Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan csináljam?
Albérlet?
Vagy bírd ki két éves koráig, akkor mehet bölcsődébe te pedig a gyedből vissza dolgozni.
Akkor nincs mit tenni. Mert anyaotthonban sem lehet hosszú évekig tartózkodni, csak átmenetileg.
Szóval ne igyekezz elválni.
Bekulj ki a gyereked apjaval es tanulj szakmat ill foiskolat dolgozz tanuld meg eltartani magad es a gyereket.
Ezert csak akkor szabad szulni ha van munkad szakmad onnalo eleted.
Van szakmám és dolgoztam is a terhesség előtt. Amikor megtudták, hogy terhes vagyok, egy teljesen átlátszó indokkal szépen kirúgtak.
Férjemmel állandóan veszekszünk, leginkább, mert állandóan belehazudik a képembe. Sorolhatnám még... Nekem is van hibám, próbálok én is változtatni, de ő... Nem igazán. Nem lehet vele már együtt élni, elviselhetetlen. Bár azt le kell szögeznem, hogy a gyerekkel nagyon jól viselkedik, őt nem bántja (nem fizikailag).
Átmenetileg kérj segítséget a lakhatásra rokonoktól, barátoktól, vagy ha nem lehetséges, akkor meng be az önkormányzatba, hátha tudnak adni olcsó albérletet. Minél előbb el kell menni dolgozni, addig meg ha megoldható alkalmi munkákat el kell vállalni. Szólj körbe a környékbelieknek meg az ismerőseidnek, hogy mit tudsz elvállalni, szóljanak ha van valami kisebb munka, amit gyerek mellett meg tudsz csinálni. Válás után kapsz gyerektartást (férjed nettójának 20%-a), egyedülállóként emelt családi pótlékot, az önkormányzattól meg igényelhetsz rendkívüli gyerektámogatást. Egyedülálló szülőként majd minden szolgáltatónál is kérhetsz kedvezményeket (villany, víz, gáz.. stb.).
Ha úgy érzed lépned kell ebből a kapcsolatból tedd meg bátran, majd az élet úgyis hozza a lehetőségeket. Sikerülni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!