Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Apám alkoholizmusa miatt édesanyám 23 év után válni akar, de rengeteg adósság van apámnak hála anyám nyakán is. Mit tehetnénk? 20/L
Azalatt a 23 év alatt nagyon sok nyomorúságot okozott az a rohad*k apám az életünkbe. 10 éve nincs karácsonyunk, csak az, hogy 60.000 Ft.-ot fizetett a kocsmába minden hónapban, nem csak karácsonykor... A szülei is utálják apámat, én miatta és a lelki-fizikai terror miatt lelki beteg lettem, egyfolytában depressziós voltam és vagyok is, nem tudtam emiatt befejezni a gimnázium utolsó évfolyamát, 15 éves korom óta dolgozom, hogy legalább a ruhám és a cipőm meglegyen...menekültem már miatta kollégiumba, és felköltöztem miatta Budapestre (ott tanul a párom). Most, hogy válni akar anyám, mert besokallt, és egyébként végre talált apám helyett mást, Itthon megint megy a fenyegetés, a lelki terror, és hamarosan újra eljön a verés is....nagyon féltem édesanyámat, de várandós vagyok, és nem tudom, miben tudnám segíteni, rajtam kívül nincs neki senkije. Félek, hogy az ideg miatt elmegy a baba (15 hetes vagyok), illetve, hogy vér fog folyni....a rendőrség ilyenkor is csak akkor segít, ha vér folyik? Ezt most komolyan meg kell várnom? Kérlek segítsetek tanácsot adni, lehetőségeket írni, mert sajnos tényleg anyám maradék fizetéséből nem tudnánk megélni (10.000 ft), a többit elviszi a bank....
Már az ideg miatt fájdogál a hasam is, tényleg nagyon féltem a babát (párom pénz szűkében kollégista). Kérem csak olyan írjon aki megért és tud segíteni! Nagyon Félek :'(
Egyedem Begyedem jó tanácsokat adott neked, fogadd meg őket!
Azt én is furának tartom, hogy 10 ezer Ft-ja marad édesanyádnak, max a fizu 50 %-át vonhatják, de mindegy.
AZ önkormányzatnál kérjél önkormányzati segélyt, ez a segélyfajta jan 1-jétől létezik és valóban van a Szoc. törvényben olyan szakasz, hogy különösen figyelembe kell venni ha várandós anya gyermekének megtartása céljából kéri valaki a támogatást.
Sokféle tanácsot kaptál, léptél már valamit, vagy semmit? Az , hogy bemenj a családgondozóhoz, igazán nem kerül semmibe, tedd meg mielőbb!
A barátod elismerheti a gyermeket teljes hatályú apai elismerő nyilatkozattal már most, a gyermek megszületése előtt is, kell hozzá orvosi igazolás a szülés várható időpontjáról. Ezt az önkormányzatnál tudjátok intézni. A rossz indulatú válaszolókkal ne törődj, azokra figyelj, akik segíteni akarnak!
Nagyon kedves es aranyos vagy, koszonom szépen!
Intezkedtem, bementem a munkaugyre, es valoszinuleg el fogok tudni kezdeni egy tanfolyamot, ami par hónapos, es azert ugye meg ők fognak fizetni havonta 40 ezer körül. Páromnak mondtam, hogy a héten bemegyek ezert a papírért, es együtt kitoltjuk a hetvegen, készségesen benne volt :) es a 20. heti ultrahangra is együtt megyunk (a sulija miatt nehézkesebb összeegyeztetni), ki nem hagyná a pillanatot, amikor kiderül a baba neme :)
Anyával pedig pénteken megyunk ingyenes ügyvédi tanácsadásra, es mindenben kikerjuk a tanácsát. Es leirtam mar fentebb, hogy a legnagyobb baj a providenttel van, ami heti szonten 14.000 ft.... Anya 70.000-res netto fizetéséből Szerintetek mi maradna? Es ezt készpénzben kell fizetnie. Ez csak őt terheli, mert az ő neven van. A többi, amiket vonogatnak a számlájáról.....azokat meg kb szóra se meltassuk....tehat de, lehetseges, hogy 10.000 ft maradna neki mimdenre...... De pénteken elmegyünk es minden kiderül. Ő biztos okosabb, mint mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!