vagyok bolond nem viccből adtam be, én is azt a elvet vallom, hogy egy gyereknek az anyánál a helye. Amikor elvitte tőlem a lányunkat kértem náluk környezettanulmányt, amit meg is tettek. Papírt ugyan nem láttam róla, csak annyit mondtak, hogy nincs közvetlen életveszélyben. Hárman (lányom, anya, és nagymama) laknak egy egyszobás parasztházban, amit a helyi önkormányzat nemrégiben újított fel annyira, hogy ne dőljön össze. Házban dohos szag van, egy helységben fűtenek, nincs külön WC, hanem a konyhában van egybe, ezt utólag elválasztották egy függönnyel. Piszok mindenhol, gyerekruhák szétdobálva, levideóztam mindent, de azt a választ kaptam a bíróságról, hogy a videót nem nézik meg, mivel az anya engedélye nélkül nem tehetik. A gyerekem anyja még tanul, és mivel a nagyanyja pszichikai beteg nem vigyázhat a gyerekünkre, így bölcsödében van. A környezettanulmányt, egy olyan személy készítette, aki jól ismeri a családot. Nekem személyesen azt mondta, hogy „nem mondom azt, hogy itt nincs jó helye”. Míg nálunk lakott párom nem csinált semmit, nem mosott magára, max néha gyerekünkre, nem takarított, nem főzött, lényegében azért ment el, mert mi ezt szóvá tettük neki. Csinált olyat is, amíg szoptatott, hogy elment egyik barátnőjéhez messzire busszal és ott is aludt „kiengedni a gőzt” címszóval. Azzal nem foglalkozott, hogy nem akarja elfogadni a tápszert. Minálunk a védőnő, és a gyerekorvos is a mi pártunkon volt, mondták harcoljak a gyerekünkért. Látták, hogy az anyja alkalmatlan arra, hogy egyedül nevelje. Hiába minden nem tehetek semmit, ugyanis ahol most van az egy kis falu, 1 személy dönt mindenről (családsegítő). Mikor beadtam a bíróságon a gyermek elhelyezést készítettek még egy környezettanulmányt, kértem őket független menjen ki hozzájuk, de nem így lett ugyan az történt. Ekkor azt mondta az illető „én nem írtam se rosszat, se jót”. Vállalta a gyerekünk gondozását is, mondta minden héten ki fog menni hozzájuk, de ennek se tett eleget. Másik dolog amitől félek, hogy mióta szétmentünk az exem folyton pasizik, még kise lép az egyik kapcsolatból (nem mondta el neki, hogy vége) már másik barátja van. Ott alhat mindenféle jöttment. Ez azért aggaszt, mert korábban ez nehezítette meg exem életét is, ugyanis ő anyja is olyan volt, hogy befogadott mindenkit az ágyába kis ismertség után, és volt olyan élettársa is aki molesztálta exemet mikor kicsi volt. Félek én lányommal is ez fog történni, ha nem tudom magamhoz venni őt. Tovább nem akarom szaporítani a szót, csak annyi érdekelne, hogy mit tehetek.2014. márc. 23. 13:05
11/23 anonim válasza:
Húha!Ha ennyire szapora fajta,akkor gyorsan kell cselekedned!Mert ha megint terhes lesz csökkennek az esélyek!Én is így jártam,ott is benne van a környezettanulmányos,a gyámügyes mindenki!Egész jó a fogalmazásod,tehát kérd a pszichológiai szakvéleményt okvetlenül,de úgy hogy mindenkit vizsgáljanak ki!Ha ezt megnyered,akkor mindent viszel!Az ismerőstől a 2 gyereküket maga gyámügy vette el,pont a fenti körülmények miatt!Nálunk is kivizsgáltak,mindenkit,na de egy 3 gyerekes anyától iszonyú nehéz vissza szerezni a gyereket!Az,hogy váltogatja a pasijait,az nem bűn(bíróság szerint),de ha ezek miatt hanyagolja el,akkor már igen!Küzdj meg érte!Ha kell segítek,nem "mindig az anyáé a gyerek"!Ha most nem állsz a sarkadra,kegyetlenül meg fogod bánni!Ha ilyen szegénységben élnek,majd jöhet,hogy te ruházod,dupla gyerektartás követelés,utazások...Egy másodpercig nem feladni!Kitartás!!!
12/23 anonim válasza:
Hogy ajándékozhattál meg egy ilyen nőt egy babával?
Van esélyed,csak kell egy jó ügyvéd.
13/23 A kérdező kommentje:
Utánanéztem ennek a Pszichológiai szakvéleménynek, ezt a bíróságon kell kérni? Azt olvastam hónapok múlva készítik el, így gondolom már az első tárgyalásra nem lesz kész, mert az már kevesebb mint 1 hónap múlva lesz. A kedves mama meg aki pszichikai beteg épp hónapokra kórházban van, mert beállítják a gyógyszereit, gondolom így tárgyalásra se jön.
2014. márc. 23. 16:55
14/23 anonim válasza:
# 12/13
Fordított esetben nőtől miért nem kérdezitek meg, hogy minek szült egy olyan férfinak aki nem látogatja a gyereket válás után, vagy pocsék a kapcsolatuk?
15/23 A kérdező kommentje:
Azért ezt remélem nem nekem írtad, mert én látogatom minden héten, ahogy tudom munka mellett.
