Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
El akarnak válni a szüleim, van valami mód, hogy megakadályozzam? Vagy nekem lehet valami beleszólásom, jogi úton.
18 éves vagyok. Pontosabban nem a szüleim akarnak elválni, hanem csak anyám. Pedig különösebb oka nincs, nem csalták meg, apámmal szerintem nincs semmi gond de nemtudom mivan mostanában anyámmal mindenen felhúzza magát... na mindegy nem ez a lényeg
Szóval nem tudnék hatni rá, szinte biztos vagyok, jogi úton lehet valami beleszólásom? Vagy a tesómnak, ő még csak 15. Most jön az érettségi, nem akarok mindenféle keveredést meg bajokat van elég gondom így is..
3-as:
"Egyem azt a liberálisan nevelt, elkényeztetett szívedet, kiscsillag, te fordítva ülsz a lovon!"
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Ennek a liberalizmushoz és az elkényeztetéshez SEMMI köze sincsen. Éppenhogy a liberalizmus - a normális, nem a liberálisnak mondott nárcisztikus nemtörődömség! - tanítja meg a gyereknek azt, hogy a családban és a világban ki kicsoda, mit tehet és mit nem. Úgynevezik ezt szaknyelven, aranyom, hogy megszilárdul az énhatára.
Ennek a magatartásnak éppenhogy ahhoz van köze, hogy a gyerek akarja a szüleit kontorállni, mert
- pl. fél, hogy mi lesz vele, ha elválnak a szülei,
- nem volt szülője, így neki a szülei szülőjének lenni (a nem volt szülője itt azt jelenti, hogy fizikailag volt, egyébként nem). Ez nem liberalizmus, hanem a nárcisztikus társadalom önzésének a következménye. Éppenúgy a túlzott konzervativizmus és agyonkontrolálás, és a gyerek személyiségének semmibe vétele állhat mögötte, mint a "lberalizmusnak" hívott korláttalanság és nemtörődömség.
----
Kérdező: amikor az én szüleim játszották ezt a válásosdi c. cirkuszt, akkor mindig kijelentettem, hogy nyugodtan elválhatnak, DE én minden alkalommal azt is kijelentettem, hogy válás esetén az apámat választom. (Nő vagyok.) Anyám - mint oly sok buta és önző hisztérika engem akart birtokolni (és mellesleg tönkretenni is, mint minden birtokló ember a gyerekét) minden egyes alkalommal POFÁRA ESETT. Nem váltak el, mert az ilyen anyák valójában nem is akarnak elválni, csak a válással ÉRZELMILEG ZSAROLNI.
Nem vagy te önző, kicsillag. Az, ami van, a te korodban normális. A szüelid az önzőek. Mint írtam korábban is: csakis magaddal törődj és a tanulmányiaddal! Neked az a dolgod, nem a szüleid kontrollálása. Ha elválnak, akkor elválnak. Az ő dolguk. Az pedig a tied, hogy EMIATT hogyan ítéled el- és ítéled meg őket.
Szia! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!