Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Apám alkoholizmusa miatt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Apám alkoholizmusa miatt édesanyám 23 év után válni akar, de rengeteg adósság van apámnak hála anyám nyakán is. Mit tehetnénk? 20/L

Figyelt kérdés

Azalatt a 23 év alatt nagyon sok nyomorúságot okozott az a rohad*k apám az életünkbe. 10 éve nincs karácsonyunk, csak az, hogy 60.000 Ft.-ot fizetett a kocsmába minden hónapban, nem csak karácsonykor... A szülei is utálják apámat, én miatta és a lelki-fizikai terror miatt lelki beteg lettem, egyfolytában depressziós voltam és vagyok is, nem tudtam emiatt befejezni a gimnázium utolsó évfolyamát, 15 éves korom óta dolgozom, hogy legalább a ruhám és a cipőm meglegyen...menekültem már miatta kollégiumba, és felköltöztem miatta Budapestre (ott tanul a párom). Most, hogy válni akar anyám, mert besokallt, és egyébként végre talált apám helyett mást, Itthon megint megy a fenyegetés, a lelki terror, és hamarosan újra eljön a verés is....nagyon féltem édesanyámat, de várandós vagyok, és nem tudom, miben tudnám segíteni, rajtam kívül nincs neki senkije. Félek, hogy az ideg miatt elmegy a baba (15 hetes vagyok), illetve, hogy vér fog folyni....a rendőrség ilyenkor is csak akkor segít, ha vér folyik? Ezt most komolyan meg kell várnom? Kérlek segítsetek tanácsot adni, lehetőségeket írni, mert sajnos tényleg anyám maradék fizetéséből nem tudnánk megélni (10.000 ft), a többit elviszi a bank....

Már az ideg miatt fájdogál a hasam is, tényleg nagyon féltem a babát (párom pénz szűkében kollégista). Kérem csak olyan írjon aki megért és tud segíteni! Nagyon Félek :'(

2014. febr. 22. 00:05
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos az említett törvény csak látszattörvény.

A fizu x%-át levonják, majd a többit a bankszámláról....

2014. febr. 27. 10:55
 22/33 anonim ***** válasza:
30%

"Egyedem Begyedem nevű felhasználó válasza:

1. Másik banknál nyissatok folyószámlát. "

Miért is? Ha végzés van a tartozás elő, akkor eloszor is a bank nem engedi megszüntetni a számlát, másodszor ha melle nyit egy ujat, arra is raterhelik, harmadszor hazassag alatt vagyonkozosseg van, tehat nem kellene a férjet meglopni.

"2. Anyukád szóljon a munkahelyén, h oda utalják a fizetését. "

Mint fentebb említettem, értelme nincs.

"3. Törvény van rá, hogy a fizetés hány %-át vonhatják le, olan nincs, hogy 10.000,- Ft maradna, ez nem igaz. HA mindimálbért kap és csak 6 órában dolgozik, akkor is többet keres. "

A torvény szerint egy tartozás eseten 33, kettő vagy tobb eseten 50szazalekot vonhat. Ez akkor érvényes, ha mar végrehajtásra kerül a sor. Siman előfordulhat, hogy kerdezo szulei többféle hitelt vettek fel, amit a számláról von a bank es osszesen igy annyi marad amennyi.

"4. Menjetek el a Családsegítő Szolgálathoz, nekik az a dolguzk, hogy ténylegesen segítsenek ebben a helyzetben. "

Hat remelem hogy egy olyan családnak, ahol az egyik alkesz, a masik tehetetlen, a harmadik meg a semmire szül, nem fog senki segiteni.

"7. Ha fenyegetve érzed magad továbbra is és a babát is, már most beköltözhetsz egy anyaotthonba és ott lakhatsz a babával, a gyerek 1 éves koráig. Addigra ha meglesz a párod diplomája, tudtok majd új életet kezdeni albérletben. "

Anyaotthonba csak ugy nem veszik be, alapfeltétel a rendszeres jovedelem.

"8. Menj be az önkormányzathoz a szociális ügyintézőhöz és igényelj önkormányzati segélyt, a Szociális törvényben benne van, hogy várandos anya részére különösen indokolt, hogy segélyben részesítsenek. "

Ez ritka nagy baromsag, a terhesseg semmilyen extra jogot nem ad, pláne nem segélyt.

2014. febr. 27. 11:30
 23/33 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló.....

szerintem nem azt kertem itt, hogy megalazzanak EGYESEK, hanem segítséget, szerintem normálisan, mivel aggódom. Ha mar annyira matattal a válaszok között, megtudhattad, hogy normálisan szedtem a gyógyszert, es amellett estem teherbe, az elvetetes, mint olyan, mar későn jutott drágalátos párom eszébe, hogy talán mégse kene. Nem kivanok neked ilyen, vagy ehhez hasonló elethelyzetet, mert egyaltalan nem vicces az alkoholista apám es a fenyegetések, meg az, hogy lattam 10 éves koromban a kenyervago kesz a hasába szurodni, es nem sokon mult, hogy belehaljon.....bar azt ugyan nem apám döfte bele, hanem édesanyám, mert sajnos megcsúszott az a r*hadt kes, es ő az adrenalin es az ideg miatt nem érzett az egeszbol semmit, csak azt vettük eszre, hogy omlik belole a ver....szoval nem ciganynak kellene nézni, akik nem dolgoznak es ne járna nekik segitseg, mert én 15 eves korom ota dolgozom azert a pénzért, amit egyébként a szulonek kene megadnia a gyermekének.....

sajnos nem azert nem kapok majd rendes gyest, meg gyedet, mert én nem dolgoztam mar 5 évet is, hanem azert, mert 15 évesen csak diakmunkara tudtam elmenni, a többi pedig nem tesz ki 365 napot, mivel sajnos utolag derült ki, hogy par helyen be sem voltam jelentve, pedig a tulaj valltig állította.....

