Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Lehet tenni azért valamit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet tenni azért valamit hogy az apuka betartsa a láthatást?

Figyelt kérdés

Lehet hülye kérdés, de ha kéthetente kapott egy hétvégét a 1,5 éves lányunkhoz, nem elvitel csak láthatás, de nem jön, én mégis szeretném hogy együtt legyen egy kicsit a lányával.

Igazából akkor jöhetne amikor akar, de egy hónapban kb 4 órát tölt a csajszival.

2014. jan. 13. 19:44
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Szerintem nem én késtem le, csak tudom hogy egyszer az apja majd rájön, mert őt elhagyták a szülei, és egész életében szidta is őket. S tudom hogy egyszer rájön hogy szeretné ha szeretné a gyereke de akkor már késő lesz
2014. jan. 14. 08:30
 12/14 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem kötelezhető. Arról nem is beszélve amikor például apuka már külföldön dolgozik. Nem valószinű hogy utiköltségre akarja költeni a keresetét,hogy kéthetente teljesítse a "kötelességét". Sok esetben az is fennáll, hogy egy új nő lép a színre és esetleg az is tiltsa és ő nem akarja az új kapcsolatát tönkretenni.A gyermektartás fizetésével eleget tesz a kötelességnek. Persze a gyermeknek ez rossz és ezáltal az anyának is. Az volna az élet rendje, hogy szülők és gyerekek együtt legyenek.
2014. jan. 14. 10:42
 13/14 anonim ***** válasza:

Kedves 8-as! Mielőtt kategorikusan lehülyézel valamit, bizonyosodj meg arról, hogy valóban igazad van-e. Ha pedig tudod, hogy erről nincs biztos tudásod, akkor ne adj benne tanácsot, és ne kritizálj durván másokat.

A jogszabályokban előírt kötelezettségek és biztosított jogok nem azon múlnak, hogy az ember azokat ismeri-e, egyetért-e velük, vagy egyébként ő hogyan képzeli el.

A hozzászólásodból úgy tűnik, hogy sem a gyermekvédelmi törvényt (Gyvt), sem az erről szóló kormányrendeletet (Gyer), sem a Csjt. vonatkozó paragrafusait, sem a speciálisan a kapcsolattartásról szóló szakkönyvet (Dr. Somfai Balázs: Kapcsolattartás, mint a gyermek emberi joga), sem a gyámügyi igazgatást nem ismered.

Arról, hogy a kapcsolattartás kikényszerítésének érdekében milyen eszközökkel élhet a gyámhatóság, sok szülő mesélhetne. Ha a saját fejed szerint járnál el, valszeg jól meglepnének egy nagy összegű kirótt bírsággal, ha pedig azután sem teljesíted a kötelezettséged, már büntetőjogi kategória, akár a gyh., akár a másik szülő eredménnyel tehet feljelentést kiskorú veszélyeztetése miatt.

Mivel látom, ez sokaknak zavaros, és tényleg nem várható el, hogy mindenki minden jogszabályt ismerjen, csak annyit javaslok, gondolkodjanak logikusan. Ha a kapcsolattartás gyermeki joga törvény által garantált, az ehhez a joghoz való hozzáférés is az. Ezt biztosítja az az előírás, hogy a gyermekével való kapcsolattartás a különélő szülő oldaláról elsősorban kötelezettség (mert egyébként joga is, bár, nem túl erős). Ahogy a gondozó szülőnek is előírt kötelezettsége – szintén szankcionálhatóan –, hogy a megvalósulást elősegítse, biztosítsa, ne akadályozza.

„Csjt. 92. § (1) A gyermeknek joga, hogy különélő szülőjével személyes és közvetlen kapcsolatot tartson fenn. A gyermekétől különélő szülő joga és kötelessége, hogy gyermekével kapcsolatot tartson fenn, vele rendszeresen érintkezzen (a kapcsolattartás joga). A gyermeket nevelő szülő vagy más személy köteles a zavartalan kapcsolattartást biztosítani.”

(Érzéseket persze nem lehet előírással befolyásolni, azt máshogyan kell megoldani.)

2014. jan. 14. 16:26
 14/14 CsBZs ***** válasza:
Szegeny gyerek. Ilyen beteg agyu anyuka. Biztos jobb lesz a gyereknek h az apja azert talalkozik vele mert ra lett kenyszeritve. Inkabb te akarsz apukaval talalkozni. A gyereknek nem lenne a kesobbiekben semmi baja ha epelmeju ember nevelne.
2014. márc. 19. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!