Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vagyonmegosztási kérdés? .. A...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vagyonmegosztási kérdés? .. A többi lent

Figyelt kérdés

szóval adott egy házasság alig 3 éves de sajna nem jött össze

a házasságba úgy léptem be h volt egy saját autóm

kb 1 év múlva eladtam és vettem egy másikat a házasság alatt

az eladási ár és a vételi ár közötti különbséget a gyerekek adták össze (nem közösek) mert h nekik már van jogsi és akkor használnák is

a vett autó az én nevemen van mert h az exnek nincs jogsija és én úgy gondoltam h mivel a saját autómat adtam el és a gyerekeim adták a pénzt ez így helyes

de az ex követeli az autó árának a felét amit én nem akarok kifizetni neki - jól gondolom h semmi köze nincs hozzá ???

2013. jún. 18. 00:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem igen, jól gondolod.

Hogyan követeli? Felperesként adott be keresetet? Megvolt már a vagyonmegosztási per a házasság után és ez egy új dolog? Vagy hogy?

2013. jún. 18. 01:30
 2/7 A kérdező kommentje:

nemrégen lett beadva

és most találta ki ezt

szal még a legelején vagyok/vagyunk

én adtam be a keresetet

2013. jún. 18. 01:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát akkor meg törvény szerint lesz minden, akárhogy is gondolja ő.
2013. jún. 18. 01:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ugyanaz lehet a helyzet, mint pl. nálunk a lakásnál volt.

A házasság előtt volt lakásom, a házasság alatt eladtam és vettem egy nagyobbat (az is én nevemre került), a különbözetre hitelt vettem fel. Ami jog szerint járt a volt férjemnek, az a már kifizetett hitel fele. (bepróbálkozott ő is azzal, hogy kéne a fele, de pofára esett)

A te eseted szerintem ugyanilyen, pl. eladtad az autót (a házasság előtti különvagyonodat) mondjuk 800 ezer Ft-ét , vettél újat 1 millióért, akkor az exnek a különbözet fele járna, vagyis 100 ezer.... A gyerekekkel esetleg megbeszélheted, hogy valójában azt a pénzt neked kölcsön adták és vissza kell fizetned, akkor még ezt az összeget is csökkentheted...

2013. jún. 18. 02:29
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok:

na ezt dugd az orra alá:

[link]

A házastárs különvagyonához tartozik:

1. a házasságkötéskor megvolt vagyontárgy,

2. a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy,

3. a személyes használatra szolgáló és szokásos mértékű, illetőleg mennyiségű vagyontárgy,

4. a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy.

Neked a 4-es pont a lényeg.

2013. jún. 18. 02:34
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó jól írja.

Ha jól értem, a különbözetet a te gyerekeid adták össze.

Maradjunk az előbbi példánál, amit valaki írt. 800.000 volt a te autód. (különvagyonod, amiért házasság előtt szerezted, ha a házasság alatt adod el, akkor sem jár a férjnek semmi). a TE GYEREKEID ADTAK HOZZÁ 200.000-et, hogy meg tudd venni 1 millióért a másikat. Ezt a pénzt te kaptad, a TE névre szóló ajándékod, ami szintén különvagyon, láthatod, az előttem való bemásolta. Szóval innentől kezdve mindegyik összeg a te különvagyonod, nem feleződik.

És ugye van papír arról, hogy ezt a 200.000-et a te gyerekeid neked adták, mint ajándékot? :) Ha nincs, meg legyen:)

2013. jún. 18. 08:29
 7/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat mindenkinek

:-)

2013. jún. 18. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!