Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit érez egy kisbaba a szülei válásából?
Sok pszichológus azt gondolja, jó lenne, ha a szülők legalább a gyerek 4-5 éves koráig kihúznák együtt. Erre lenne szükség az egészséges fejlődéshez mindenképp, hogy biztonságban érezze magát és megtanulja megkülönböztetni az alapvető női-férfi szerepeket.
Kérdező, igen, lehet ez az oka. Fel kell készülnötök rá, lehet, hogy a gyermeketek óvodás korában agresszív lesz, vagy túlzottan visszahúzódó. Aztán ki tudja még... Szóval legyetek vele türelmesek.
# 10
Mivel tudattal sem rendelkezik, ezért egyértelmű.
Megérzi.
De csak emiatt nem szabad egy működésképtelen kapcsolatba maradni.
Én egy ilyen házasságból jövök. A szüleim inkább csak egymásmellett éltek. Ha egy helyiségben voltak, tapintani lehetett a feszültséget, de ott volt három gyerek, ezért együttmaradtak.
A bátyám és a kishógom még otthon élnek. A bátyám csak aludni jár haza, a hógom, meg amint teheti elhúz otthonról.
Egy kisbaba annyit fog fel, hogy az egyik szülővel már nincs napi kontaktban. Ez természetesen felborítja a napi rutinját, ezért is van az, hogy a két szülővel nyugodt.
Ha tanács kell: A férjem hat hónapig Amerikában dolgozott. Nem is tudott hazajönni. Viselkedj természetesen a babával, törődj és játsz vele többet. Pár hét alatt rendeződik.
alig voltam 2 hónapos, mikor apám lelépett. anyumat nagyon megviselte a dolog, de azt mesélte, h egyáltalán nem voltam bőgőmasina, sőt, az én nyugalmam tudta őt helyrebillenteni. szerencsére nem hagyta el magát, egyedül felnevelt tisztességesen.
arra viszont emlékszem, hogy amikor már nagyobbacska voltam, és láttam, h szomorú, akkor mindenáron meg akartam vigasztalni. ebből annyi maradt vissza, hogy van egyfajta megfelelési kényszerem, közösségben nagyon pörgök, de estére iszonyatosan elfáradok. más komolyabb defektem nincs, siketült egy normális, szerető férfit találnom, aki talán nem fog úgy bánni velem, ahogy apám bánt anyámmal.
# 13
Érdekes mennyire le vagyok pontozva, a beszámolók mégis engem igazolnak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!