Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Láthatás pótlása, ha szórakozás miatt marad el?
A kérdésnek csak a jogi része érdekelne, nem az emberi (az tiszta sor).
Tehát:
gyerek az anyánál. Apa állandóan variál, kirándul, sportol, haverozik, ezért a láthatást össze-vissza pakolgatja. Most így jó, most úgy. Nem a gyerekhez igazítja az életét, hanem az életéhez a gyereket.
Ezt kell pótolni? Kell nekem mindig rugalmasan kezelni ezt? Meddig kell jópofit vágni ehhez?
Írásban mindig jelzi, hogy mikor jönne, tehát a gyerek nincs átverve. Csak kezdem unni, hogy nem a gyereke a legfontosabb.
Eddig nem volt gond ez, nem is szándékozom cirkuszolni, csak elméletben érdekelne a válasz.
A láthatási napok pont azért vannak előre meghatározva, hogy a külön élő szülő is, és a nevelő szülő is tervezni tudjon.
Az előttem író jól mondta, hogy csak akkor kell pótolni, ha a különélő szülő hibáján kívül nem jön össze a láthatás.
Szép dolog,hogy így megkönnyíted apuka életét, én nem tenném a helyedbe.
Ha kéthetente hétvége akkor kéthetente hétvége. Ha bulizik inkább ám legyen, majd két hét múlva jön.
Előbb vagy utóbb meg fog tanulni fontossági sorrendet felállítani meglátod.
Meg is beszéltük eddig, írtam is, hogy nem volt gond, és nem is szeretnék a továbbiakban sem cirkuszt.
Engem egy dolog aggaszt, hogy a gyerek idővel tőlem fogja kérdezgetni, hogy az apja már megint miért nem jött. Valahol igazságtalannak érzem, hogy ezt nekem kell megmagyarázni, és a gyerekkel szemben sem érzem fairnek, hogy háttérbe van szorítva.
Még kicsi a gyerek, hetente viszi el, alkalmankét pár órára mindössze. De ha aznap valami program van, akkor inkább átrakja a napot.
Amikor már két hetente fogja elvinni, akkor bekeményítek, mert a gyerekkel én is együtt szeretnék lenni, nem fogom megengedni, hogy a pótlások egymást kövessék (akkor én 3 hétig nem tudnék eltölteni vele egy teljes napot, azért az durva lenne). Persze 1-2 kivételes alkalom lehet, pl. nyaralás.
szia :)
a jogi részét már leírták, szóval az már tudod..
de egy kis saját történet :
most 16 éves vagyok még kicsi voltam amikor elváltak a szüleim (1 éves koromtól nem élt velünk faterom) az első látogatás 3 vagy 4 évesen volt az más téma,hogy addig nem is keresett..:D
DE 4 éves koromtól visz "rendszeresen", az idézőjel nem véletlen.. nálunk is ez volt,hogy jajjj most nem tudok menni érted stb.. persze kicsi voltam ráértem annyira nem is bántam, mert kedveltem túlságosan a feleségét ami a mai napig megvan..
szóval ezt játszotta velem,hogy megígérte,hogy jön csak aztán hopp nem jó ugorjon a gyerek, velem a mai napig ezt csinálja!!! csak most már meg merem neki mondani,hogy hát ez most nekem nem jó mert nem leszek itthon vagy valami.. de ő ezt nem érti, még ő van felháborodva,hogy miaz hogy nekem nem jó akkor amikor neki, érdekes régen mindig jó volt, biztos anyám magyarázza be.. csak az nem tűnt fel neki hogy jó 10 évvel idősebb lettem.. szóval ezzel az egésszel azt akartam mondani,hogy ne hagyd az exednek,hogy akkor vigye a gyereket amikor neki jó.. legyen megszabva és kész :)
16L
Ha ő mondja le, akkor nem kell pótolni. Csak akkor kell pótolni, ha beteg, vagy hivatalos programja van. Viszont amiatt meg nem maradhat el, mert te szervezel valamit akkorra, elvégre tudod, hogy láthatása van, tehát szervezd máskorra.
Viszont tök mindegy, hogy mit jelez írásban, ha az kívül esik a hivatalosan megítélt időponton. Ami meg a variálása miatt elmarad, az az ő veszte, szervezze úgy az életét, hogy beleférjen, elvégre ő is tudja előre, hogy mikor van láthatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!