Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A felesegek akkor is ilyen batran elvalnanak, ha nem biztos, hogy a gyerek hozzajuk kerul?
Talán azért van ez így, mert általában a férfiak csalják agyon a párjukat, főleg szülések után. Ettől függetlenül vannak durván ribizli nők is (mondom ezt nőként), nem kell őket sem félteni sokszor, de általában apuci lép le otthonról. És még a gyereket is akarná...? Na azt már nem.
Másrészről, valaminek kell lennie a törvénynek. És ez azt mondja, hogy az anya élvez elsőbbségi jogot. Hogy miért? Erre rengeteg indokot fel lehetne sorolni. Nem szép dolog ezzel sakkban tartani a férjet, de ez egy más történet. Nem tudom, mit kell belekeverned az összes normális nőt ebbe az undorító dologba, meg általánosítani sem kellene.
"És ez azt mondja, hogy az anya élvez elsőbbségi jogot."
Nem tudok ilyen torvenyrol. Linkelned?
Nem tudom, mit kell bunkóznod felnőtt férfi létedre.
Mindenképpen a gyerek érdekeit nézik, viszont az anyának van elsőbbségi joga, alapesetben ő kapja meg a gyereket. Nem vagyok jogász, nem fogok neked törvényeket linkelgetni, nézzed meg magadnak. Bunkó. Nem ártana inkább neked is a gyerek érdekeit nézned, nem a sajátjaidat. Ha meg nem is vagy apa, és nem vagy ilyen helyzetben, akkor meg maradjál csöndben.
Lehet kultúráltan is válni, és nem a gyereket felhasználni.
Nálunk például válás után magmaradt a jó kapcsolat, nem felejtettük el, hogy valaha szerettük egymást. Így a gyerek se sínyli meg, akkor jön az apja amikor akar vagy tud. És a gyereket is elviheti bármikor. Ehhez persze az új partnert is úgy kell választani, hogy együtt működő legyen ebben.
Nyilván vannak olyan esetek amikor az ember örül, hogy megszabadul a másiktól (pl egy agresszív ember esetében) és látni se akarja többet, de szerintem az esetek többségében fentartható lenne egy jó viszony, ha a felek túl tudnának lépni a sértettségükön.
"Miert van egy nonek tobb joga boldognak lenni, mint egy pasinak? Marpedig hazassag utan nagy atlagban a nok jonnek ki jobban... "
Elvált anyaként ezt másképp látom. Egyrészt nem tudom miért akarta volna a férjem válás után a gyerekeket, amikor az együttélés alatt sem foglalkozott velük 50%-ban, a választott iskolát az évnyitón látta először, a gyerekek könyveit se tartottam páncélszekrényben hogy ne nézhette volna meg, hol tartanak pl. matematikából, az ovis ünnepségen amikor egy apuka megkérdezte tőle, hogy az ő gyereke is jár-e úszásra, akkor nem tudta.
Sajnos nagyon sok ilyet látok magam körül, nagyon kevés az olyan apa, aki a gyerekével ugyanannyit foglalkozik, mint az anya. Azon lehet vitatkozni, hogy ki mennyivel száll be a családi kasszába, mennyi a munkaideje, emiatt mekkora részt vállaljon a házimunkában, de azon nem, hogy a gyereket ketten csinálták, a vele kapcsolatos "meló" i közös kellene hogy legyen. Ehelyett nézz szét egy szülőin, hogy mekkora arányban vannak apukák és anyukák.
Válás után meg a férjemnek jutott a szabadság, a csajozás, nekem meg a percre pontosan beosztott napok, hosszú feladatlistával, nulla szabadidővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!