Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vagyonmegosztási perben milyen végkimenetelre lehet számítani? Mekkora mozgástere van a bíróságnak? Mennyire terjeszkedhet túl a jogszabályon?
Az ügy adatai: Házasság alatt vett ingatlan hitelre. Tulajdoni arány 50-50 %. Plusz házasság alatt vett gépjármű hitelre, tulajdoni arány 50-50 %.
A hiteleket már egyikünk sem tudja fizetni, az autót nem használja már senki, a lakásban nem él már senki. Szeretnék pontot tenni az ügy végére, és rendezni mind a közös hiteleket, mind a közös ingatlan, autó sorsát. Azt gondolnám, hogy elég egyértelmű, hisz mindent a házasság alatt szereztünk, így a hitelek is közösek, az ingatlan is és az autó is.
Sajnos egyezségre nem jutottunk, több ajánlatot is tettem már, pl. adjunk el mindent, közösen fizessük ki a hitelt, és ha marad pénz, azt felezzük. Ajánlatot tettem arra is, hogy családi segítséggel kivásárolom a másik felet, ebbe szintén nem ment bele. Értékbecslőt is felajánlottam, ha esetleg nem hinné el nekem, hogy mi mennyit ér. Mit tehet ilyenkor a bíróság? Beadtam a vagyonmegosztási kérelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!