Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jól döntök, ha továbblépek? Ti mit tennétek?
Két év együttlét után összeházasodtunk a párommal. A kezdetektől fogva együtt élünk, de az utóbbi időben megromlott a kapcsolatunk. Fiatalok vagyunk, gyerek nincs. Keveset beszélgetünk, nem érdeklődünk a másik iránt. Nagyon különböző az életszemléletünk, más az érdeklődési körünk, de erre igazán csak most derült fény. Sokszor ok nélkül is eltaszítom őt, az intimitás sincs meg, mert nem kívánom őt. A szerelem elmúltával, ahelyett, hogy kötődnék hozzá, nem érzek semmit, nem hiányzik ha nincs velem. Szeretem mint egy családtagot, egy jó barátot, de nem mint férfit.
Úgy érzem, el kellene válnunk és külön-külön új életet kezdeni, mert ez így nem jó, nem ezt kellene éreznem a férjem iránt. Biztos hogy ezzel megbántanám, de így csak egymás idejét raboljuk.
Tudom, hogy sokan jönnek azzal, akkor minek kellett az esküvő, de akkor mindketten akartuk, nem így képzeltem el a dolgokat.
Mit gondoltok? Volt már valaki hasonló helyzetben?
A férjed mit érez? Ő mit szeretne?
Próbálkoztatok valahogy jobbá tenni a kapcsolatot?
Ha egyik fél részéről sincs ilyen igény és ezt nem követik tettek, akkor valóban a válás a legjobb, mert magától nem lesz jobb, az idő meg gyorsan elszáll.
Szerintem beszéld meg vele, hogy ő mit szeretne.
Igen, ugyanezt éreztem. sokáig őrlödtem, mire úgy döntöttem, hogy kilépek a házasságunkból.
Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor az utolsó szatyor cuccunkért mentünk vissza az albérletünkbe. Aztán a lépcsőház kapujában elköszöntünk egymástól, és a balra, én meg jobbra szó szerint. Akkor ahogy visszanéztem, olyan volt, mint egy filmjelenetet. Láttam, ahogy elballag a kis motyójával. Akkor a szívem szakadt meg, de tudtam, hogy nekem így lesz a jobb.
Azóta újból férjhez mentem, és nagyon boldog vagyok. Életem legjobb döntése volt. Az exem azóta is szingli, és a szüleivel lakik, már 40 évesen. Sajnálom őt, de nem akartam magam feláldozni az ő boldogulásáért.
Hány évesek vagytok? Első kapcsolatotok ez? Nem lehet, hogy túl korán vállalkoztatok túl nagy dologra? Úgy értem, fiatalok vagytok, korán ismerkedtetek meg, de elmúlt a szerelem. Más ilyenkor szakít és továbblép, de ti össze is házasodtatok és így már nehezebb...
Ha már most ezt érzed a férjed iránt, akkor kár nagy erőket pazarolni a kapcsolat megmentésére. Fiatalok vagytok és csak 2 évetek ment el. Ha 10 éves házasok lennétek 2 gyerekkel, nem ezt írnám, de így felesleges egymás mellett vergődni.
Férfiként úgy gondolom, hogy ilyenkor saját boldogságunkat nem kell feláldoznunk együttérzésből (szegyénynek milyen rossz lenne nélkülem...), főleg ha még nincs igazi kötelezettség (gyerekről való gondoskodás).
Mérlegeld azt, hogy nőként mennyire vagy versenyképes, mennyire tudna értékelni Téged hosszútávon, számodra mostani férjednél vonzóbb férfi.
Azt azért vedd számításba, hogy nőknek könnyű összeszedni jóval színjük feletti férfit is könnyed kapcsolatra, de az ilyen férfiak komoly kapcsolatot már nem akarnak tőlük.
Elvált családi állapotú, vagy házasság alatt társat kereső nőként is már jóval alacsonyabb a "piaci értéked", mint lenne független nőként.
36F
Főként én változtam, és ezt el is ismertem előtte is. Akkor úgy gondoltam, hogy szeretem őt, ő is engem, összeházasodunk, közös lakásunk, nyugodt életünk lesz, szerettem volna gyermeket is hamar. Most már nem akarok, illetve még pár évig nem és tőle már nem.
A férjemmel pár hónapja beszéltünk erről komolyabban, mondta hogy szeret és velem akar maradni, így megpróbáltuk helyrehozni a dolgokat. Ideig óiráig talán jobb is volt, de most megint itt tartunk. Nemrég ismét megbeszéltük, a reakció ugyan az volt, csak szerintem ez sem tart majd sokáig. Annak ellenére, hogy így érez, nem látom rajta sem, hogy nagyon törné magát, gyakorlatilag nem változik semmi.
Én 24N, ő 30F, mindkettőnknek volt előtte komoly kapcsolatunk.
Amikor elhatározom magam, csak ő bizonytalanít el, mert szeretné folytatni. De érdemes ezt így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!