Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Normális/egészséges az ennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális/egészséges az ennyire szoros viszony válás után a volt házastárssal?

Figyelt kérdés

A párom egy éve vált el, mi fél éve vagyunk együtt. Engem nagyon zavar, hogy minden nap beszél facebookon a volt nejével, és majdnem minden nap találkoznak.

Persze többnyire a közös gyerek miatt, van egy óvodás kisfiuk, akivel egyébként én is nagyon jól kijövök.

Eddig még nem tettem ezt szóvá, illetve azt sem tudom, mennyire normális ez. Mindenesetre nem tetszik ez a nagyon szoros kapcsolat. Persze rendben van, hogy nem utálják egymást, meg hogy próbálnak barátok maradni, de nem túlzás egy kicsit, hogy 2-3 hetente együtt buliznak a közös baráti társaságukkal, meg állandóan jönnek-mennek a facebook üzenetek, hívások, stb?

Egyébként a párom szeret engem, efelől nincsenek kétségeim, és a volt feleségének is van valakije, már régebb óta, mint hogy én "bejöttem a képbe".

Mit gondoltok, van jogom beleszólni ebbe, jelezhetem a páromnak hogy ez engem zavar, vagy inkább örülnöm kellene, hogy jóban vannak a válás után is?

2014. febr. 3. 12:22
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele, hogy nem teljesen egészséges az én hozzáállásom sem. De hiába küzdök, egyszerűen felfordul a gyomrom a gondolattól, hogy egy társaságban kell lennem, egy asztalnál kell ülnöm egy olyan nővel, aki a saját gyerekét úgy küldi át hozzánk hétvégére, hogy belerakja a kissrác bőröndjébe a koszos, szennyesből kiszedett zoknikat, mert hát "nem volt ideje mosni", elfelejti elrakni a gyerek fogkeféjét, és a csomagolt váltás ruhák fele kajafoltos, fűfoltos, egyszóval retkes.

Arról nem is beszélve, hogy amíg együtt éltek, a nő otthon volt, mégis a páromnak kellett munka után takarítani, mert nem akarta, hogy megegye őket a kosz. Amióta külön élnek, a nő lakásában még nem volt takarítva, egyszer voltam fent nála, amikor együtt vittük haza az oviból a gyereket, láttam hogy milyen állapotban van a lakás, minden ragad a mocsoktól.

Tudom hogy hülye vagyok, meg hogy bennem is van hiba bőven, de egyszerűen undorodom a nőtől így ismeretlenül is. Engem nem így neveltek, nem vagyok tisztaságmániás, de ez túlmegy minden határon.

2014. febr. 3. 13:02
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Azert gondolj bele egyvalamibe. Ott a parod, akinek van egy volt felesege, kozos kisfiuval. Valaha nagyon szerettek dgymast. Oke, hogy elvaltak, de megis sikerult intelligens modon megmaradniuk kapcsolatban.

Most veled van, teged szeret. Te pedig meg csak megismerkedni sem vagy hajlando az altalad mar ismeretlenul is gyulolt novel. Nem erzed, hogy ez mennyire serto? Nemcsak a volt feleseg fele, de a parod fele is!

2014. febr. 3. 13:04
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Amit leirsz, az valoban nem a tokeletes feleseg jellemzoje. De nezz magadba: biztos benned is van kifogasolnivalo. Legyel nagyvonalubb, mert az nem mehet tovabb, hogy igy gyulolkodsz, es talalkozni sem akarsz vele. Mi lesz, ha egyszer neked kell a kisfiut elvinni az anyukahoz?

Egyebkent hosszutavu kapcsolatot szeretnel ezzel a ferfival?

2014. febr. 3. 13:08
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Párod mit szól ezekhez a dolgokhoz? Őt miért nem zavarja? Őt az sem zavarja,hogy te elzárkózol a baráti társaságától és attól,hogy megismerd a gyereke anyját? A féltékenységedhez mit szól?
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenkit zavarna, ha csak egy kicsit is hogy a párja napi kapcsolatban van az exxel:) viszont te így mentél bele a kapcsolatba, így ő is hozzátartozik a párodhoz. Én csak egy dolgot tudok tanácsolni méghozzá azt, hogy előítéletek nélkül, elfelejtve azt hogy a párod miket mesélt róla egyszerűen csak nyiss a csaj felé. Lássa rajtad párod is és az X is, hogy nem vagy féltékeny. Egyszerűen csak ismerd meg a nőt. Sokkal könnyebb lesz, mert most csomó minden kavarog a fejedben aminek lehet a fele se igaz csak te vetíted a csajra. Párod se fog nyilván neked áradozni a csajról, úgy tünteti fel a volt kapcsolatát hogy magát hozza ki jó színbe amivel nincs is baj, de meghallgatnám a másik felet is. Lehet amúgy meg normális, és a gyereknek is jobb lenne ha nem szidnátok egymást a későbbiekben.. Én úgy fognám fel, hogy nyilván azért vagy pároddal, mert jó embernek, intelligensnek stb tartod, akkor csak nem élt éveken keresztül valakivel és csinált egy gyereket is neki, ha annyira rossz nő lenne. Én anno próbáltam volna nyitni párom volt felesége felé, de nekem nem sikerült. Annyira nem, hogy a nő 3 éve a gyereke tájára se nézett. És mindez abból adódott, hogy ő nem akart még beszélni se velem, de még egy utcába se volt hajlandó jönni. Szóval az előítéletéket, meg a haragot, rosszindulatot tedd félre. Én is eleinte haragudtam páromra amiért velem van, én foglalkozok a lányával erkölcsileg is, anyagilag is míg a gyerek saját anyja a szülinapjára nem hívja fel a gyereket, a családit, gyest el tudja költeni és akkor tud csak telefonálni ha pénz kell neki még ezeken felül is, mert a másik gyerekét (aki isten tudja kitől van) nem tudja etetni. És ezek után párom nem hogy elküldte volna a qvvva anyjába még segített neki és mindig csak az volt a válasz, "hogy de a gyereknek az anyja"...párszor énis a plafonon voltam.. Amúgy nem értem, hogy egy felnőtt ember főleg egy kisgyerekkel, hogy tudnak 2hetente bulizni? Én se vagyok befásulva, de soknak tartom a 2 hetente bulizgatást. Főleg párom nélkül nem mennék. Mi 4 éve vagyunk együtt és mindig együtt megyünk szinte bulizni nem hogy fél év után. Mennyi idősek vagytok amúgy ha megkérdezhetem? Milyen sűrűn van a fia nálatok? Ha már bulizni megy menj vele te is, lássák hogy ti összetartoztok!
 16/26 A kérdező kommentje:

