Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Megszűnik a százalékos gyermek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megszűnik a százalékos gyermektartásdíj?

Figyelt kérdés
Folyamatban van a válóperünk, és én szerettem volna százalékos megállapítást kérni, de azt mondta az ügyvédem, felejtsem el, márciustól úgyis eltörlik. Kérdem én, akkor most nem kellene még az utolsó percben "kihasználni" a lehetőséget?
2014. jan. 4. 23:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szerintem az ügyvéded át akar vágni nem szünik meg.
2014. jan. 5. 00:02
 2/14 anonim ***** válasza:
Lehetséges, márciusban vezetik be az új polgári törvénykönyvet. Érdemes az ügyvédre hallgatni.
2014. jan. 5. 00:04
 3/14 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, hogy úgymond hülyének akar nézni az ÉN ügyvédem, de fogalmam sincs, miért... Apukának elég magas a jövedelme, nem akar fizetni, az ügyvédem is egy alacsony összegre akar "rábeszélni", hogy fogadjam el. De miért???
2014. jan. 5. 00:07
 4/14 anonim ***** válasza:
Van ingyenes jogsegély kérj másod véleményt.
2014. jan. 5. 00:12
 5/14 anonim ***** válasza:

Azért mert több száz ügye volt,és tudja mit ítélnek meg mi az amit nem. Valószínűleg irreális elvárásod.

Mahas jövedelemnél eddig sem a % hanem összeget határoztak.

2014. jan. 5. 00:13
 6/14 A kérdező kommentje:

De sehol nem találok olyant, hogy a tartásdíj maximális összege Ft-ban kifejezve...

Magas jövedelemnél még a 15%-ot sem kell elérnie mondjuk egy fix összegű megállapodásnak? Hogy van ez? A 15% sem lenne több százezer, de még egyszáz ezer Ft sem... (Nem lehúzni akarom!)

2014. jan. 5. 00:17
 7/14 anonim ***** válasza:
33%
Egy gyerekre max 50 ezret ítélnek, apa fizethet többet de ennél többet a bíróság nem fog megítélni, hisz majdnem ennyi egy minimálbér.
2014. jan. 5. 00:19
 8/14 anonim ***** válasza:
Ha tételesen meghatározzák, hogy mennyi a tartásdíj, akkor annak nem feltétlen kell beleesni a százaléktartományba. Az 'ügy minden körülményére tekintettel' állapítják meg (a nagy könyv szerint) az összeget. Van, hogy a jövedelem 10 %-át sem éri el.
2014. jan. 5. 00:32
 9/14 anonim ***** válasza:
82%

"még egyszáz ezer Ft sem... (Nem lehúzni akarom!)"

Hanem??

2014. jan. 5. 00:37
 10/14 A kérdező kommentje:
Hanem a jogosan járó összeget szeretném. Egy fillérrel sem többet, de kevesebbet sem!
2014. jan. 5. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!