Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tennél ebben a kényes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennél ebben a kényes helyzetben?

Figyelt kérdés
A párommal három és fél éve vagyunk együtt, az utóbbi időben nagyon sok balhé és vita volt köztünk, mert kiderült, hogy teljesen mások a terveink a jövőre nézve. A probléma annyira súlyos, hogy nagyon valószínű a szakítás (én fogok szakítani). Ami a kérdésemet illeti, mit tennél abban a kényes helyzetben, mikor mindkettőtök családja várja a közös karácsonyt, a barátaitok pedig várják, hogy veletek szilveszterezzenek? Nem akarom, hogy mindenki karácsonya és szilvesztere a mi problémánk miatt legyen elrontva. Mindenki készülődik, várja az együtt töltött perceket, nekem pedig nincs szívem sem a páromat elhagyni pont karácsony előtt egy héttel, sem mindenkit kitenni ennek a helyzetnek. Egészen biztosan puskaporos lenne a levegő, mindenki faggatna minket, hogy miért szakítottunk és ennek sem őt, sem magamat nem akarom kitenni. Várnál emiatt két hetet?

2013. dec. 16. 09:42
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
9-es, igen, közös barátok mind. Nem sok ember, öt pár (köztük mi is) összessen. Gyerekkori barátság, tehát már több, mint húsz éves baráti társaság.
2013. dec. 16. 10:15
 12/27 A kérdező kommentje:
*összesen
2013. dec. 16. 10:17
 13/27 anonim ***** válasza:
75%
Ahogy írod a dolgokat így semmi értelme a közös karácsonynak, sem a szilveszternek, szakíts nyugodtan.
2013. dec. 16. 10:25
 14/27 anonim ***** válasza:
81%
Én megvárnám ezt a két hetet. Lehet ki is békültök addig. Hiába te szeretnél szakítani attól független neked is rossz lesz.
2013. dec. 16. 10:27
 15/27 A kérdező kommentje:
Persze, hogy rossz, mert a problémák ellenére rengeteg közös van bennünk és nagyon szeretem őt, de az állandó feszültség és a bizonytalanság-érzet miatt tele vagyok kétségekkel és így nem lehet élni. Szeretjük egymást, ezért is vagyunk még együtt, de van az a határ, amikor már felesleges tűrni és az utóbbi időben úgy érzem, elérkezett ez a határ.
2013. dec. 16. 10:30
 16/27 anonim ***** válasza:
73%
Úgy gondolom, hogy ha elég inteligensek vagytok (a hozzászólásodból, nekem te annak tűnsz) ahhoz, hogy normálisan kezeljétek ezt a helyzetet és végigcsináljátok a karácsonyt és a szilvesztert a család és a barátok kedvéért, akkor várnék. Viszont ha nem, akkor inkább most szakítanék, nehogy vita legyen karácsonykor és ténylegesen el legyen rontva mindenkinek az ünnepe.
2013. dec. 16. 10:30
 17/27 anonim ***** válasza:
75%
A mostoha anyám nem várt 2 hetet és borította a bilit. Apám ezért nem jött el az esküvőmre... Nálatok biztos nem ilyen durva a helyzet, de én várnék 2 hetet.
2013. dec. 16. 10:33
 18/27 A kérdező kommentje:
16-os, köszönöm szépen, igyekszem felnőttként kezelni a helyzetet, de nehéz szavakat találni, mikor teljes bizakodással vagy egy kapcsolatban és meggyőződéssel haladnál előre, a párod viszont kijelenti, hogy neki minden megfelel úgy, ahogy van. Ha rajta múlna, 5-6 év múlva is ugyanígy lennénk, külön éléssel, heti 3-4 együtt töltött éjszakával és együtt töltött hétvégékkel, de én ennél már többre vágyom. Ezért is nehéz, mert tudom, hogy szeret, de borzasztó gyerekesen fogja fel a dolgokat, képtelen változtatni az életén.
2013. dec. 16. 10:35
 19/27 A kérdező kommentje:

17-es, sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél és apád nem ment el az esküvődre :-(

Nálunk nincs utálkozás, nem gyűlölködünk és ássuk a gödröt egymás alatt, ma reggel is puszival köszöntünk el, de a feszültség eléggé kézzel fogható, ami bőven elég ahhoz, hogy gyomorideggel teljen mindkettőnk napja.

2013. dec. 16. 10:38
 20/27 anonim ***** válasza:
70%
Akkor ez a szakítás a részedről végleges lenne vagy inkább figyelmeztető jellegű hogy észre vegye hogy el is veszíthet?
2013. dec. 16. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!