Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lesz az autó hitelekkel?
Házasság alatt közösen vettünk fel hitelt volt férjemmel. 2 autót vettünk hitelre. Egyik egy kisebb, női autó, (citroen) a másik egy nagyobb férfiasabb autó. (opel)Mindkettőn hitel van.
Mivel nem egyenlő értékűek az autók, így a felvett hitel sem egyforma, így a törlesztő részletek sem egyformák. A kisebb autóra kevesebb a hitel, mint a nagyobb kocsira. Minden egyéb költség is arányban van a kocsi méretével, típusával. (pl. fenntartási költségek)
Amikor külön költöztünk szóban megegyeztünk, hogy én használom a kisebb, női autót, vállalva minden költségét, volt férjem pedig a nagyobb autót használja, a nagyobb törlesztővel együtt.
Idővel sajnos sem én sem volt férjem nem tudjuk már fizetni a törlesztőket, az autókat viszi a bank.
Mivel több a hitel még rajtuk, mint amennyit érnek az autók, így még mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni, a kérdésem arra irányulna, hogy lehetséges, hogy én kibújjak az alól, hogy a volt férjem által használt autó hitelének a felét is behajtsák rajtam?
Mivel itt torveny meg erkolcs is van, ezert en megosztanam a felelosseget kozottetek es az arany kozepet valasztanam.
Nem 1.000 e Ft es nem 1.500 e Ft, hanem a kozepe 1.250 e Ft.
Tehat neked 1.250 e Ft es neki meg 1.750 e Ft. (Szerintem ebbe meg o is belemenne.)
utolsó nem igazán értem amit írsz. Az kisebb autó után még kb. 1 millió a fenn maradó hitel, a nagyobb autó után pedig még kb. 2 millió ft.
Nem hiszem, hogy ebbe belemenne volt férjem, hisz ő meg mondhatja azt, hogy kéri a különbözetet tőlem, mert évekig ő fizette a drágább törlesztőjű autót! Ő neki havonta 60 e ft-ot kellett fizetnie, nekem pedig havi 30 e ft-ot.
Osszesen van 3 millio Ft saratok, amit te ugy szeretnel megosztani, hogy
1 m Ft a tied es 2 m Ft a ex-ferjede.
o meg ugy akarja megosztani, 1.5 m Ft neked es 1.5 m Ft neki.
Erre irtam, hogy az aranykozep egy mindket oldalrol elfogadhato rossz lehet.
Tehat, hogy te 1,25 m Ft-ot az ex ferjed meg 1,75 m Ft-ot vallalna be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!