Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyedülálló kérdése:
Közös megegyezéses válás után, van-e lehetőség újra vagyonmegosztási pert indítani? Van-e esély a megnyerésére?
Figyelt kérdés
2010-ben elváltunk és én nagyvonalúan a közös házunk felét a válásunk előtt ráírattam a feleségem nevére. Az okok most nem számítanak. Mekkora az esélyem rá, hogy egy újbóli vagyonmegosztási pert indítok és jóvátételt kérek a volt feleségemtől? Havonta még a 2 kislányunk után a fizetésem 40%-át odaadom nekik gyerektartásra.2012. márc. 8. 21:12
1/5 anonim válasza:
Ha közös a ház, akkor miért baj, hogy a fele az övé?
Akkor megilleti a fele.
Nem lehet, hogy rosszul fogalmaztál?
2/5 anonim válasza:
Amennyiben jogerősen megszületett a vagyonmegosztási per határozata én úgy tudom, hogy van egy fellebbezési határidő. Szerintem Te ezt már túllépted, tehát nem támadhatod meg.
Amennyiben változás állt volna be valamely körülményben, abban az esetben lehetne szó szerintem perindításról. De azt már nem tudom, hogy ebben az esetben ennek pontosan milyen körülménynek kéne lennie.
3/5 anonim válasza:
Ha közös, akkor rá is kell iratni! Ha az ajándékozásban tévedésben voltál akkor visszakövetelheted. Pl. ha azt hitted közös vagyon miközben bizonyíthatóan különvagyon. A tulajdoni igények nem évülnek el így bármikor kérheted.
Így kicsit kevés az információ.
4/5 A kérdező kommentje:
Pontosítok. Válásunk előtt kifizettem a ház hiteleit és az én tulajdoni hányadomat - ami a ház fele volt- átruháztam, nekiadtam ki hogy nevezi. Így 100% tulajdona lett. Tettem ezt azért, mert ha baj történik velem, akkor egyszerűbben intézhetők a dolgok, nem kell mászkálni a papírokkal, mivel övé a ház. Ezután elváltunk, és fizetem a havi 40e Ft gyerektartást a 2 gyerek után, és ez az ami szöget ütött a fejemben. Jelenleg nekem vannak anyagi nehézségeim, és Ő vígan éli életét. Van-e mód az újbóli vagyonmegosztást kérni, vagy megtámadni a válásunkat, vagy valami módja, hogy kompelzálja azt, amit átruháztam rá. Minden megoldás érdekel!
2012. márc. 9. 10:01
5/5 anonim válasza:
Nem gondolom hogy ebben az esetben az ingatlan visszakövetelhető. Egyet tudsz tenni, a gyerektartást megpróbálod a fentiekre tekintettel mérsékeltetni. Nálunk hasonló a dolog, igaz a hitelt én fizettem ki a házra, és az ő részét kiszámoltuk, és mindaddig nem fizet gyerektartást, amig az a rész el nem tűnik. Illetve papir forma szerint fizet, én meg azt visszaadom neki, mint törlesztés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!