Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös megegyezéssel szeretnénk válni, valaki segítene hogyan kel elkezdeni?
Kedves válaszolók!
El akarunk válni a párommal közös megegyezéssel nincs se gyerek se ház. és 4 hónapja külön lakunk.. Ugy halottam ilyen esetben még a bíróság sem fontos közjegyző előtt is lehet.. csak magát a menetét nem tudom , hogyan kel elkezdeni milyen nyomtatvány kel hozzá mennyit kel fizetni ? aki tud ezekben segíteni azt nagyon szépem megköszönöm! 27 F
Elválni csak a bíróságon lehet, ha házasok voltatok.
Bementek a biróságra a panasznapra, ott megirják a szükséges beadványt.
Válókeresettel! Viccen kívül. Perelned kell, és a bontó pert egyszerűsíti le a "közös megegyezés". Ügyvéd vagyok, úgyhogy hidd el, bírósági kereset nélül nem megy:-)
Ha bemés a bíróságra un. "panasznapon", segítenek kitölteni amit kell.
Panasznapon mindketten együtt bemenni, már illetékbélyeggel,ha nem akartok ott még a postára rohangászni.Aztán majd értesítenek a válás időpontjáról, ami max egy-két hónap.Mivel nincs gyerek, ezért nem lesz békéltető, egy körben letudjátok az egészet.
Mindketten azt kérjétek, hogy a váláshoz vezető okok feltárása nélkül kéritek a bontást.
Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!