Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartást kéne fizetnie?
". De szerintem ássa el magát az az apuka, aki az együttélés alatt nem sajnálja a gyerekétől a pénzt, de a válás után csakazértis a minimumot fizeti, pedig tudna többet is."
Itt nem arról van szó, hogy az apuka mennyit akar fizetni. Az apuka helyében én a bíróságilag meghatározott összeget fizetném, a gyereket pedig ezen felül támogatnám ajándékok vagy zsebpénz formájában, amennyire csak tudom.
Az, hogy az anyuka mennyit fog kapni gyerektartásképp és hogy az apuka mennyivel támogatja a gyerekét, két teljesen eltérő kérdés. Nagyon sok apuka fizet még a gyermekének a gyerektartáson felül is, ha megteheti, megint mások a gyerektartást sem akarják kifizetni. De a kérdés alapvetően nem erről szólt.
A szüleim kb 20 éve elváltak, rendes összegű (fejenként 60ezer ft) gyerektartást kapunk, plusz ha szükségünk van valamire, azt általában megveszi nekünk. Igazából nincsen semmi gond, csak azért tettem fel a kérdést mert egyáltalán nem voltam tisztában vele, hogy ilyen magas fizetés esetén mennyit kell fizetnie, mert utána gugliztam és láttam h 15-25%-ban állapítják meg amit én is sokalltam ennyi pénz esetében. Egyébként vki kérdésére válaszolva mi nem maradhattunk volna apánál, mert külföldön dolgozik és régen elég ritkán volt itthon. Egyébként arról szó sincs, hogy anya költené el magára a pénzt :D Csak nem tudtam, hogy az anya keresete szempont e a gyerektartás megállapításakor.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!