Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feljelentheti-e anyám aput, ha 18 éves korom után nekem utalja a gyerektartást?
Most múltam el 18 éves, de még gimibe járok. Nem tudom mi lesz jövőre, remélem felvesznek egyetemre, de nem tudom.
Jelenleg apu anyunak utalja a gyerektartást, de azt szeretné, hogy mostantól én kapjam, ne anyám. Meg is értem, amilyen gáz a viszony köztük. Ez nekem is jó lenne, mert gondolkodtam azon is, hogy a nagymamámhoz költöznék, de ezt inkább nem mondom anyámnak. Apu joggal útálja anyut, és ő azt szeretné ha hozzá költöznék, de anyám azt mondta, hogy akkor őt soha többet nem látom, és ezt sem akarom és elvégre itt is megvagyok, nekem mindegy. Tudom ez sem volt szép tőle, de nem ez a kérdés lényege.
Szóval anyám azt mondta, hiába múltam el 18, a gyerektartás neki addig jár, amíg suliba járok, mert megítélte a bíróság, és ha apu nem fizet, azonnal feljelenti.
Nem tudom, hogy egyáltalán feljelentheti-e, hiszen ha jól tudom 18-tól már nem vagyok kiskorú és rokontartásnak hívják. Én nem akarok apuval pereskedni, mi meg tudunk mindent beszélni, de azt sem akarom, hogy ők megint pereskedjenek egymással, mert már nagyon elegem van belőle.
#11, ja, az apjához vagy a nagyszülőjéhez mondjuk a kérdés tanulsága szerint...
Egyébként én csak a Kérdező és az apja türelmét csodálom inkább...
Először is köszi a válaszokat!
Bár nem írtam le részletesen, amikor váltak én még csak 14 voltam, de nagyon durva volt. Minket anya elvitt azon a nyáron úgy, hogy apu nem látott hónapokig, és folyamatosan tömte a fejünket, hogy apa ilyen meg olyan gonosz és hogy milyen agresszív. De mi ezt sosem éreztük, azt meg nem tudom, hogy vele milyen volt és miért. Sokat veszekedtek, hallottuk mindkettőt kiabálni, de mást nem láttunk. Azt tudom, hogy anya szeret kamuzni, és láttam pár papírt amit beadott a bíróságra, az tele volt olyan dolgokkal apura nézve, ami tudom, hogy nem igaz. Sajnos anyu annyira utálja aput, hogy mindent megtesz, hogy keresztbe tehessen neki. Más pasikkal sem olyan csak apuval. Velünk sem olyan, és lényegében el is lát minket, tehát nekem jó itt most vele.
Apu biztosan szigorúbb lenne velem is, ha nála laknák, anya meg szinte mindent megenged.
De apu elég sok gyerektartást fizet, annyit anya biztosan nem költ ránk, még ha a rezsi ránk eső részét belevesszük, akkor sem. Én is jobban járnék ha magamnak vehetném a ruhát meg kifizetném a rezsi rám eső részét. Csak anya ezt nem akarja, én meg nem akarom anyát elveszíteni, és ha apa nekem utalná a pénzt, akkor anya rögtön ugrana, hiszen egy csomószor feljelentette már, de mindig elbukta.
Azt meg nem akarom, hogy apa elutalja nekem, én kifizetem anyának, anya meg a bíróságon mégegyszer behajtja apun, mert annyira azért apunak sem megy jól. Meg akkor lehet, hogy azt a zsebpénzt sem kapnám meg aputól, amit most még ad nekünk titokban.
Szóval eléggé két tűz közt vok, bár ez már semmi ahhoz képest, ami a váláskor volt. Nem tudok dönteni, mert mindkét oldalon vannak érvek. Azt sem akarom, hogy esetleg aláírok valami papírt apunak és anya megtudja és megharagudjon. Mert amúgy nincs vele baj, csak aput nem bírja.
Na ja. Bocsi ha kicsit hosszú voltam, de mostanában sokat foglalkoztatnak ilyen dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!