Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » El kell-e hagynia két kiskorú...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zigzag11 kérdése:

El kell-e hagynia két kiskorú gyerekkel a majdan ex-feleségnek azt az ingatlant, amiben 1/4 rész tulajdonjoga van, ha a férj kifizetné a részét?

Figyelt kérdés
Szóval mit ítélhet a bíróság? Apuka közös megegyezéssel szeretné életéből kipakolni a családot, de az 1/4 rész árából vett ingatlanban értelem szerűen sokkal rosszabb körülmények közé kerülnének a gyerekek. Érdemes az ingatlan megosztását kérni? Ti mit tennétek?
2013. nov. 6. 01:45
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Egyébként furcsa ez a mai világ, a piszkálódók egyikének sem jutott eszébe, hogy a feleség tekinthet az otthonának egy olyan házat, amiben majd tíz évig él és munkálkodik, a gyerekek oda születtek, még ha az csak negyed részében az övé is. Mivel előszele nem volt apuka hirtelen kiszeretésének, és már több mint 20 éve vannak együtt, szerintem jogosan kérdezi meg, hogy x összeget a kezébe nyomva vajon tényleg el van-e intézve a dolog. Tudom, hogy más, de gondolj csak bele: ha én most felbecsültetem a te otthonodat és a kezedbe nyomom a pénzt, anyagilag nem károsulsz, te szívesen költöznél? Hidd el, a feleséget ugyanolyan váratlanul érte a dolog, mintha most neked állna elő ezzel valaki...
2013. nov. 6. 21:36
 12/19 anonim ***** válasza:
82%
A jog és az érzések külön téma.El lehet keseregni rajta napokat,hogy vajon a feleség mennyire meglepődött,hogy egy teljesen harmonikus,mint érzelmileg,mint szexuálisan kiegyensúlyozott kapcsolatban,nem vette észre,hogy a férfi már nem akarja őt.De ez a bíróságot nem fogja érdekelni.A nőnek 1/4 rész tulajdonjoga van,ha annak értékét megkapja,akkor két lehetősége van.Vagy elhagyja a házat a gyerekivel és egy szerényebb körülmények közé kerül vagy otthagyja apára a gyerekeket belátva,hogy ő nem tud megfelelően gondoskodni róluk.A lelki része a pszichológusra tartozik,nem a válóperes ügyvédre és a bíróságra.Sajnos senki nincs biztosítva válás ellen.Gondolnia kellett volna rá a 20 év alatt,hogy válás esetén mit csinál.Nem tette,most pedig megy élesben a dolog,hiába kapálózik a tulajdonjoga nem lesz több.
2013. nov. 7. 07:30
 13/19 anonim ***** válasza:
53%
én nem értem, hogy lesz egy lakás 1/4 részben valaki tulajdona?
2013. nov. 10. 21:20
 14/19 anonim ***** válasza:
69%
#13, mondjuk úgy, hogy valakinek van egy lakása, megházasodik, gyerekek lesznek, és úgy döntenek, hogy eladja az ő lakását, hozzátesznek közösen ugyanannyit (kp, hitel, akármi) és vesznek egy nagyobb ingatlant. Akkor ugye az új ingatlan pont 1/4-3/4 tulajdon...
2013. nov. 10. 22:05
 15/19 A kérdező kommentje:
#14 - pontosan. Illetve mindketten különböző értékben eladták a régit és lett 1 nagy. #12-es szerint akkor kellett volna "okosnak lenni" és azt mondani: bár fél évtizede küzdünk a gyermekáldásért és a világon a legboldogabbak vagyunk, hogy végre összejött, ne költözzünk kertes házba, mert én mégis megtartanám ezt a kis lakást, hogy ha majd 10 év múlva egy nyelvpiercinges büféslány felülírja az irántam ÉS a gyerekeid iránt érzett szeretetet, legyen hova menni. ??? Amúgy meg kár ezen ironizálni, hogy a teljesen harmonikus kapcsolatból nem lép le senki. Ez így igaz. De vajon hány intellektuálisan érzelmileg és szexuálisan maradéktalanul jól működő kapcsolat van? Mégsem teszi ki minden férj a gyerekeit az otthonukból...
2013. nov. 11. 13:48
 16/19 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező (#15) azért ez a felvetésed nem túl fair, ugyanis maga a kérdés az exre, vagyis Rád, és nem a kiskorú gyerekekre vonatkozott, azoknak semmi közük a szülők tulajdoni hányadához, ők, ha az apa vállani tudja a nevelésüket, nyugodtan maradhatnak. A vagyonmegosztás csak kettőtök közötti téma...

Egyébként Kérdező, miért, Te mit szeretnél? Alkalmas az az ingatlan a természetbeni megosztásra, tehát, hogy Te is élhess nyugodtan a gyerekekkel, meg az ex férjed is az új kapcsolatával? (mit tudom én különálló szintek, akármi)?

2013. nov. 11. 14:01
 17/19 anonim ***** válasza:
71%
Kevés jól működő kapcsolat van,ez igaz,de a többi kapcsolatból,ha kilép a férj,akkor nem döbben le a feleség.Fel lehet venni a szemellenzőt,attól még egy pocsék kapcsolatban fogsz élni.A jövőre minden esetben érdemes gondolni.Nehéz elhinni,hogy soha nem gondoltál rá,hogy mi lesz veletek,ha elváltok.Mivel magad is bevallottad,nem volt tökéletes a kapcsolatotok,ezért ez az eshetőség eléggé fennállt.Most hiába kapálózol az 1/4 részből soha nem lesz fél és erről nem a piercinges büfés csaj tehet.Egyszer le kellett volna ülni és megbeszélni,hogy mi lesz,ha a férjed nem lesz melletted,mivel ez nem csak téged,hanem a gyerekeidet is érinti.A mi házasságunk friss a férjemmel,most várjuk a babánkat,de van B és C tervem is és neki is arra az esetre,ha bárkivel bármi történne,ha egyszerre kettőnkkel,ha leégne a házunk és arra is,ha szétmennénk.Nem kellene sem perre mennünk,sem zsarolnom,sem ehhez hasonlók azért,hogy meg tudjak élni és legyen tető a fejünk felett.Lehet haragudni a világra,de a helyzet,amiben vagy részben a te hibád és most már csak a rossz helyzetből tudod kihozni a kevésbé rosszat,a jó helyett.
2013. nov. 11. 14:05
 18/19 A kérdező kommentje:
Na jó, még mielőtt keresztre feszítenétek, én a férj testvére vagyok, sógornőmnek próbálok segíteni, és őt is, engem is meglepett az ú.n. férj hirtelen elhatározása. Az ingatlan elég nagy, én nem dönthetek helyette, a jogi lehetőségekre voltam kíváncsi, amit az első 7 válaszból nagyjából meg is tudtam. Egyébként nem irigylésre méltó sógornőm helyzete, de téged sem irigyellek, legutolsó, hogy a babával a hasadban már a válás megfordul a fejedben, lehet, hogy reális gondolat, de elég kiábrándító, már bocs.
2013. nov. 12. 15:45
 19/19 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy kiábrándító,de felnőttebb,mint behunyt szemmel élni és meglepődni azon,hogy jééé,szar a házasságom és a gatyámon kívül nincs semmim.Mi pontosan tudjuk,hogy mi lesz velünk egy esetleges baleset,halál vagy válás esetén,a sógornőd pedig eddig Csipkerózsikát játszott,most pedig hadonászik,hogy ezt is nekem,ezt is nekem.Sajnálom őt nagyon,hogy most kellett felnőnie.
2013. nov. 12. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!