Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartást én fizetem, ha ruhára költöm a gyereknek és számlával igazolom akkor bajom lehet hivatalosan belőle? Mert az exem nem a gyerekre költi hanem másra, szakadt rongyos ruhában jár a gyerek.
"az már a mai világban nem számit, hogy az anya vagyok?"
hala Istennek nem, az apa ugyanolyan jogu szulo mint az anya. A gyerek kettejuke (illetve nem is kettejuke hanem egy kulon ember), nem az anyahoz tartozik.
Az elhanyagolas viszont szamit, ha a gyerek kiuteses, tetves stb, akkor vidd orvoshoz mikor lathatasod van, es vetess ezekrol leletet.
Érdekes látni, hogy amíg a kérdező neme nem derült ki, addig inkább elítélő hsz-ok jöttek, majd amikor kiderült, hogy ő az anya, akkor hirtelen fordulat történt.
Jól mutatja, mekkora előítélet van ma a férfiakkal szemben.
"amíg a kérdező neme nem derült ki"
A kérdező neve Krisztina0100, nekem ebből azért lejött már az elején is a neme :)
Végül is hány év telt el, hogy kiléptél az ajtón, és otthagytad a gyereket? 2 év avval telt el, hogy munkahelyet találtál, albérletet találtál... és utána?? Mennyi idő után lettél újra hajléktalan? Mennyi idő után lett normális kapcsolatod, újra otthonod?
Tudod számít, hogy valaki anya, de a bíróság szemében nagy hátrány ha az anyuka évekre eltávolodik a gyerekétől.
Azt hogy X évvel ezelőtt a butaságod miatt rossz döntést hoztál, azt már nem lehet visszacsinálni. De ma is rossz döntést akarsz elkövetni.
Te a gyerektartás összegét nem költheted ruhára. Neked a pénzt kell utalni, és az apukának gondoskodnia kell a gyerekről.
Ha a gyerek állandóan büdös, koszos, rongyos ruhákba jár, tetves, tele van kiütésekkel akkor ezt az iskola is észreveszi, és nekik hivatalból jelezniük kell a gyámügy felé. Ha nagyon rossz állapotban van a gyerek, akkor tudsz intézkedni.
Kikérdezed az iskolát. Elmész egy ügyvédhez, és elindítasz egy gyermekelhelyezési pert. Közben munkát keresel, mert egyenlőre a te helyzeted sem olyan rózsás, hogy a bíró mérlegelje a gyermek elhelyezését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!