Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azok az apák, akik maguknak követelik válás esetén a gyereket/gyerekeket, valóban nevelni akarják, vagy csak a bosszú hajtja őket?
Mért gondolod, hogy ezt általánosítani lehet?
Ismerek olyanokat akiket az apja nevelt fel válás után illetve apaként megkapta a gyerekeket. Mindegyik ismerősöm esetében a szeretet hajtotta őket, de biztos nem mindenkinél van ez így. Nem mindenki egyforma.
Először is:miféle bosszú hajtaná az apákat,főleg,hogy nekik a rosszul működő párkapcsolatban csak annyi joguk van,hogy anyává tegyék a nőt,és utána fizessék a gyerektartárst!A nő áll bosszút a férjen,és az apa hiába szereti a gyerekeit,kizárják az életükből.Ha csak két hetente láthatja őket,akkor nem alakulhat ki jó apa-gyerek kapcsolat,főleg,ha az anya apró trükökkel ellene neveli a gyereket.Nem régen olvastam a neten egy ezzel a kérdéssel foglalkozó tanulmányt.A gyerekért jön az apja,az anya megvesz egy régen áhított játékot előtte nap.Este adja oda,amikor már nem játszhat vele a gyerek.Nem viheti el az apjához,az anya azt mondja,ha nem kellene elmenned,akkor játszhatnál vele,de majd játszol holnap.És még nagyon sok ilyen trükköt felsorol a szerző.Szerintem az ilyen anya nem szereti a gyerekét,csak birtokolni akarja,és demonstrálni,hogy ő a jó anya.Az apák érzemeivel senki nem törődik,még a
biróság sem,az sem érdekli őket,hogy a nőnek szeretője van,koszos-piszkos a lakás,szórja a pénzt stb,akkor is neki ítéli a gyereket.
Felháborító ez a feminista nézet.A gyerek érdekeit kellene nézni,nem az anyáét.
Egy jól működő házasságban az apa-anya együtt neveli szeretetben a gyerekeket,és fel sem merül,hogy az apa csak érdekből van velük.
De az az apa kin állna bosszút,aki egyedül neveli a gyerekeket,mert meghalt a felesége?És ilyen apa sok van.
Nem szabadna álltalánosítani,és főleg azt állítani,hogy egy anya jobban szereti a gyerekeit,mint egy apa.Ezt csak a nők állítják.
Amelyik apa szeretné nevelni a gyerekeit,az szereti őket,és nem akar senkin bosszút állni,csupán a gyerekeinek akar nyugodt,szeretetteljes otthont biztosítani.Erre viszont nagyon ritkán van lehetősége.
Ahogy van számító,részeges,agresszív apa,ugyanúgy van ilyen anya is.
Egyéként nő vagyok,és a körülöttem tapasztaltak alapján ez a véleményem.
Az én környezetemben egy olyan eset volt amikor az apa magának "követelte"a gyereket.Évekig pereskedtek,a gyerek közben az apánál volt,az anyjától teljesen "elvadították"(és az egész családtól)és amikor már teljesen kilátástalanná vált a gyerek élete,az anya bele egyezett,hogy az apánál legyen a gyerek.Rögtön az első adandó alkalommal be is íratta egy távoli iskolába ahol bentlakásos lett a gyerek.Nos,úgy gondolom ebben az esetben el lehet mondani,hogy nem az vezérelte az apát,mennyire szeretett volna a gyerekével lenni.
Sajnos én csak ezt a példát tudom mondani,de biztos van ennek az ellenkezője is.
Tényleg nem kéne általánosítani. Apukám legalább annyira szeret engem és a tesóimat, mint anya. Viszont most jön az ellenpélda: a fiammal fenyegetett a férjem, hogy ő elveszi.(10 hónapos jelenleg) Na ő tényleg csak bosszúból akarná, bár esélye sincs. Hogy miért akarna bosszút állni, azt nem igazán értem, mert ő volt az, aki bántott engem fizikailag és lelkileg is. Jah, és ő is mindenkinek hajtogatja, hogy de ő hogy szereti a fiát. Érdekes, még semmit nem vett neki és volt olyan, h 2 hónapig felé sem nézett. Szóval olyan is van, aki mindenkinek előadja magát, közben meg elég rossz apa, sőt nem is mondanám apának.
Amúgy az egyik válaszolónak, aki jött a feministákkal: te ugyanúgy általánosítasz, mint a kérdező. Attól, hogy körülötted csak jó apák vannak, nem biztos, hogy minden apára igaz, amit mondasz. És az, amit írtál, hogy rossz kapcsolatba gyereket szülnek... Tudod a gyerekhez nem csak nő kell, hanem férfi is. Magától nem lesz gyerek. De szegény férfiak. Biztos megerőszakolják őket. Szerintem a legtöbb elvált kisgyerekes nő lemondana a gyerektartásról, ha nem kéne többet látnia a gyerek apját. Mert ha valaki nem akar fizetni, akkor ne is lássa a gyerekét. Ahhoz képest, hogy nő vagy, szánalmas vagy! Legalább ne írtad volna oda!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!