Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi történik akkor, ha a férjem szerelmes sms írogatott és én azt megmutatom bárkinek?
De a barátnő a címzett, nem? Egy köldemény kifürkészését mind a feladó, mind a címzett kifogásolhatja.
Szerintem meg ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond, max mondd el, hogy mi a valóság, meg azt is, hogy azért nem mutogatod, mert "ilyenek miatt nem akarsz magadnak még több kellemetlenséget. Hidd el, mindenki érteni fogja.
Ha meg olyan valótlanságot terjeszt valaki, ami neked okoz érdeksérelmet, akkor Te jelentheted fel nyugodtan az illetőt rágalmazásért. És az eljárásban már nyugodtan bemutathatod a bizonyítékot...
Levéltitok megsértése
178. § (1)
Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel sújtható.
Mit találtam? Jogásztól kaptam a választ az előbb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!