Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Párom elvált 4,5 éve,2 gyermek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom elvált 4,5 éve,2 gyermeke van az előző házasságából. A volt felesége feltételekhez szabja a gyermekek el hozatalát, mit tehetnénk? A gyermekeket a párom ellen neveli

Figyelt kérdés
Röviden a történetet 4,5 éve elváltak ,van 2 gyermek egy 6éves kislány és egy 4 éves kisfiu. Minden második hétvégén vannak nálunk szombat reggel 9-től vasárnap este 7ig. Nagyon jó a kapcsolatunk a gyerekekkel,nekem is és páromnak is. Viszont itt kezdődik a gond..ez már megy egy 2éve kb,hogy péntek este párom felhivja a volt feleségét ,hogy szombat reggel 9re ott van a gyerekekért,öltöztesse fel őket ...Én is elszoktam vele menni ,DE nem megyek be ,az autóban megvárom őket ,s onnan szoktunk olyankor menni a párom szüleihez mivel ők is csak akkor látják az unokákat. Mindig be megy párom a házba a gyerekekért,de több mint 1 óra mulva jön ki a gyerekekkel...Mert hogy a gyerekek nem hajlandóak felöltözni időben ..így párom ott bent várja meg még anyuka rá sasszézza a ruhákat.. Természetesen tűrtem ,elnéztem ,egyszer kétszer jólvan na de hogy ez már 2 éve így megy ...idegesít,megbeszéltük párommal,hogy jó felhivja a volt feleségét hogy ott van a kapuban küldje ki a gyerekeket (2m távolság van a kapu s a bejárati ajtó közt).Anyuka nem küldi ki,azt mondta páromnak ha látni akarja a gyerekeket ,meg elakarja vinni akkor menjen be. Na most amikor elváltak egy szó sem volt arról hogy a gyerekeket csak abban az esetben "veheti"át ha bemegy a házba.(Szerintünk normális esetben egy elvált anyuka nem igazán szeretné ha bemenne a volt apuka ,hanem még ő ragaszkodna ahhoz hogy márpedig nem jöhetsz be elváltunk semmi közöd nincs már itt ,csak a gyerekek) A volt felesége kijelentette hogy addig nem nyugszik még mi szét nem megyünk.. gondolom azt gondolja hogy ez miatt mi majd veszekszünk ,de elkell hogy szomorítsam ez nem így van . Ilyenkor kihez forduljunk ? Gyámügyhöz? kérheti párom hogy ne csak 2 hetente hanem minden hévégén elhohassa a gyerekeket ? (mert hogy ugye már viszonylag "nagyok" és párom többet szeretne velük lenni). Mit tesz ilyenkor a Gyámügy ha bemegyünk és elmondjuk hogy az anyuka feltételekhez szabja a gyermekek el hozatalását? Hozzá teszem már 1hónapja nem voltak nálunk ,mert nem adja őket oda ,ha csak apuka be nem megy ,de ha bemegy akkor anyuka tömi a párom fejét ,minden hülyeséggel ,s nem a gyermekek körüli problémákat közli vele. Mit tehetünk ilyen esetben? Mikor itt vannak nálunk folyton szomorúak a gyerekek ,mert hogy ők szegények ,azért lyukas a zokniuk,s hogy apuka ne csak a gyerektartást adja oda az anyjuknak hanem az egész fizetését ,s ne a büdös k***a(azaz rám)költse..rendszeresen fizetjük a gyerektartást .havi 30.ezret .
2014. febr. 5. 12:19
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Ne menjek el párommal?! Nyáron esküvőt tervezünk s családot...együtt élünk,saját közös házban ,saját közös céggel egyetembe. Nem igazán szeretnék " neki" kedvezni ,hisz türtem én ennél durvábakat is ,csak most telt be a pohár
2014. febr. 5. 12:38
 12/35 anonim ***** válasza:
49%
Elozmenyek, talan ha egyuttereznel a holggyel, akkor megertened azt, hogy miert viselkedik igy az anyuka! Mikor valt el a parod, a gyerekek mennyi idosek voltak? Ekkor ki gondoskodott a gyermekekrol, ki volt az, aki tamogatta az anyukat stb.? Ugy erzem, hogy valahol megertem az anyuka viselkedeset, mivel egyedul maradt akkor, amikor segitsegre, szeretetre lett volna szuksege pl. a masodik szules utan....
2014. febr. 5. 12:48
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is hasonló a helyzet, azzal különbséggel, hogy nagyobbak a gyerekek (9-11 évesek). Nálunk is 9-re megy értük az apjuk, ők sincsenek felöltözve, de még csak reggelit se ad nekik az anyuka. Nem baj ez, hétvége van, aludjanak tovább, majd esznek nálunk, de volt, hogy 11-re mentünk értük és ugyanez a helyzet fogadott!! Mi is 30e-t fizetünk, szintén a bíróság állapította meg. Nem kevés pénz ez, úgy gondolom, és nem csak az apa kötelessége eltartani a gyerekeket! OFF:(Amíg nem volt bírósági végzés, addig magától fizetett, volt, hogy több, mint 70e-t, de ha kell valami, akkor megveszi most is, kifizeti - pl. szemüveg, iskolatáska, gyógyszer, vitamin, stb. Amúgy, nem volna baj, ha az anyjuk esetleg 11 év otthonülés után elmenne melózni és nem a gyerekekből akarna megélni)OFF VÉGE Szerintem is jó ötlet, hogy akkor vigye őket abban, amiben vannak (persze, ha az időjárás engedi), majd átöltöznek nálatok. Mondja meg az anyukának, hogy ő felel a gyerekekért, mi az hogy nem öltöznek fel időben? És mi lenne, ha nem menne be, hanem megállna a bejárati ajtónál? Gondolom a fűtés miatt nem mindegy, meddig szellőzik a lakás, gyorsan rákerülnének a ruhák a gyerekekre, az anya meg erővel be nem cincálhatja ... Ja, és esetleg közölje az anyukával, hogyha nem változik a helyzet, akkor lépéseket fog tenni, hátha elgondolkodik a hölgyemény.
2014. febr. 5. 12:51
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy egyedül maradt akkor, de ettől függetlenül viselkedhetne intelligens ember módjára. Vagy ezzel elér valamit, jobb lesz neki? Kevésbé lesz egyedül?

