Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem válni szeretne. A pénzünket piramis játékba fektette. A vagyonmegosztásnál mit tehetnék, hogy a felelőtlenségét vegyék figyelembe,10 milliót bukott. Oda a család pénze? Mit tennétek a helyemben azt mondták én is buktam ezt a pénzt?
Oda bizony. Akkor is ez lenne a helyzet, ha te vesztetted volna el lóversenyen. :)
Ha közös pénz volt, a beleegyezéseddel fektette be, ha az ő pénze volt (örökölte, hozta a házasságba), akkor a válásnál úgysem kapnál belőle. A házasság vagyonközösség, a veszteségek is közösek.
"Beleegyezésről szó sem volt" - de a te beleegyezésed is kellett hozzá, hogy minden az ő nevére kerüljön, nem? Ha olyan bankszámlát nyitottatok volna annak idején, ahol nagyobb összegű kivételt csak együtt tudtok intézni, akkor ez nem történt volna. Persze, utólag okos az ember, de jogi értelemben a beleegyezéseddel történt, még ha a valóságban ez nem is így volt. Ennyi erővel mindenki ezzel próbálkozna a válásnál.
Vagy fordítva: tegyük fel, hogy bejön neki az üzlet, és keres rajta 100 milliót. Akkor most annak sem kérnéd a felét, mert egyedül csinálta a befektetést? Erre írtam azt, hogy a kockázat és a veszteség, de a nyereség is közös egy házasságban, hacsak erről nem szól külön papír.
Minden, ami a házasság ideje alatt vettetek, közös, és minden kiadás, adóság is.
Válás esetén a (pozitiv és negativ) vagyont is felezik, igy ha csak az egy haz van, akkor azt felezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!