Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ki fizesse ki a gyermek által...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tünde Gizella kérdése:

Ki fizesse ki a gyermek által másnak okozott kárt, ha a szülők válófélben vannak?

Figyelt kérdés
A gyerekek az anyánál vannak, az apa külön él és nem fizet semmit, gyerektartást sem. A gyermek által okozott kár időpontjában az anya a kisebbik gyermeknek az óvódájában volt szülőértekezleten. A kárt okozó gyermek 11 éves múlt 5. osztályos tanuló és az osztálytársa és annak testvére vette rá a csínytevésre. Még az is kérdéses, hogy egyforma arányban kell-e megfizetni a kárt, vagy esetleg csak egy harmad részét. Én úgy gondolom, hogy ilyen esetben apa, anya egyformán fizessen, hiszen közös gyermekük okozott kárt. A gyermek egyébként biciklizni ment el a nagymama engedélyével, aki a kistestvérre vigyázott közben.
2013. okt. 7. 22:36
 1/10 anonim ***** válasza:

Ilyen estben elméletek vannak..ha apuka nem fizet még gyerektartást sem. Első körben azt kéne rendezni, arra vannak lehetőségek, után lehet erről beszélni.

Mekkora a kár?

2013. okt. 7. 22:49
 2/10 anonim ***** válasza:
75%

Azért nem mindegy a kár mértéke se. Nekiment egy autónak, és mondjuk lehorzsolta a festéket, minek következtében azt újra kellett festeni, vagy elment biciklizni, és lopott valamit a boltból. Ha lopott, akkor nem mindegy szerintem, hogy egy tábla csokit(szabálysértés), vagy egy okostelefont próbált kicsempészni(büncselekmény).

Mivel a gyerek jogi értelemben nem büntethető, a szülőt "veszik elő"(veszi elő a törvény), hogy mégis mi a frászkarikát csinált ő mindeközben, míg a gyereke ezt a "csínytevést elkövette.A gyerekkel beszélgess el...

3/10 anonim ***** válasza:
Persze, felezzék, de ha az apa amúgy se fizet semmit, nem valószínű, hogy csak úgy hajlandó lesz a zsebébe nyúlni. Egyébként mekkora kárról van szó? És hogy okozta? Mert engem pl. egyszer elütött egy autó az én hibámból, de volt tanulói biztosításom, ami kifizette az autóban keletkezett kárt. Nekem szerencsére nem lett komolyabb bajom (zúzódás, agyrázkódás), de egy szélvédőt ügyesen tönkre vágtam.
 4/10 anonim ***** válasza:
Amíg nincs megegyezés addig szerintem is felesben illene fizetni, más kérdés, hogy hogyan fogod behajtani, ha az apa nem fizet magától. Nem túl előremutató, hogy még gyerektartást sem kapsz... Ha annyira nyakába akarná venni a gyerek költségeit, akkor nem várná az ítéletet, hanem alapból is segítené anyagilag a saját gyerekét. (persze megfelelően papírozva, hogy bizonyítható legyen később)
2013. okt. 7. 22:54
 5/10 anonim ***** válasza:
40%
Felelősségbiztosítás 2M Forintig 4 főnek 1.000 Ft
2013. okt. 7. 23:02
 6/10 anonim ***** válasza:
40%
Ja, még a kutyámnak is van...
2013. okt. 7. 23:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Igazság szerint, annak a szülőnek a felelőssége, akinek a felügyelete alatt akkor éppen állt a gyerek, mert ő mulasztotta el megtenni a szükséges "óvintézkedéseket".

(És itt nem erkölcsileg akarok neki valamit felvetni, hanem a jogi helyzetet vázolom.)

2013. okt. 7. 23:15
 8/10 anonim ***** válasza:
70%
A kárt annak kell fizetni, akinél a gyerek el lett helyezve és aki felelős a gyermek testi-lelki fejlődéséért. Ez így jogos. Ha az egyik fél bele sem tud szólni napi szinten a gyerek nevelésébe, akkor hogyan lehetne felelős a gyerek tetteiért?
2013. okt. 8. 07:24
 9/10 anonim ***** válasza:

A gyermeket gondozó szülőnek kell fizetnie a kart.

Egyebkent van mar határozat a gyermekelhelyezesrol es a tartasdijrol?

2013. okt. 8. 13:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Akinek a felügyeletére volt bízva a gyerek. Ha ő közben szülői értekezleten volt, az nem mentség.
2013. okt. 13. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!