Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem elhagyott és odaköltözött az új kedveséhez. A házat magam tartom fel az egy nagykorú fiúnkkal. Ki tudom-e fizettetni a részemet a házból, h elköltözhessek?
A vagyonmegosztásnál lényegtelen, hogy ki adja be a keresetet.
Amennyien elváltok, a ház értékét elfelezik. Ha te akarsz a házban maradni - és nincs semmi jogi akadálya (ami nem derül ki a kérdésedböl) -, akkor neked kell kifizetni a férjedet.
Szerintem ez esetben két dolgot tehetsz.
1. Kifizetteted a részed a férjeddel, a fiaddal meg beszélje meg ő a továbbiakat.
2. A fiad megveszi tőled a részedet, és azt csinál vele, amit akar.
Ha nem akarna fizetni, akkor bírósági úton ki tudom fizettetni?
Köszönöm szépen az eddigi rendkívül hasznos segítségeket!! :)
Ha a ház közös, akkor a válás során a vagyonmegosztásnál mindenképpen fele-fele lesz a ház.
Amit te tehetsz, hogy megveszed a férjed részét, avagy a fiatok és a barátnője veszi azt meg és így mindannyian maradhattok a házban. Ha a férjed nagylelkű, akkor oda is ajándékozhatja nekik, vagy neked. Erről mindenképpen papírt kell írni, illetve a tulajdoni lapot is megváltoztatni.
Amíg te ott laksz, addig úgymond nincs jogod követelni az ő házrészét, hiszen te használod, benne élsz. Neki lenne joga követelni a pénzét.
Ha nagyon nem megy az egyezkedés, akkor peres úton lehet kérni a ház kényszer értékesítését, ha a házat eladták, akkor megkapjátok felét felét és kalap kabát.
Ha te mindenképpen költözni akarsz, akkor kérheted, hogy vegye meg ő a te részedet, de ezt nem köteles megtenni, így nem is kötelezheted rá semmilyen úton, ha nem akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!