Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hova fordulhatok láthatás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hova fordulhatok láthatás elmaradása miatt, ha a gyámhivatal még válaszra sem méltat?

Figyelt kérdés
Sajnos az exnejem úgy kezeli a gyerekeket, mintha a tulajdona lenne, minden lehetséges eszközt megragad arra, hogy nekem keresztbe tegyen. Beszélni vele nem lehet, maximum a bíróságon, de akkor is csak az ügyvédjén keresztül. Én hiába is szeretnék már végre nyugalmat, nem megy. A fő bűnöm, hogy a váláskor én is akartam a gyerekeket. Ha úgy van kedve, egyszerűen nem adja oda a gyerekeket, így már többször elmaradt a láthatás. Ezek miatt megtettem a gyámhivatalnál a feljelentéseket, először még el is jártak, megállapították az anya önhibáját, amit persze az exnejem megfellebbezett, a kormányhivatal pedig valami apró adminisztratív dolog miatt új eljárásra kötelezte a gyámhivatalt, így jogerős ítélet nem született. Ennek már két éve. Azóta több alkalommal is elmaradt a láthatás, ami miatt szintén tettem feljelentéseket, de ezekkel a gyámhivatal már nem foglalkozott. Telefonon hívtam őket, egyszer hivatkoztak átszervezésre, egyszer azt sem tudták, hogy miről van szó, de olyan is volt, hogy azt a választ kaptam, hogy van ennél nekik fontosabb dolguk is. Írtam levelet, amiben érdeklődtem az ügyek állása iránt, de még csak válaszra sem méltattak. Miden levelet tértivevényes ajánlottként küldtem. Mit tehetek, hogy eljárjon a gyámhivatal? Egyáltalán hova fordulhatok a láthatások elmaradása miatt, ha a gyámhivatalban nem akarnak vele foglalkozni. (Bár ezek után el tudom képzelni, hogy mennyi esélyem van, ha eleve így állnak hozzá.)

2013. okt. 9. 13:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Egy alkalommal valóban küldött SMS-t, hogy ő rokonlátogatást tervezett arra a hétvégére és emiatt elmarad a kapcsolattartás, de pótolni nem hajlandó."

Ilyen NINCS!!!!

A bírósági határozatban le van írva, hogy te mennyi gyerektartást fizetsz, a volt feleséged, meg mikor biztosítsa a gyerek láthatását.

Ha te 1 évig nem mész a közelükbe az a te dolgod.

De ha te látni akarod, akkor kötelessége, akár az ország másik végéből is pattanni, és rendelkezésedre állni.

Ha ő megszegte a bírósági határozatot, te is megteheted.

Egyszerűen vagy kevesebb, vagy egyáltalán nem fizetsz gyerektartást.

Meglátod majd észre veszi magát.

2013. okt. 11. 14:13
 12/13 A kérdező kommentje:

Ha nem fizetnék gyerektartást, már másnap feljelentene.

Így is reklamált a bíróságon, hogy mindig az utolsó pillanatban fizetek, pedig rendszeresen, pontosan, határidőre fizetek, soha nem maradtam még el. Sajnos a kettő nem függ össze törvény szerint és attól hogy ő nem tartja be a törvényt, nekem még be kell.

2013. okt. 11. 16:29
 13/13 anonim ***** válasza:
Ez egy nagyon személyes kérdés, de maradjunk annyiban, hogy társadalmilag nem elfogadott kapcsolatban élek és ez volt az egyetlen aduja. Én meg képtelen voltam hazudni és tagadni. Ennyi elég is volt egy mai magyar bíróságnak. Ha nem tudnád a jogi rendszerünk szerint 1880-ban élünk Oroszországban...
2013. okt. 12. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!