A páromat is zavarta/zavarja az ex igénytelensége. Mielőtt megszületett volna a közös gyerek, nem volt ebből gond, mert a párom megcsinált minden házimunkát. Persze a gyerek születése után is, de akkor érthető módon már idegesítette, hogy anyuci egy szalmaszálat se tesz keresztbe, és a gyerek egész nap ott van a koszban, amíg ő haza nem ér és ki nem takarít. Nem csak ez, de részben ez is vezetett a váláshoz

A párom szerencsére nem erőlteti, hogy ismerkedjek meg a nővel, neki az a lényeg, hogy a fiával jól kijöjjek. Ezzel nincs is semmi gond, csípjük egymást a kissráccal. :)

Azt meg többen mondtátok, hogy féltékeny vagyok. Higgyétek el, nem így van. Kicsi koromtól kezdve rühellem a nőket, mert azt tapasztaltam, hogy kétszínűek, kibeszélik egymást a másik háta mögött, stb. Tudom, nem szabadna általánosítani, de ellenpéldát eddig nem nagyon láttam sajnos. Világéletemben fiú barátaim voltak, a férfiak sokkal korrektebbek, nekik ha bármi gondjuk van velem, megmondják a szemembe, nem kavarnak a hátam mögött.

Persze tudom hogy ez a nagyfokú ellenérzésem úgy általában a nők iránt nem természetes. Mindezek mellett azt gondolom, ha a párom exe nem lenne ennyire koszos és igénytelen, akkor megpróbálnék felülkerekedni a hülyeségemen és megismerkednék vele, de így, hogy konkrétan undorodom tőle, totál esélytelennek és értelmetlennek tartom a találkozást.

2014. febr. 3. 13:16
 17/26 A kérdező kommentje:

Én 27, ő 33.

A kisfiú minden második hétvégén van itt, és hetente 2-3szor itt alszik nálunk. :)

Amikor bulizni mennek a páromék, akkor a gyerek a nagyszülőkkel van, de olyan is előfordult már, hogy én vigyáztam rá itt nálunk. :)

2014. febr. 3. 13:19
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem értelmetlen a találkozás,már csak azért sem,hogy magadat megnyugtasd.Nem tetted volna fel a kérdést,ha nem bújkálna benned a kétely,hogy vajon köztük mi van,mi lehet még a pároddal.Ezt a kétséged tudnád eloszlatni magadban,ha megismernéd,hogy ki a másik.A bulik pedig jó alapot adnának arra,hogy megismerd a párod baráti körét.Örökké nem zárkózhatsz el,a párodnak is igénye lesz rá,hogy ne mindig egyedül támassza a pultot,hanem téged is bevonjon a beszélgetésekbe,hogy a barátai megismerjék azt a nőt,aki most már az élete része.Hosszú távon,amit csinálsz egyáltalán nem kifizetődő neked sem és neki sem.
2014. febr. 3. 13:27
 19/26 anonim ***** válasza:
78%

mekkora balek vagy te parod ecxevel bulizik te az o gyerekukre vigyazol.Idiota

ne felejsd majd tartani nekik a gyertyat is ha megis egy bulin osszemelegednek ugye ott nincs koszos zokni

2014. febr. 3. 13:28
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok, na azt azért biztos nem csinálnám hogy én vigyázok a gyerekre míg ők bulizgatnak, gondolj bele ez nem kicsit megalázó így...ez a nőkhöz való hozzáállásod, meg nekem nagyon gyerekes, ez az általánosítás nekem elég fura. Te is nő vagy bakker:) Így hogy meg se akarod ismerni a nőt, azt meg elnézed hogy párod bulizgasson vele, még a gyerekre is vigyázol így aztán semmi változás nem fog történni. Ugyanúgy főhetsz a levedbe és moroghatsz otthon sajnos.
2014. febr. 3. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!