Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartás ez esetben hogy fizeti az apuka?
A férj válni akar, mert szeretője van.
A lakáson hitel van, havi 120 ezer Ft.
Apuka fizetése 135 ezer.Azt akarja, hogy a felesége mondjon le a lakásról, s költözzön el, viszont a hitel miatt nem akar/tud gyerektartást fizetni.
Azt akarja, hogy neki maradjon a lakás,viszont a gyerekeiről akkor is kell gondoskodni szerintem.
Ilyen esetben mit ítélhetnek meg?
A lakáshitel és a gyerektartás két különböző dolog.
Attól, hogy hitel van, és fizeti, még nem jelenti azt, hogy nem kell gyerektartást fizetnie.
Azt sem értem, hogy miképpen gondolja a férj, hogy a feleség mondjon le a lakásról. Ez nem így megy.
Ha a hitelt a házasság alatt vettétek fel akkor válás után is közös marad.
Szóval ha a férjed keres 135.000Ft abból 40% gyt(két gyerekre) az 54.000Ft.
Fizeti továbbá a lakáshitel felét,60.000Ft-a másikat ha házasság alatt vettétek fel neked kell-plussz ha te hagyod el a lakást kérhetsz lakáshasználatit,ezt nem tudom h állipátják meg,de sztem ha jó ügyvéded van,akkor kbulizhatod azzal h nem kérsz lakáshasználatit ha a hitelt egyedül fizeti
A gyermektartásdíj összege gyerekenként általában a tartásdíjra kötelezett szülő átlagos jövedelmének 15-25%-a – a bíróság megállapításától függően.
A hitel az bonyolultabb de semmi esetre nem könnyü kilépni belöle, ha férjed kifizet téged és a bank nem utasítja az ő hitel átválallási kérelmét, jól kijöhetsz belöle.
Ez a két dolog nem összevonható.
Köszi a válaszokat.Nem rólam van szó egyébként, hanem a barátnőmről.
Ha a barátnőm lemond a lakásról, akkor gondolom a hitelről is lemond?
Házasság alatt vették a lakást, kettejük nevén van minden.
Nem tudja szegény mit tegyen két gyerekkel, hogy melyik lenne a legjobb megoldás.
Az apuka azt akarja, hogy mondjon le a lakásról, s költözzön el. Viszont gyerektartást sem akar fizetni.
Elfogadja a lemondást a lakásról?Nem járna jobban akkor, hisz nem lenne adóssága (ami még kb 20 év)
Az a baj h a bankot nem érdekli h elválnak a hitelt fizetni kell.
Ha a nő költözik ki a közös házból,kérhet lakáshasználatit,ha ügyesen csinálja ez lehet ugyis h pl kap 31 ezer gyerektartást,de a hiteét ugyanugy a férj fizeti csak ,mivel 40 pl a a lakáshasználati,20 ezerrel meg kevesebb gyt-t kér. De ezt mind le kell papirozni hivaalosan neh gond legyen. igy még a tulajdonjoga is megmarad,esetleges eladás esetén.
De lakáshasználatit csak akkor kérhet ha a nem a visszatérés szándéka nélkül költözik el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!