Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
16 éves. Vagány gyerek sérülhet-e a válástól? Nagyon kultúráltra tervezem a dolgot. Nem szeretem a jeleneteket.
Előfordulhat. Nekem egy volt osztálytársam szülei váltak, mikor 16 éves volt. Még abban az évben megbukott a suliban és még most, 24 évesen se érettségizett le, pedig előtte nem túl erős, de négyes tanuló volt. Most a mindennapjait kb a füvezés tölti ki.
Nem lehet előre látni ki hogyan reagál rá. Még egy felnőttet is megviselne a dolog, ha amúgy jó kapcsolatban van a szüleivel.
Egy gyerek NEM a válástól sérül, hanem attól, ha a szülök állandóan veszekednek, illetve a váláskor nem tudnak értelmesen viselkedni.
Ha kultúr módon váltok, és egyik fél sem szidja a gyereknek a másikat, nem akadályozza, hogy mindkét szülövel tetszés szerint tartsa a kapcsolatot, akkor nem lesz semmi baja.
Én is 16 voltam amikor a Szüleim elváltak. Soha egy hangos szó nem volt Köztük és mind a kettőjüktől csak azt hallottuk hogy nem fog változni sok minden, mindketten ugyanúgy szeretnek minket és nekünk is ugyanúgy kell szeretni egymást, őket. Nagyon büszke voltam rájuk hogy ennyire kulturáltan és értelmesen sikerült megoldaniuk mindent! De, mégis ideg összeomlást kaptam aznap amikor apa elköltözött... Érdekes az akkor 13 éves öcsémet egyáltalán nem hatotta meg. Nem tudod sajnos kiszámítani előre hogy a gyerek hogy fog rá reagálni :(
Minden estre álljatok mellette és ha igényli akkor nagyon sokat beszélgessetek vele!
ha kulturált körülmények közt zajlik a válás, akkor nem viseli meg.
gondolom bármikor találkozhat az elköltöző féllel is, így nem lesz olyan vészesen hiányérzete.
egy 16 éves van már annyira értelmes hogy felfogja és tudja ezt kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!