Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek menjek bíróságra,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek menjek bíróságra, vagy várjak még, hátha az exemnek megjön az esze?

Figyelt kérdés

8 éves a közös lányunk, 5 éve váltunk el.

Gyerektartás nincs, nagyjából felezzük a költségeket. Ha veszek valamit, befizetem az ebédet stb akkor szólok, odaadja a felét. Láthatás is rugalmasan van már, megbeszélés alapján.

Úgy fél éve megismerkedett egy nővel, azóta kevesebbet is van a lányunkkal, most meg egy ideje nem hajlandó semmit fizetni, mert szerinte felesleges dolgokat veszek. Nem fizette ki a tankönyvek, a csizma, a téli kabát felét.

Ti mennétek bíróságra?

2013. okt. 14. 10:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
59%
Nem tudod személyesen felkeresni őket,ahol élnek? Az lenne a jó, ha mindketten ott lennének, mert akkor a nővel is tudsz egyidejűleg egyeztetni. Nem lenne az, hogy megbeszélsz valamit a pároddal, a nő meg később kavar össze-vissza.
2013. okt. 14. 11:15
 12/22 A kérdező kommentje:
Ja persze, még én nyomozgassam hogy hol laknak meg pitizzek egy ismeretlen nőnek? Na azt azért nem, már bocsánat.
2013. okt. 14. 11:18
 13/22 anonim ***** válasza:
37%
Bocs, de ha időnként náluk van a lányod, azt gondolnám, tudod hova viszik. Nem azt mondtam, hogy pitizz a nőnek, hanem magyarázd el neki, hogy ez a pénz jár neked és kész. Ha szép szóval nem megy, akkor másként. Én a személyes találkozás híve vagyok, ha akar valamit mondja a szemembe, én is elmondom az én véleményemet és kész. Jobb, mint egymás háta mögött kavarni.
2013. okt. 14. 11:21
 14/22 A kérdező kommentje:

Amióta összeköltöztek, nem vitte el a lányunkat az apja magukhoz. Nem tudom, hol laknak.

Ez a nő kb 5x látta a lányom, nem vele fogok egyeztetni hogy mennyiért vehetek neki farmert vagy kabátot.

2013. okt. 14. 11:25
 15/22 anonim ***** válasza:

13-as, ne haragudj, de az új barátnőnek kéne ez esetben alkalmazkodni. Ez a kérdés a gyerek anyjára és apjára tartozik. Az új barátnővel fél éve van együtt, még nem a világ. De ha 10 éve lennének együtt, akkor sem a két nőnek kéne erről egyeztetni.

Ebben a helyzetben a véleményem megváltozott. Menj a bíróságra, mihamarabb. Nem tudom, mekkora igényeket támasztasz az exed felé, mennyi pénzt szoktál kérni tőle. De mindkettőtöknek jobb lesz, ha bírósági úton szabályozzátok a gyerektartást és a láthatást is.

2013. okt. 14. 11:29
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Rendben igazatok van. Az egyeztetést elsősorban az apjával gondoltam, és azért gondoltam, hogy jó ha a nő is ott van, mert akkor nem tud utólag kavarni.

Belátom, tévedtem. Perelj, ha ennyire nem tudsz velük közös nevezőre jutni.

2013. okt. 14. 11:33
 17/22 anonim ***** válasza:
59%
4. választ írtam. Most tovább olvasva, nem igazán értem a következőt: Melletted is ilyen volt az exed, kedves kérdező? Te is megtiltottál neki ezt-azt, vagy ez új jelenség? Csak azért kérdezem, mert valóban nem mindegy. Nekem persze az, Nektek nem az vélhetően, hogy kivel is tárgyalsz? Ha a férfi Férfi, és eddig normális volt, akkor továbbra is az van, amit 4. válaszban írtam. Majd megoldja a dolgot az új nőjével, nem kell beleavatkoznod. Ha ellenben meg lehet neki tiltani, hogy normálisan beszélgessen Veled a legfontosabb közös témátokról, akkor az már régen rossz, és ahogy azt többen is pedzegették, valójában nem is az exeddel kerültél szembe, hanem egy új játékossal a pályán. Na Vele szemben már nincs másnak helye, mint a bíróságnak, hiszen Ő miért akarna jót a Ti közös lányotoknak, vagy miért hajlana a megegyezésre? (Lenne persze ilyen lehetőség is, de az ugye rögtön kizárható, mert ha eredendően olyan "jó ember", akkor nem állt volna elő a mostani helyzet.) Sajnálom. Ettől függetlenül próbálj meg minél jobb viszonyban maradni az apával a lányotok érdekében!
2013. okt. 14. 11:43
 18/22 A kérdező kommentje:

Nem volt ilyen, mondjuk nem is nagyon volt olyan amit meg kellett volna tiltanom neki.

Nagy szerelem volt, viszonylag hamar jött a gyerek, de együtt élni nem tudtunk.

2013. okt. 14. 11:46
 19/22 anonim ***** válasza:
63%
Nem mindenki apa, aki biólógiailag az.
2013. okt. 14. 12:23
 20/22 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy megjön az esze, ha ilyen könnyen el lehetett téríteni a gyerekétől ilyen rövid idő alatt.

Mennék a bíróságra.

2013. okt. 14. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!