Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Apám alkoholizmusa miatt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Apám alkoholizmusa miatt édesanyám 23 év után válni akar, de rengeteg adósság van apámnak hála anyám nyakán is. Mit tehetnénk? 20/L

Figyelt kérdés

Azalatt a 23 év alatt nagyon sok nyomorúságot okozott az a rohad*k apám az életünkbe. 10 éve nincs karácsonyunk, csak az, hogy 60.000 Ft.-ot fizetett a kocsmába minden hónapban, nem csak karácsonykor... A szülei is utálják apámat, én miatta és a lelki-fizikai terror miatt lelki beteg lettem, egyfolytában depressziós voltam és vagyok is, nem tudtam emiatt befejezni a gimnázium utolsó évfolyamát, 15 éves korom óta dolgozom, hogy legalább a ruhám és a cipőm meglegyen...menekültem már miatta kollégiumba, és felköltöztem miatta Budapestre (ott tanul a párom). Most, hogy válni akar anyám, mert besokallt, és egyébként végre talált apám helyett mást, Itthon megint megy a fenyegetés, a lelki terror, és hamarosan újra eljön a verés is....nagyon féltem édesanyámat, de várandós vagyok, és nem tudom, miben tudnám segíteni, rajtam kívül nincs neki senkije. Félek, hogy az ideg miatt elmegy a baba (15 hetes vagyok), illetve, hogy vér fog folyni....a rendőrség ilyenkor is csak akkor segít, ha vér folyik? Ezt most komolyan meg kell várnom? Kérlek segítsetek tanácsot adni, lehetőségeket írni, mert sajnos tényleg anyám maradék fizetéséből nem tudnánk megélni (10.000 ft), a többit elviszi a bank....

Már az ideg miatt fájdogál a hasam is, tényleg nagyon féltem a babát (párom pénz szűkében kollégista). Kérem csak olyan írjon aki megért és tud segíteni! Nagyon Félek :'(

2014. febr. 22. 00:05
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
72%
Lesz ebből kiút, ne add fel. A sors valamiért mégis küldte nektek ezt a babát, a védekezés ellenére is. Városban laktok vagy falun?
2014. febr. 22. 00:45
 12/33 A kérdező kommentje:
Apám nevén....de sajnos ezen csak adósság van, vagyon az semmi...ha sikerülne eladnunk a házat, 5,5 millióért, akkor lenne a 2 legnagyobb kölcsön kirendezve....az összes többi maradna....de már az is könnyebbség lenne...és nem érdekelne a fenyegetése, ha nem láttam volna többször is, hogy mire képes.....szegény anyámmal is.... :/
2014. febr. 22. 00:47
 13/33 A kérdező kommentje:

Falun. És párom is nagyon várja már, sokat beszélünk róla...csak úgy nézett ki a dolog, hogy apám változni fog az unokája miatt, már el is tervezte, hol lesz a kiságy, stb.....most meg.... :(

A bíztatást is köszönöm, de tényleg csak anyát és a babát féltem....én mehetnék mamámhoz (apai ágon), de félek itthagyni anyát...

2014. febr. 22. 00:50
 14/33 anonim ***** válasza:
93%
Kötődtök ahhoz a faluhoz? Egy közelebbi városba kéne költöznötök (ahol munka is lenne a munkaképes korúaknak) és apádnak nem elárulni a címet.
2014. febr. 22. 00:52
 15/33 A kérdező kommentje:
Anyának itt a munkahelye, de biztosan leültetem végre a fenekére, hogy mit akar és aszerint cselekedjünk. Itt a munkahelye, de ez is max 2 évig, ha lesz még neki, mert egy óvodában dajkanéni, csak 2015-re már ide nem fognak annyi gyereket beíratni, hogy fent lehessen tartani az ovit.....bár Békéscsabán is vannak óvodák és amennyire gyerekcentrikus a kis drága, meg amilyen szorgalmas, biztosan találna munkát magának.
2014. febr. 22. 01:05
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád se piskóta, hogy eddig várt......
2014. febr. 22. 06:47
 17/33 anonim ***** válasza:
81%

Hát ez nem semmi. Egyetértek az előttem szólókkal. Ami nem világos: Hogy a francba fajult idáig a dolog?

