Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vált már el valaki nem közös megegyezéssel?
Igen, részemről nem volt közös megegyezés.
Ezáltal megadatott jegyzőkönyvbe mondanom, hogy őszintén szeretem a Feleségemet. Szerelmi vallomásnak éreztem ezt a gesztust, de bosszantásként sült el.
Továbbá emlékként megőriztem a Házassági anyakönyvi kivonatunkat, erről az exemnek kellett beszerezni másolatot.
Manapság már nem kell bizonyítani a házasság megromlását, úgy tudom indokolni sem kell. "Alapjog" válni.
Az lesz az alperes, aki nem akar válni, így a végén neki kell fizetni az eljárás költségeit.
Vagyonmegosztás problémája túl van misztifikálva. Különvagyontól eltekintve feleznek mindent, ez csak egyszerű matek.
Ügyvédre ABSZOLÚT FELESLEGES költeni! Közérthető törvények vonatkoznak válásra, de még a bűvös vagyonmegosztással sem kerül hátrányos helyzetbe senki a bíróság előtt.
Ennyi, gyakorlatilag semmi jelentősége, hogy közös megegyezés-e.
ma 03:24-es: a vagyonmegosztás AKKOR ilyen egyszer, ahogy írod, ha nincs közös vagyon.
A testvéreméknél összesen egy ház az, ami közös, de mivel hitel is van rajta, meg a válóper ideje alatt a feleség egy csomó közüzemi tartozást is felhalmozott, ezért már 5 éve!!!! megy a huzavona, hogy hogyan legyen elosztva, kinek mit kellene fizetnie. A házat eladni nem lehet, mert egyrész sok rá a tartozás, másrészt az adott városban rengeteg ingatlan eladó, így nincs kereslet rá, harmadszor ha sikerülne is, az nem fedezné a különféle adóságokat.
Most azt próbálja a bíróság kideríteni, hogy mennyi az a tartozás, amit felezni kellene és mit kellene az exfeleségnek pluszban kifizetnie a férj felé.
Szóval azért van böven gond a vagyonmegosztással...
Megértelek és igazat adok Neked.
Viszont esetetekben csak virtuális a vagyon, valójában csak adósság.
Sajnos az tényleg komoly probléma.
Bocsánat ROSSZUL emlékeztem, tévedtem.
Éppen fordítva van, mint állítottam.....:
"A válóperindítás illetéke 12 000 forint, melyet a felperes fizet meg. A felperes az, aki elindítja a pert."
(Alperes nem "nyerhet" válópert, mert mindenképpen el fogják választani a feleket.
De ezt a logikát követve mégsem őt terhelik a költségek, erről a bíróság hoz határozatot.)
"Így például a bíróság dönthet úgy, hogy
mellőzheti a perköltségben való marasztalást, de előfordulhat az is, hogy kötelezi a feleket, hogy a perrel kapcsolatosan felmerült költségeiket maguk viseljék. Az is előfordulhat, hogy
csak az egyik felet is marasztalja a teljes perköltség megfizetésére."
Ez amolyan "gumi jogszabály" elviekben bármilyen döntés hozható.
A gyakorlatban viszont megalapozottan azt a felet marasztalják a perköltség megfizetésére,
aki akadályozta a bíróság munkáját, vagy
a felperesnek plusz, elkerülhető költségeket okozott, vagyis
ellenkezett.
"Nem akarásnak nyögve nyelés a vége."
Ajánlom a
Válási mediációt.
Béküljetek ki, hátha van remény!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!