Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekláthatás korlátozása?
Sziasztok! Feleségemmel folyamtban van a válóperünk. Van egy közös gyermekünk. Megbeszéltük, hogy két hetente hétvégén lehet nálam a gyerek, viszont nem engedi, hogy péntek estétől vasárnap estig legyen. Régebben hetente volt nálam hétvégente ugyanígy. Hiába hivatkozok a törvényekre, hogy hivatalosan így van (arról nem is beszélve, hogy válásig akár akármikor láthatnám a gyereket), nem enged, mondván, hogy engem nem is érdekel a gyerek. Fizetem a gyerektartást, mindent tiszteletben tartok, én csak annyit szeretnék a gyermekemmel lenni, amennyit lehet. A bíróságon számít ez valamit ha közlöm a bíróval, hogy korlátozza a láthatást?
Túl sokat kérek?
Rendorrel menj legkozelebb, meglatjuk, neki mit mond a volt feleseg.
Az a baj ezzel, hogy vegulis a gyerekkel tol ki, nem csak veled. Csak epp ebbe nem gondol bele a holgy.
A gyermekelhelyezés után határoznak a láthatás rendjéről, onnan kezdve lesz lehetőséged ilyen esetben akár a rendőrség segítségét kérned. Ez viszont igaz a tartásdíjra is. Amíg nem mondja ki a bíróság, hogy mennyit kell fizetned, addig nem kell.
Szerintem közöld vele, hogy ha megvárja a határozatot a láthatás engedélyezésére, akkor te is megvárod a határozatot a tartásdíj fizetésére.
Kíváncsi vagyok, hogy fog állni a szája. Szegény gyerek milyen háborút él át.
" Ez viszont igaz a tartásdíjra is. Amíg nem mondja ki a bíróság, hogy mennyit kell fizetned, addig nem kell. "
Ebben tévedsz, a gyerektartás az igény beadásától kezdve jár, és ha a kérdez most nem fizet, akkor visszamenöleg kell kifizetnie az elmaradást. (És a "max. 6 hónapra visszamenöleg" ebben az esetben nem érvényes, mert ha az anya bejelentette az igényét, az attól kezdve érvényes.)
Mennyi idős a gyerek? Ha esetleg már iskolás, akkor lehet, hogy azért nem engedi vasárnap estig mert lehet, hogy tanulni kell.
Én legalábbis ezért nem akartam, hogy egész hétvége legyen a láthatás, de nálunk ezt az apa is így gondolta. Nálunk jobban bevált a minden hétvégéből egy nap.
Amennyiben nincs semmi gond,amivel a gyermeket veszélyeztetnéd,nem értem,miért is kell ennyire ragaszkodnia a két hetente hétvégéhez???
Hiszen a gyermek érdeke,h apukával is kiegyensúlyozott, boldog viszonya legyen és tudja bármikor számíthat rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!