Inkább arra kellene törekednie, a gyerekei érdekében, hogy mikor azok az apjuknál vannak, jól érezzék magukat. Nem kellene ebbe belekeverni őket.

Az én szüleim is elváltak és érdekes mód, ha tudta anyám, hogy apám jön mondjuk reggel 8-ra, akkor addigra felöltöztetett, megreggeliztetett, bepakolta az elmenős cuccom. Pedig apámnak is volt új párja.

Én is egyedül nevelem a gyerekem, mégse hisztizek azon, apuka kivel van, amíg a hölgy normálisan viszonyul a gyerkőchöz!

Így is lehet...

2014. febr. 5. 12:52
 15/35 A kérdező kommentje:
Előzmények: Párom akkor tudta meg hogy a volt barátnője terhes mikor 8 hónapos volt már ..nem látott jobb megoldást mint hogy elvegye ..együtt éltek X honapot már ,mikor rádöbbent párom hogy rossz döntést hozott...mikor elakarta hagyni anyuka közölte hogy 16 hetes terhes a második babóval. Így huzta huzta az időt hátha megváltoznak az érzései,de nem ..így elváltak... Párom mindenben segített anyukának a bojlert meg csinálta,a polcot ,vagy bármit szoval nem csak a gyerekek körül segített neki..aztán mikor anyuka már tulzásba vitte ..akkor mondta párom hogy jó akkor bármi van a gyerekekkel mindenben számithat rá ...
2014. febr. 5. 12:56
 16/35 A kérdező kommentje:
12:51-es lehetséges lenne hogy felvegyük a kapcsolatot privátban is ?
2014. febr. 5. 12:58
 17/35 anonim ***** válasza:
Írj nyugodtan!
2014. febr. 5. 13:08
 18/35 A kérdező kommentje:
Nem igazán értjük a viselkedését anyukának,mert mikor párom minden nap elment a gyerekekhez ,mindig vitt valami kis apróságot ,aztán anyuka megszólta,akkor nem járt aztán küldözgette az sms-eket hogy miért nem megy? meg hogy a gyerekek akkor is a gyerekei maradnak bármit is tesz ...szóval akármit tesz(ünk),sehogy sem jó neki ... ő arra megy ki hogy mi szét menjünk ..
2014. febr. 5. 13:35
 19/35 A kérdező kommentje:
Semmi féle képen nem akar(unk)a gyerekekről lemondani , és úgy gondolom hogy nekem is van közöm a dologhoz,hisz velem él együtt ,velem akar közösen családot alapítani ,s lehet a későbbiekben valamelyik gyerkőc itt is akar majd lakni (persze amire most egyáltalán nem látok esélyt). Nem tudom hogy kéne letörni anyuka szarvát ,hogy befejezze a sok hülyeséget ,s elfogadja hogy ez van !
2014. febr. 5. 13:38
 20/35 anonim ***** válasza:
Ezt csak a párod tudja megtenni senki más. Sem a gyámügy, sem te, sem a nagyszülők, senki nem tudja megértetni anyukával, hogy nincs esélye már a párodnál hiába is mesterkedik és neveli ellened a gyerekeket, csak a párod.
2014. febr. 5. 13:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!