Megpróbálom összefoglalni a teendőket:

1. Irány a bank, anyud fizetését és a családi pótlékot másik bankszámlára kérni, ha nincs akkor nyitni egyet

2. Ahogy a fater hazaér letámadni palacsintasütővel, és mindketten te is meg anyud is, és kilökdösni a házból(ezt komolyan gondolom, és ha feljelentést merne tenni, akkor önvédelem volt, ketten vagytok egy ellen)

3. Megmondani az öregnek hogy eztán ti dirigáltok, és valahányszor kinyitja a pofáját, szembe találkozik a palacsintasütővel

4. Ha ez sem segít, irány a rendőrségre és távoltartást kérni, életveszélyes fenyegetésre hivatkozva.

Ezt a kérdést és a hozzászólásokat szerintem mutasd meg anyudnak ha még eddig nem tetted volna!

39 ffi

2014. febr. 22. 06:59
 18/33 anonim ***** válasza:
74%

Én meg gratulálok a szinvonalas válaszokat. Most kell a mostani helyzetre a megfelelőlet lépni, nem azon kell agyalni hogy a multban ekkor meg akkor mi lett, lehetett volna.

Örökölt adósságot vissza lehet majd utasítani.

Ha 100 km-nél messzebbre mentek, létezik albérlet támogatás.

Egyetem mellett lehet dolgozni. nehéz, de még mindig könnyebb mint alkoholista családtag mellett gyereket nevelni.

Ez néhány olyan ötlet amit meg lehet vizsgálni hasznos e.

A kérdező baszogatása ellenben semmiféle hasznos tartalommal nem bír.

2014. febr. 22. 11:22
 19/33 anonim ***** válasza:
55%

Én nem értem a párodat sem. Képes eltanulgatni, amíg te várandósan itthon vagy, ilyen ótvar helyzetben? Irtad, hogy a babát se akarta...akarja most ő egyáltalán? Akar ő segíteni titeket?

Jól irta az egyik hozzászóló, anyukád se piskóta, hogy ennyi éven át eltűrt egy ilyen helyzetet. A saját életét úgy teszi tönkre ahogy akarja, de a te életedet is tönkretette. Szerinted ha eddig nem hagyta el apádat, akkor el fogja hagyni? Olvasgass egy kicsit az alkoholizmus lélektanáról, majd rájössz, hogy az alkholista mellett mindig ott van egy társfüggő személy, akinek tudatalatt bizony pont egy alkholista társra van szüksége. Anyád, ugyanolyan beteg, mint az apád, ha nem betegebb. Talán rosszabb is, mert ő az örökös passzivitásával, meg mártirkodásával fog megfojtani. Ugyanúgy bűnös mint az apád, különben évekkel ezelőtt kilépett volna ebből a helyzetből.

Gondolj végre magadra, meg a gyerekedre. Azt akarod, hogy a te gyereked is úgy nőjön fel, mint ahogy te?! Neked ezekszerint van hová menned, úgyhogy mennyél a nagymamádhoz. A szüleid meg felnőtt emberek, nem a te dolgod bármelyiküket is megmenteni. Ha meg akarják oldani ezt az élethelyzetet, akkor megoldják. Ha nem, akkor meg kár beléjük, csak a saját életed keseríted vele.

2014. febr. 22. 11:23
 20/33 anonim ***** válasza:
71%

1. Másik banknál nyissatok folyószámlát.

2. Anyukád szóljon a munkahelyén, h oda utalják a fizetését.

3. Törvény van rá, hogy a fizetés hány %-át vonhatják le, olan nincs, hogy 10.000,- Ft maradna, ez nem igaz. HA mindimálbért kap és csak 6 órában dolgozik, akkor is többet keres.

4. Menjetek el a Családsegítő Szolgálathoz, nekik az a dolguzk, hogy ténylegesen segítsenek ebben a helyzetben.

Például rábeszélik édesanyádat arra, hogy forduljon a rendőrséghez.

5. Költözzetek el legalább egy másik házba ott a faluban -ha már mindenképpen ragaszkodtok a faluhoz anyukád munkahelye miatt.

6. A barátod jól teszi, ha elvégzi az egyetemet, mérnöki diplomával lehet valamit kezdeni, nehogy rábeszéld az abbahagyására.

7. Ha fenyegetve érzed magad továbbra is és a babát is, már most beköltözhetsz egy anyaotthonba és ott lakhatsz a babával, a gyerek 1 éves koráig. Addigra ha meglesz a párod diplomája, tudtok majd új életet kezdeni albérletben.

8. Menj be az önkormányzathoz a szociális ügyintézőhöz és igényelj önkormányzati segélyt, a Szociális törvényben benne van, hogy várandos anya részére különösen indokolt, hogy segélyben részesítsenek.

9. Írj fel mindent egy papírra, hogy tudd, mi mindent kell tenned! Sok sikert kívánok!

2014. febr. 27. 09:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!