Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lesz a törlesztővel?
Muszáj bebiztosítani magunkat, mindketten így szeretnénk, kész.
Egyébként nem értem, hogy mit szeretnél mondani, nem tudom előre, hogy mennyivel szállok be...ezt honnan is tudhatnám? Nyilván vannak dolgok, amiket én hoztam, az leis lesz papírozva, hogy ne legyen gond, de innentől kezdve minden közös, amit veszünk, megint más tészta, majd ezen HA úgy alakul elvitázunk, de azért a törlesztő nem kis összeg lesz 8 év múlva. Nyilván ha 2év múlva megyünk szét, akkor kevesebb...szóval erre valami megoldás? Biztosan volt már valaki ilyen szituban, hogyan oldották meg szakításnál? Vagy ezzel sokan nincsenek tisztában, hogy nekik joguk van valamennyi pénzhez?
Ha nem vagytok házasok, akkor te csak azt követelheted, amiről számlád is van.
Az ügyvédnél a törlesztőrészletet is beszéljétek meg.
Ha jó ügyvéd, akkor mindenre odafigyel.
Ezt csak azért mondom, mert amikor eladtam a lakásomat, az árát szétosztottam a gyerekeim között. Az ügyvéd olyan dolgokra is felhívta a figyelmünket, amire még csak nem is gondoltunk.
Nem úgy értem, hogy előre kell tudnod, de amit te vettél a házába, annak a számláját tedd el minden alkalommal, és ha esetleges szakításra kerül a sor akkor ennek az árát kellene visszakapnod, ha ebbe belemegy a párod. Ha te nem akarsz beszállni, akkor a lakáshoz semmit se vegyél, de akkor szerintem ne is kérj semmit, mert az ő lakása, és egy albérlet se lenne olcsóbb.
A hitelt fizesse ő ha sajátnak akarja a lakást, és a számlákat, étkezést felezzétek. Pl. ő keres 200 000 Ft-ot te keresel 150 000 Ft-ot és ő fizet 50 ezret havonta hitelt. Összetesztek mind a ketten a saját fizutokból 100-100 ezret, és így nem lesz az, hogy "de hát én többet tettem bele a közös életünkben stb. De a lakás az övé, és abból neked nem jár semmi, viszont ha te veszel új csempét, és elteszed a számlát róla, akkor a csempe ára szerintem neked jár. NEM JOGILAG értem a dolgot, hanem szerződés szerint amiben megegyeztek. Én ebbe belemennék, ha nekem ez fontos lenne.
"ezt az ügyvédet anyós szerezte" - na itt a kulcsszó!
szerinted kinek az érdekei vannak itt előtérben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!