Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
El akarnak válni a szüleim, van valami mód, hogy megakadályozzam? Vagy nekem lehet valami beleszólásom, jogi úton.
18 éves vagyok. Pontosabban nem a szüleim akarnak elválni, hanem csak anyám. Pedig különösebb oka nincs, nem csalták meg, apámmal szerintem nincs semmi gond de nemtudom mivan mostanában anyámmal mindenen felhúzza magát... na mindegy nem ez a lényeg
Szóval nem tudnék hatni rá, szinte biztos vagyok, jogi úton lehet valami beleszólásom? Vagy a tesómnak, ő még csak 15. Most jön az érettségi, nem akarok mindenféle keveredést meg bajokat van elég gondom így is..
Sem neked, sem a testvérednek, sem senki másnak nincs joga beleszólni a szüleid házasságába vagy válásába, ez kettöjük ügye kizárólagosan. Ebbe jogilag sem szólhatsz bele, de erkölcsileg sem.
Azt meg eleve nem tudhatod, hogy miért akar anyukád elválni, de nem hiszem, hogy csak úgy unalomból jutott eszébe. Egy párkapcsolatba egyetlen kivülálló sem láthat bele, és sok "álompár" vált már el egymástól, mert ök ketten nem tudtak együtt élni.
Olvastad is, amit írtál? Jogi úton kényszeríteni édesanyádat, hogy ne váljon el attól, akivel nem akar már együtt élni?
Egyem azt a liberálisan nevelt, elkényeztetett szívedet, kiscsillag, te fordítva ülsz a lovon!
Hidd el, a bíróságon téged aligha fognak meghallgatni, és ha mégis, nem az érettségi tételeket kérdezik, szóval nyugodj meg - és kezdj el azon gondolkodni, hogy talán mégsem te vagy a világ közepe.
Semmi. Gondolj bele, együtt élsz valakivel, tönkremegy a kapcsolat, majd a gyereked közli, hogy márpedig vele kell élned?
Azon kívül, hogy elfogadod, nem tudsz mást tenni.
Nincs semmiféle beleszólásod. Két felnőtt emberről van szó, a válás az ő dolguk. Mivel azonban te már 18 éves vagy, felnőtt és nagykorú, már nem kell azzal görcsönöd, hogy kihez kerülsz. Élhetsz akár egyedül is.
Egy a lényeg: bármikor, amikor csak cirkuszolnak, azonnal menekülj el otthonról: haverokhoz, barátnőkhöz, könyvtárba, vagy rokonokhoz. Csakis a tanulmányaidra koncentrálj, semmi másra.
Igazatok van, tényleg kicsit furán fogalmaztam
Csak mert ha elválnak, anyám el akarja adni a házat, aztán elköltözni valami tök más helyre és ez zavarna most be
Apámat meg egyszerűen "kidobná az utcára" és én ezt nem szeretném, szerintem azért nem ezt érdemli...
Egész nap dolgozik, hétvégéken is, alig van itthon nemértem mi lehet ekkora gond, hogy egyből el kell válni..
Meg amúgyis vannak gondjaink a számlák fizetésével, van egy csomó adósságunk, nem mondják, de tudom és nemhiszem, hogy bármivel előrébb lennénk ha elválnak..
Arra még nem gondoltál, hogy azért van annyit távol otthonról, mert nem érzi ott már jól magát?
Úgy tűnik, hiába mondják itt neked többen, hogy a szüleid is érző emberek, te túl önző vagy ahhoz, hogy ezt megértsd.
Olyan nincs,m hogy eladja a lakást aztán kivágja a férfit.
Amit házasság alatt vettek annak 50%-a apukádé akár kinek a nevén van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!