Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvált, külön élő szülők kapott már valaki pénzbüntetést a kapcsolattartás nem szabályos betartása vagy elmulasztása miatt?
Köszönöm a válaszokat! Ismerősöm elvált és mielőtt kiment külföldre dolgozni módosíttatta a láthatást. Ílyen lett, hogy apának joga van folyamatos kapcsolattartás keretein belül havi legfeljebb 2 hétvégét együtttölteni a gyerekeivel. Az időszakos kapcsolattartás keretein belül elosztották az ünnepnapokat. Az iskolai szünetekre nem kértek szabályozást.
Ha az apa nem jön haza csak mondjuk 3-4 havvonta így lehet baja ilyenszabályozás mellett? Nincsenek jóban az anyukával. Anyukától minden kitelik, hogy feljelenti/bepanaszolja a gyámügyön.
Az az eset, amit én közelrôl láttam (én segítettem apának feljelentést írni), ott az anya rendre nem adta a gyerekeket láthatásra. Kéthetente hétvége volt megítélve, plusz nyári szünetben kétszer két hét. Anyának viszont anyagi követelései voltak apával szemben, és visszatartotta a gyerekeket. Így nem csak a hétvégék, de az egyik nyári láthatás is meghiúsult.
Fel lett anya jelentve, tanúkkal, sms-ekkel amiket anya írt, bizonyítottuk, hogy több láthatás kimaradt. A gyámügy figyelmeztette anyát, hogy ha továbbra is akadályozza a kapcsolattartást, akkor pénzbüntetést kap, és ha ez sem használ, akkor újra lesz tárgyalva a gyerekek felügyeleti joga. Azóta nincs vele gond.
Elmaradt láthatást, ha a gyám (anya) vagy a gyerek hibájából marad el, pótolni kell. (Pl. a köv. hétvégén). Független a dolog a tartásdíj fizetésétôl vagy nem fizetésétôl. Nem fizetô apa is jogosult láthatásra. A tartásdíjat meg behajtják, de az másik ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!