Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvált, külön élő szülők...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvált, külön élő szülők kapott már valaki pénzbüntetést a kapcsolattartás nem szabályos betartása vagy elmulasztása miatt?

Figyelt kérdés
Leírnátok a történetet és hogy mennyi pénzbírságot kaptatok?

2013. nov. 17. 21:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
De, utolsó. Bizonyos esetekben a gyh. módosítja a láthatást. Én még nem találkoztam olyan esettel, amikor az apát büntetik. Egyébként nekem azt tanították, h a láthatás az nem csak jog, hanem kötelezettség is és ha az apa nem él vele hosszabb ideig, akkor még akár az apai jogaiban is korlátozhatják. (Szoc. munkás vagyok)
2013. nov. 18. 08:32
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Ismerősöm elvált és mielőtt kiment külföldre dolgozni módosíttatta a láthatást. Ílyen lett, hogy apának joga van folyamatos kapcsolattartás keretein belül havi legfeljebb 2 hétvégét együtttölteni a gyerekeivel. Az időszakos kapcsolattartás keretein belül elosztották az ünnepnapokat. Az iskolai szünetekre nem kértek szabályozást.

Ha az apa nem jön haza csak mondjuk 3-4 havvonta így lehet baja ilyenszabályozás mellett? Nincsenek jóban az anyukával. Anyukától minden kitelik, hogy feljelenti/bepanaszolja a gyámügyön.

2013. nov. 18. 08:58
 13/21 A kérdező kommentje:
Gyámügyön lett újraszabályoztatva a láthatás rendje ebben az esetben is!
2013. nov. 18. 09:00
 14/21 anonim ***** válasza:
29%
Az apanak semmi baja nem lesz, ha nem megy. Ezt nem buntetik. Erdekes is lenne....
2013. nov. 18. 09:05
 15/21 A kérdező kommentje:
A kérdést azért tettem fel, mert az van a határozatba írva, hogy ha az apa nem teljesíti és nem pótolja a láthatást 5000-500 000 ft ig terjedő pénzbüntetést kaphat.
2013. nov. 18. 09:24
 16/21 anonim ***** válasza:
19%
Hulyeseg. Eletemben nem hallottam meg ilyen baromsagot. Lehet hogy ez van irva, de nem alkalmazzak a valosagban. A kulonelo szulonek joga van eldonteni, hogy el e a lathatasi jogaval vagy sem.
2013. nov. 18. 09:26
 17/21 anonim ***** válasza:
50%

Az az eset, amit én közelrôl láttam (én segítettem apának feljelentést írni), ott az anya rendre nem adta a gyerekeket láthatásra. Kéthetente hétvége volt megítélve, plusz nyári szünetben kétszer két hét. Anyának viszont anyagi követelései voltak apával szemben, és visszatartotta a gyerekeket. Így nem csak a hétvégék, de az egyik nyári láthatás is meghiúsult.

Fel lett anya jelentve, tanúkkal, sms-ekkel amiket anya írt, bizonyítottuk, hogy több láthatás kimaradt. A gyámügy figyelmeztette anyát, hogy ha továbbra is akadályozza a kapcsolattartást, akkor pénzbüntetést kap, és ha ez sem használ, akkor újra lesz tárgyalva a gyerekek felügyeleti joga. Azóta nincs vele gond.

Elmaradt láthatást, ha a gyám (anya) vagy a gyerek hibájából marad el, pótolni kell. (Pl. a köv. hétvégén). Független a dolog a tartásdíj fizetésétôl vagy nem fizetésétôl. Nem fizetô apa is jogosult láthatásra. A tartásdíjat meg behajtják, de az másik ügy.

2013. nov. 18. 09:28
 18/21 anonim ***** válasza:
Elvileg a láthatás nemcsak jog, hanem kötelesség is, az más kérdés, hogy szinte mindenki hajlamos ezt elfelejteni. Egyrészről azt mondanám, hogy igen, büntessék azt a szülőt is aki sz..rik a gyerekére és nem látogatja, hiszen neki is kötelessége lenne kivenni a részét a nevelésből, másrészt viszont azt hiszem, hogy a kikényszerített, csak azért vállalt láthatás, hogy ne kelljen büntetést fizetni, nem ér semmit, jobb nem erőltetni. Saját tapasztalat, hogy a szeretetet, a kötődést nem lehet előírni senkinek. A kisebbik fiam apja még a gyerek születése előtt lelépett. Eleinte, kb. négy éves koráig látogatta, de elég összevissza, amit toleráltam a munkája miatt. Azt viszont nem, hogy amikor megígérte, hogy jön, nem jött, és nem is szólt, a gyerek meg várta. Ezt irtó sokszor eljátszotta, majd eltűnt két és fél évre. Utána megjelent, közölte, hogy most már tényleg látogatni fogja a fiunkat, ami 9! alkalommal történt meg, azóta - 5 éve - nem is jelentkezett. A srác már 13 éves, és a múltkor kijelentette, hogy nem tekinti családtagnak az apját. Nem is csodálom. Sose volt akadályozva a láthatás, nem voltak balhék, kicseszések, egyszerűen nem érdekli a gyerek. Lehetne érte büntetni, megérdemelné, csak semmi értelme. Hozzáteszem, ha most megjelenne, úgy rúgnám ki, hogy lyukat ütne a Holdon, akármennyire is joga van látni a gyereket, és a gyerek se menne el vele, de azt hiszem, ez érthető. Igaz, nálunk le sincs szabályozva a láthatás, mert az ex a válóperen sem jelent meg, úgyhogy a bírónő azt mondta, nem tudja szabályozni a láthatást, ha apuka előkerül, ragaszkodik a dologhoz, és nem tudunk megegyezni, akkor újabb per. De ettől nem tartok, ráadásul ennyi év kihagyás után nem hiszem, hogy lenne olyan bíró, aki kényszerítené a gyereket. De ha igen, én akkor sem zavarnám erőszakkal, inkább kifizetném a büntetést. Szerintem nem lenne elvárható a gyerektől, hogy kötődjön, hogy tisztelje az apját, hiszen nincs miért. Ráadásul még azt sem lehet mondani, hogy apuka messze lakik vagy anyagilag nem bírná fizetni az utat (kocsival kb. egy óra, és ő tömeggel nem jár). Szóval szerintem nincs értelme ilyen esetben a büntetésnek, elég büntetés lesz neki, ha esetleg később kíváncsi lenne a fiára, az meg nem fog vele szóba állni.
2013. nov. 18. 10:05
 19/21 anonim ***** válasza:
engem megbüntetett a gyámügyi hivatal 5000ft-ra mert nem mentem el,mert sokat dolgoztam,nem értem rá,ez van,aki nem hiszi el járjon utána,kérdezze meg a gyámügyi hivatalban dolgozókat,hogy előfordulhat-e ilyen eset?
2013. nov. 28. 01:00
 20/21 anonim válasza:
engem is megbüntettek , igazolhatom - sőt már 2X is - 1X 10.000 ft majd 15.000 ft ra .. mert a "kedves anyuka" írkál a gyámügyre folyamatosan.. úgylátszik rettentő ráér ...
2014. jan. 22. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!