édesanyám a napi 8 órányi hetfotol-péntekig tarto robotolás mellett minden hetvegen ment meg dolgozni napi 10 órákat, es Emellett meg ráhárult minden házi munka, amig én pesten éltem.....

apám is dolgozik, es de, sajnos van olyan, hogy csak 10.000 marad a megélhetésre, ha providentrol van szo, ami heti 14.000 ft, plusz a többi bank által kiszabott összeg....

tényleges segítségnyújtásra lett volna szükségem, nem pedig marha okos emberek elcelodesere, mert az is nagyon bánt, hogy tudom, hogy egyetemre kellene járjak, mert van hozza eszem, de szerencsére ez nem megy olyan könnyen, ahogy masok elkepzelik....mert ha nincs mibol, mert egy szemet ember elissza, akkor ugy gondolom, hogy nem az elszenvedő alanyt kellene bántani.......

es hidd el, nagyon szivesen dolgoznék most is, azon is vagyok, es ugy néz ki, visszavesznek az egyik helybeli munkahelyemre, ahol ugyan napi 16 orat kell lehuznom sz*ros 3.000/16 ora aron, de megyek, mert kell a pénz, es amugy is rühellek itthon lenni egész nap. Tehat amig nem tudsz mindent, jo lenne nem itelkezni, hanem inkabb segiteni tanáccsal, ha tudsz, ha meg nem, akkor inkabb meg se szólalj. Tipikus magyar mentalitás, csak gratulálni tudok. Soha semmilyen segélyben nem reszesultem, mivel mar irtam, hogy nem a kissebbseghez tartozom. Apám meg az utóbbi egy hétben ilyen idiota, mert az utóbbi egy hétben kezdett el megint inni...... (elotte 2 hétig tiszta volt :P)

2014. febr. 28. 01:59
 24/33 A kérdező kommentje:
*a kenyérvágó kést édesanyám hasába szúródni.
2014. febr. 28. 02:01
 25/33 A kérdező kommentje:

Illetve elore is bocsanat mindenkitől a helytelen irasert, de telefonról vagyok, es eleg hosszadalmas lenne mindent ékezettel irni.....

Mindazoknak koszonom a válaszát, akik segítséget szerettek volna nyújtani. Jövőhet pénteken bemegyünk anyukámmal a bíróságra, es tanácsot kérünk egy ügyvédtől is. A helyzet pedig Szüleim között ugy fajult el idáig, hogy anya sokaig hitt es bízott apámban, aki kihasználta ezt...anyanak nincs se anyja, se apja, egyedul én vagyok neki, de hiaba kertem, hogy költözzön fel velem pestre, mert tartottak benne az óvodában a gyerekek (ugyanis dajkanéni, és képtelen lenne otthagyni az életét....anya a kedvenc dajkanénijük :) )

Párommal meg igy beszéltük meg. Ha nem tanul tovább, es nem végzi el vegre a maradék 1,5/2 évet, akkor sima érettségivel meg nem menne sokra....viszont egy alap Villamosmérnöki fizetés mar nem rossz, es egyre ügyesebb, egyre jobbak a vizsgaeredmenyei.

2014. febr. 28. 02:07
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha le diplomazik es talal egy jo munkahelyet legalabb jo gyerektartast fogsz kapni.
2014. márc. 2. 10:42
 27/33 anonim ***** válasza:
0%

ha egyáltalán tesz majd a drága faszi apasági nyilatkozatot, tehát jogilag is övé lesz a gyerek.

Szerintem jól palira vesz téged mindenki!

2014. márc. 2. 11:02
 28/33 A kérdező kommentje:

Persze, azert van velem 6 éve es azert volt velem az orvosnál is...

semmi baj nincs a kapcsolatunkkal, es neki faj a legjobban ez a megoldás.

szeretne minden percet a babával és velem tölteni, de akkor ha én felkoltoznek hozza a picivel, nem tudnank neki mindent megadni.

de mindegy is, az értelmes válaszokat tényleg köszönöm :)

2014. márc. 3. 01:08
 29/33 anonim ***** válasza:

22/28-as sötét, agyatlan hozzászólónak!

Azért kell másik banknál folyószámla, hogy apuci nem tudja kezelni anyuci pénzét!

Gyógyszer hatása alatt írtál ennyi sületlenséget, vagy alapban is ilyen korlátolt vagy?

Jogi végzettségem van, tisztában vagyok az általam leírtak létjogosultságával, szóval érdemes igénybe venned mindenfajta segítséget. Méghogy az anyaotthonhoz jövedelem kell! Ekkora primitívséget! Ha meglesz a baba, akkor kapsz majd anyaságit, TGYást és majd Gyest. Menj mielőbb a Családsegítő Szolgáklathoz, ne törődj a gonosz, rosszindulatú, sötét emberekkel! Remélem, sikerül valamennyit előrelépned az ügyben.

Agyatlankának meg tobábbi agyszűkületet!

2014. márc. 3. 14:11
 30/33 anonim ***** válasza:
0%

Jogi vegzettseged van?

Ma mar semmit sem jelent egy diploma :(

2014. márc. 3. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!