Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig tart egy válás, olyan esetben, ha a két fél megeggyezik mindenben (gyerek tartas, gyerek láthatas, és békülni sem akarnak)?
Felperes beadja a keresetet a bíróságra, felnyalva r az illetékbélyeget, csatolva minden másolatot ami kell (gyerekek anyakönyvi kivonata), ha nem kérnek hiánypótlást, akkor kaptok egy időpontot a tárgyalásra.
Ha nincs vita, akkor nem kell kiteregetni a szennyest, megindokolni, az egész gyakorlatilag adategyeztetés. Nekünk alig volt több mint fél óra.
Megkérdezte a bíró, hogy a vagyon elosztásával elégedettek vagyunk-e (részletezni nem kellett), mind a kettőnket külön, a férjemet, hogy nem nevelem-e ellene a gyerekeket, biztosítom-e a láthatást (már külön éltünk), engem, hogy a férjem fizeti-e amiben megállapodtunk (hozzájárul-e a gyerekek neveléséhez). Mivel nem volt ebben vita, így a tárgyalás után nekem, mint felperesnek be kellett adni egy papírt, hogy folytatni szeretném az eljárást (nem kellett már illetékbélyeg). Kaptunk még egy időpontot, ahol a bíró jegyzőkönyvbe diktálta a megállapodást és kész.
Pár hónap alatt lezajlik. Ha a felperes beadja a keresetet rövid időn belül kitűzik az első tárgyalást. Ezen még nem választanak el, rá pár hónapra lesz még egy tárgyalás, amin kimondják a válást. Mikor kézhez kapjátok az ítéletet van 15 nap, hogy fellebezzetek, ha meggondoltátok volna magatokat.
Érdemes figyelni, hogy ne a nyári időszakban adjátok be a keresetet, a szabadságolások miatt elhúzódhat a válás (nekem emiatt lett kb 6-7 hónap mire lezárult)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!