Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hová és hogyan lenne ésszerű...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hová és hogyan lenne ésszerű a költözés a gyerekekkel?

Figyelt kérdés
A közös otthonbòl mindenképp menni akarok. Vagy itt Bp-n keresek másikat vagy a szülővárosomban. Ha itt maradunk, könnyebben tudnak kapcsolatot tartani az apjukkal, ha a kicsi ovis lesz, talán könnyebben tudok munkát találni (a régi munkahelyem is itt van). Ha hazamegyünk ott van a csalàd, akik ebből a szempontból örülnének, de tartok attól, hogy ha elmegy az újdonság varázsa, ugyanúgy magamra maradok minden gonddal, és ott munkalehetőség gyakorlatilag nincs. Baràtok itt is meg ott is vannak. Mit gondoltok melyik a jobb, vagy kisebb rossz?

#válás #Költötés
2014. jan. 4. 14:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Huhhh...tudom mit érzel!

Én pont ebben a helyzetben voltam.Bp.vagy vidék,szülők,tesó,családi vállalkozás. Költöztem. A gyerek ott kezdte az ovit,utálta,én utáltam már a várost,hiányzott Bp.,barátnők,a játszótér,a megszokott kördmyezet. A szülővárosom már egy rideg utálatos világ volt gszámomra. Volt biztos munkám,pénzem,lakás,segítség. Kb 6.hónap múlva már mindenki irányítaniakart,mondván látják egyedül mire vagyok képes,jól megcsináltam az életem,majd ők megmondják mert jobban tudják! Ahogy ezt már valaki írta itt! Totál igaza van!

Egy év után visszaköltöztünk. A gyerek boldog,imádjaaz apját,az új ovit szeptemberben kiscsoportosként kezdte mert amúgy ő is évvesztes. A családbeletörődött,jönnek ha tudnak. Jó volt tanulópénznek,de felesleges pénzkidobás volt az oda-vissza költözés. Újra döntenék,maradnék! Jobb Bp.főleg ha már megszoktad egyszer!

2014. jan. 4. 14:55
 12/16 zabmester ***** válasza:

A helyedben mindenképpen maradnék. Te magad mondod, hogy a szülővárosodban nincs munkalehetőség, viszont Pesten ott van a régi munkahelyed is, illetve ha az valamiért mégsem jön össze, még mindig több az esélyed mást találni. Ez nálam már el is döntené a kérdést. Arról nem is beszélve, hogy ha maradsz, azért mégis valamennyire közösen nevelhetitek a gyerekeket, még ha nem is éltek együtt.

Persze nagyon jó, ha a nagyszülők segíteni tudnak, de szerintem az elsődleges cél inkább az, hogy te meg tudd oldani a napi feladatokat, illetve ebben a gyerekek apja is partner legyen, hiszen leginkább a kettőtök felelőssége, ahogy eddig is volt.

2014. jan. 4. 15:13
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem kell az apa beleegyezése. Nálunk sarkalatos kérdés volt a válás során, ügyvéd kerek-perec megmondta, nincs már röghözkötés.
2014. jan. 4. 19:30
 14/16 anonim ***** válasza:

De kell, utolso. A gyermek sorsat erinto lenyeges kerdesekben bizony hogy kell. Csaladjogi torveny. 72/B. § (1) A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben a gyermek elhelyezését követően - közös szülői felügyelet hiányában is - együttesen gyakorolják jogaikat, kivéve, ha a különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság korlátozta, szüneteltette vagy megszüntette.

(2) A gyermek sorsát érintő lényeges kérdés: a kiskorú gyermek nevének meghatározása, illetve nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, továbbá iskolájának, valamint életpályájának megválasztása.

2014. jan. 4. 19:31
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Én meg mennék. Itt maradtam a gyerekekkel.Apjuk le sem sz.rja őket, csak az új nővel van.Rémálom az egész. Ideggörcsöt kapok, ha egyik elköhögi magát este, mert nincs kire bízni, ha beteg lesz, én meg nem lehetek áll. táppénzen. A bébiszitter méreg drága, és ha kellene, persze épp egy sem ér rá.Nincs egy szabad percem sem, nemhogy új kapcsolat! Szegény gyerekek már eltitkolják,ha betegek, mert látják, mekkora baj.Jön a gázos, a kéményseprő, bedöglik az autó, gerincferdülés, lyukas fog,pszihiáterre tartozó problémák,mind felejtős.Tanítási szünet, 1 hét keresgélés. Barátok?! Csak 1db hasonszőrű. Rossz felé haladok, de már késő.Ha nincs közelben segítség, MENNI kell!
2014. jan. 4. 23:07
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, hogy ìrtatok! 15. Nagyon sajnálom, hogy ez lett a vège nálatok. Attól tartok azt hiszem nem is alaptalanul, hogy ha itt maradunk, ràm is ez vár. Bár itt egyelőre nincs másik nő, nyilván csak idő kérdése.
2014. jan. 5. 00:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!