Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megemeli a bíróság a gyerektartást?
1. Amig az exed hivatalosan munkanélküli, addig csak a segély után kell fizetnie gyerektartást.
2. A felesége jövedelme lényegtelen, neki semmi köze a gyerekeidhez.
3. Ha az exed dolgozna is külföldön, akkor is a MO-on azonos munkakörben dolgoók átlag keresetét vennék alapul, nem a külföldön ténylegesen kapott fizetést.
4. Ha ott is lesz még egy gyerek, akkor a 3 gyerekre összesen a segély 50%-a jár gyerektartásként, azaz gyerekenként 16,6%. Tehát valószinüleg inkább még csökkentik a jelenlegi összeget.
Nézd, még ha dolgozik is, nem tudom, merre külföld, de még az EU-n belül is nehezen nyúlik a bíróság karja. Amúgy meg totál hihető, hogy az asszony jobban keresett, és akkor apuka maradt otthon a gyerekkel, végülis miért ne?
És tetejében te magad írod, hogy nem tudod bebizonyítani.
Szerintem az ügyvédre, és a perköltségre fordított pénzt inkább költsd a gyerekeidre, és akkor nincs hiszti.
Kérdező (#14), azért legyünk realisták, egyelőre Te adtál be ellene egy olyan pert, aminek nincs semmi megalapozottsága, sem tényekben, sem jogban.
Viszont másgfelől azt gondolom, hogy neki sem éri meg pereskedni azért, hogy spóroljon havi 3000 Ft-ot, és a 20 eFt helyett 17 eFt-t perkáljon. (heti 1 dooboz cigi ára nem éri meg a bíróságra rohangászást, hogy érthető hasonlattal éljek)
Szóval szerintem állj el a pertől, ha nincs a kezedben semmi, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!