Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi lesz az autó hitelekkel?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lesz az autó hitelekkel?

Figyelt kérdés

Házasság alatt közösen vettünk fel hitelt volt férjemmel. 2 autót vettünk hitelre. Egyik egy kisebb, női autó, (citroen) a másik egy nagyobb férfiasabb autó. (opel)Mindkettőn hitel van.

Mivel nem egyenlő értékűek az autók, így a felvett hitel sem egyforma, így a törlesztő részletek sem egyformák. A kisebb autóra kevesebb a hitel, mint a nagyobb kocsira. Minden egyéb költség is arányban van a kocsi méretével, típusával. (pl. fenntartási költségek)

Amikor külön költöztünk szóban megegyeztünk, hogy én használom a kisebb, női autót, vállalva minden költségét, volt férjem pedig a nagyobb autót használja, a nagyobb törlesztővel együtt.

Idővel sajnos sem én sem volt férjem nem tudjuk már fizetni a törlesztőket, az autókat viszi a bank.

Mivel több a hitel még rajtuk, mint amennyit érnek az autók, így még mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni, a kérdésem arra irányulna, hogy lehetséges, hogy én kibújjak az alól, hogy a volt férjem által használt autó hitelének a felét is behajtsák rajtam?

2013. okt. 28. 09:31
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:

Esetleg, hogy könnyebb legyen a válasz, éveken át én fizettem a kevesebb törlesztőt, volt férjem pedig a magasabb törlesztőt.

Volt férjem semmi különbözetet nem kér tőlem emiatt, hisz amíg tudtuk fizetni, addig ez a felállás így jó volt mindenkinek.

Most, hogy viszi a bank, és úgy néz ki, összesen a 2 kocsin még fenn áll 3 millió ft, így annak a fele engem terhel volt férjem szerint.

Nyilván a fennmaradó hitel is úgy jön ki, hogy a kisebb autón még kb 1 millió hitel van, a nagyobb autón pedig még kb. 2 millió ft.

2013. okt. 28. 09:37
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A bankot nem érdekli ki melyik autót használta. A hitel attól még közös maradt, ha ti el is váltatok.
2013. okt. 28. 09:39
 3/20 A kérdező kommentje:

Volt férjem is ezt mondja, kíváncsi voltam, hogy esetleg kitudok e bújni valahogy az alól, hogy a 3 milliónak a felét rajtam követelje a bank, vagy akár volt férjem.

Mint írtam az én autóm után fenn maradó 1 millió ft-nak a felét még csak csak megpróbálom kinyögni valahogy, de volt férjem autója után már nem tudom...

2013. okt. 28. 09:42
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha még nincs végzés a vagyonmegosztásról, akkor bizony úgy van ahogyan a férjed mondja.
2013. okt. 28. 09:42
 5/20 A kérdező kommentje:

nem történt még vagyonmegosztás. de ha most el is indítanánk, már mit tudna tenni a bíróság? a kocsikat viszi a bank már...

Miért mit lehetne ilyenkor kérni a vagyonmegosztáskor esetünkben?

2013. okt. 28. 09:44
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha MÁR lett volna vagyonmegosztás, akkor abban a hitelek fizetése is szabßalyozva lenne. Most, hogy csak külön költöztetek, ugyanúgy házastársaknak számítotok, mintha együtt élnétek, tehát MINDEN hitelt felesben követelhet rajtatok a bank. Ez alól kibújni nem tudsz, ha nem fizetsz, akkor végrehajtják rajtad is.
2013. okt. 28. 09:56
 7/20 A kérdező kommentje:
Nem csak külön költöztünk, hanem a válást is kimondták már. Tehát hivatalosan elváltunk.
2013. okt. 28. 09:59
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a hitelt felvettétek, akkor házasok voltatok, és közösen vettétek fel, ezért közösen is kell törleszteni.

Ez alól CSAK akkor lenne kivétel, ha már érvényes vagyonmegosztás esetén a másk fél átvállalta volna a törlesztést (valami más vagyon ellenében). De ilyenkor is a bank ELÖSZÖR levonja töled is, és utána TE polgári peres eljárással visszakövetelhetnéd azt, amit te fizettél ki.

2013. okt. 28. 10:07
 9/20 A kérdező kommentje:

rendben köszönöm a válaszokat, akkor nem nagyon tudok mit tenni, mint fizetni a fennmaradó hitel felét. (kb. 1,5 millió ft)

Igen elsődlegesen volt férjemen követeli a bank majd a pénzt, ő az adós. És akkor ha én nem tudok fizetni volt férjemnek, akkor elindíthat egy ilyen polgári peres eljárást ellenem? Ennek mi lesz a végkimenetele? Ez az ügy azért egyértelmű majd a bíróságnak, hogy fizetnem kell? Vagy lesz majd valami kiskapu számomra? Ez több évet is igénybe vehet egy ilyen per?

2013. okt. 28. 10:11
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

ahogy a többiek is írták, a bankot baromira nem érdekli, hogy ki melyik autót használta, az sem érdekelné, ha az autó a garázsban állna vagy ellopták volna, akkor is fizetni kell

a banktól nem autót, hanem pénzt kaptatok, őt a pénze érdekli csak

tehát közös lónak közösen túrós a háta esetetekben, felesben kell fizetnetek, a volt férjed jól gondolja

2013. okt. 28. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!