2014. márc. 23. 17:41
16/23 anonim válasza:
A Pszichológiai szakvéleményt igen kérvényezni,kell!Ha csak nem durvul el a helyzet a tárgyalóteremben.A szavakkal nagyon vigyázni kell,hogy mit mondasz ki!Semmiféle köpködés,hanem egyszerűen nem érzed biztonságban a gyereked!És TE nagyon akartad,az "utódod"!Hisz anyuci le-le lépett,nem?Akkor te voltál vele!Szerezz lehetőleg civil tanúkat,akik jellemzik az asszonykát!Nagyon okosan és óvatosan kell ezt végig játszani,de megéri hidd el!Nem tudom mi a mamóka baja,de ilyenkor vinni kell az orvosi diagnózist!Ugyanis asszonyka ha iskolába mászkál ki vigyáz a gyerekre?Egy dilinyós?Be kell szerezned a környezettanulmányt mindenáron,mert írtad hogy nincs közvetlen életveszélyben,de ha ez le is van dokumentálva,akkor egy szófordulattal közvetett életveszélyben érzed!Egybeolvasva leesik,hogy miért!A videód,a pszichológiai véleménynél előveheted,ott lehet!De erőszakosan és halkan!Mert megkapod azt jellemzést,hogy dühkitörések várhatók!Azért segítek,mert nagyon bosszant,hogy egy éves gyerekkel játszik!Bedobdta,bölcsibe,te is szívesen vigyáznál rá,ha meg épp nem érsz rá akkor a legnormálisabb rokonod tud rá vigyázni,amíg te melózol.Az aggódás jeleit nem kell neked szimulálni,mert látom,aki ennyit ír,az kétségbe esett!A gyengeség jelét egy másodpercig se mutathatod,mert azt eltapossák!Fociztál,sportoltál,voltál katona?Ha igen akkor tudod hogy kell küzdeni!Amúgy meg fizetsz most tartásdíjat?Mert te lefogsz mondani róla,hogy téged a gyerek érdekel nem az a "zsebpénz"!Itt bevéded asszonykát,hogy úgyis olyan szegények,maradjon meg az nekik!Érted?Ha kérdésed van én itt vagyok!Ja,még valami,ügyvéd boci szemekkel kérjen teljes perköltség mentességet!Így vagy anyuci állja,vagy az állam!Én azt is elértem,hogy még az én ügyvédemet is neki kell fizetni!Ilyen is van,ő volt a felperes,így csak úgy dőlt a hazugság a szájából,amit úgy olvasott fel,én meg az igazat fejből is tudom!
17/23 anonim válasza:
12-es vagyok.Pont azért fogalmaztam így,mert itt szokták azt kérdezgetni a nőktől,hogy "miért szültél neki" miközben saját magának szülte,ráadásul a nőkre mondják,hogy megajándékozza a férfit a gyerekkel,pedig nem úgy van,mert a férfi is megajándékozza a nőt.Nő létemre írom,hogy az anyák túl vannak sztárolva.
18/23 anonim válasza:
12-es Igazad van az "ajándékozásokkal",de az közös ajándék!Most itt az apát megajándékozta egy gyerekkel erre el akarja venni tőle?Ez a gusztustalan dolog az egészben!Itt kerestem én is a köztes megoldást,hogy kikerüljük a törvényeket...legszívesebben vettem volna egy kecót neki,csinált amit csinált és a gyerek azzal van akivel akar!Vagy a gyerektartásból egy albérletet...De nem élt egyik lehetőséggel se, így akkora adósságot halmozott fel,hogy az életbe nem nyögi ki!Több,gyerektartást akart kevesebb kapcsolattartást!Nagyon csúnyán benézte,mert a fordítottjára sült el!Tartozik az ügyvédemnek,tartozik nekem is,a 8 napos határidő már 4 hónapja lejárt,így zsebben tartom.Az én asszonykámat:),csak is a pénz a segélyek érdeklik!Úgy hogy otthon van és az összes gyerekét bedugta valahova 3 van!Na de a másodfokú is csak kezeit mosta célozgatott arra,hogy van másik szervezet is aki azon nyomban lép!Semmit nem hibázhat!Karácsony óta vagy 10 szer megtette,de ki kell várnom sajnos,mert ez így még kevés!Az összes bíró,átlátott rajta,de megkönyörültek neki,hisz ezt a megélhetési formát választotta!Ha hazahozom végleg a gyerekem,akkor nuku segély,akkor fizetheti ő a gy.tartást,akkor utazhat 800km-ert egy hónapban,hogy láthassa a gyerekünket!Azt is megtehetném,hogy 10szeres gy.tartást fizessek,csak hát az nem úgy van!Én is kaptam egy gyönyörű gyereket erre a félrelépéseivel elcseszte az egészet!Itt a tök üres 180nm-es ház,itt volt a jól menő vállalkozásom,de megcsalást nem tűrtem!Most iszonyúan irigy rám,mert én nem vagyok házas,nem úgy mint ő!Neki megmaradt az bamba öreg úr:)!Én meg azt csinálhatok amit akarok,ha még a gyerek is nálam lesz,akkor is!
19/23 anonim válasza:
Ha hozzájuk is kimennek környezettanulmányra és látják a putrit, akkor szvsz van esélyed. A bölcsődés megjegyzést nem értem, te nem adnád bölcsődébe? vagy ha nem, akkor miből élnél addig, amíg nem dolgozol?
20/23 anonim válasza:
Látod ezért nem normális ez a törvénykezés!Mert a nyári 2X2 hetet meg hogy oldja meg egy 3 műszakos ember?Én megtehetem,mert maszek vagyok,na de a többi?Egy melós se mondhatja,azt a mai világban,hogy bocs,de péntek déltől vasárnap estig nem érek rá!Mert 5 perc késésnél már nem köteles odaadni.Ha keresztbe fordul egy kamion az autópályán stb..Ezért is felnyomott a gyámügynél,mert fél órát késtem a visszavitelnél,mert a gyereksürgősségin vizsgálták,a hozott betegségével!Kérdező,az ilyen példákból tanulj,hogy ne keljen ezeket átélned!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!