Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi tartásdíj lenne jogos? Párom nemrég hagyott el, viszonylag hirtelen. Voltak előjelei, tehát hazugság volna az állítanom, hogy meglepett, mikor elém állt avval, hogy elköltözik, de kicsit megilletődtem, hogy ezt egyik napról a másikra teszi.
Én pont ilyen cipőben járok, mármint ami a férjem amnéziáját illeti. Én sem találom az okát a lelépésének és a viselkedésének sem, elfogadható magyarázat nincs és tudtommal nő sem volt a dologban. Általában ő is támadott és alázni próbált, de ez nem más, mint saját maguk megnyugtatása, ugyanis a lelkiviláguk nem teljesen tiszta.
A bírósági procedúrán túl vagyok, én a következőt tettem, amit neked is tanácsolok.
Mivel ő akart válni, ezt meghagyom neki. Viszont a legfontosabb kérdések szabályozására ott van a gyerekelhelyezési per, a válás már innen sima ügy.
A bíróságon van fogadónap, be kell menni, vinni a házassági és a gyermek születési a.k.-i kivonatát.
Ott elő kell adni, hogy megszakadt az életközösség, azóta egyedül neveled a tartósan beteg gyermeked.
A bíróság felveszi a jkv-t és elindítja a gyermekelhelyezés és járulékai pert.
Célszerű átgondolni, hogyan szeretnéd a láthatást, és azt is pontosan le kell írnod (KÉZZEL) és ezt is vinni. Térjél ki mindenre, karácsony, pünkösd, szünidő és a rendes láthatás, hogy mely napokon, mettől meddig.
A gyermek biztos nálad lesz elhelyezve, mert neki nem kell.
A tartásdíjnál kérjed a jövedelme 20%-át, de minimum pl. 50.000 Ft-ot, ÉS KÉRJED a közvetlen munkabérből való letiltást.
Fizetned az eljárásért nem kell, de a férjednek igen. Világíts rá, hogy célszerű az első tárgyaláson egyezséget kötni, mert akkor az eljárási kltsg 10%-át kell csak kifizetnie, egyéb esetben 40-50 E ft is lehet.
Nem kell előre szólnod az eljárásról, mert meg fogja kapni a jkv-t és a láthatást szabályozó dokumentumot a tárgyalás előtt. Várd meg, hogy ezt követően jelentkezzen. Nem tanácsos engedned semmiben, mert az a biztos, ami papíron van és ő is megbízhatatlan ember lehet.
A tárgyalást 1 hónap elteltével már ki is tűzték, ahol a bíró mindkettőtöket megkérdezi, hogy van-e élettárs. Az ő szemében sem lesz pozitívum, hogy otthagyott és nem fizet.
Fontos! Visszamenőleg kérjed már akkor, mikor felveszik a meghallgatáson a jkv-t.
Nagylelkűen a válást meghagyom neki, ugyanis 30.000 Ft-ba kerül, bár a Te esetedben a bíróság megítélné az illetékmentességet szociális alapon, de én úgy vagyok, ha válni akar, intézze ő. Nekem a gyermek elhelyezése, a láthatás és a tartásdíj volt fontos.
3-as vagyok, miért is kaptam 0 %-ot? Nem gondolom, hogy annyira rosszat írtam volna...
Kérdező, ha ingyenes jogtanács adás kéne, nem tudom merre laksz, de Pesten van a Markó utcai bíróságon, bizonyos napokon, de lehet van máshol is, érdeklődd meg.
És igen, kérhetsz felügyelt láthatást, tartósan beteg gyerek miatt valószínűleg meg is kapod.
14-es vagyok. A gyermekelhelyezési pernél a gyámhivatal kimegy mindkét félhez környezettanulmányt végezni, mert kéri a bíróság. Abban nem értek egyet, hogy az a legjobb, ha korlátlanul látja, ugyanis a gyereknek, főleg egy tartós betegnek, a kialakított rendszeresség a legfontosabb az életében. A láthatást igenis le kell szabályozni, ha nem él vele úgysem, akkor nem mindegy? A láthatás alkalmával pl. vihetné játszóházba, vagy bárhová. Ha a felügyeleted alatt lehet vele, akkor még annyiszor sem megy. Gondolj a jövőre! Ha neked majd lesz egy másik kapcsolatod, akkor az új párod jó szemmel nézné, ha a gyerek apja saját tetszése szerint lépne be az életetekbe? Hát ezért kell szabályozni. Pl. elmúlik az újdonság varázsa és elkezd újból nyomulni, van arra szükséged, hogy bezavarjon a már kialakított új életedbe? Lehet, hogy most nem viszi a gyermeket, aztán később vinné ezerrel, mondjuk akkor, mikor te nyaralni mennél az új pároddal. És elviheti, mert ugyanolyan felügyeleti jog illeti meg. Ebbe gondolj bele! Szeretnéd, ha elvinné szentestére? Ezért is kell szabályozni.
Teljesen helytelen, hogy a gyereket kiteszi annak, aminek kiteszi.
Ezt a gyámügy látogatásakor nyugodtan mondd el.
Ha van láthatás-szabályozás, akkor nyugodtan mondhatod, ha épp ráér és felbukkan, hogy nem adod oda a gyereket, mert nincs láthatás.
És ezeket nem azért írtam le, mert bosszúálló vagyok, hanem eddig a jóindulatom és a naívságom miatt sokszor csalódtam, mert a férjemről mindíg a jobbat akartam feltételezni, aztán rájöttem, nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!